Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
GIANNIS

«Γιάννης»: σπιτικό φαγητό από το 1970

Δύσκολα βρίσκεις μαγαζιά να αντέχουν στο χρόνο και να διατηρούν την ταυτότητά τους, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του «Γιάννη». Το εστιατόριο μετράει 43 χρόνια λειτουργίας, πιστό στην ποιότητα και τη γεύση του μαγειρευτού φαγητού.

Το όνομά του οφείλεται στον πρώτο του ιδιοκτήτη, ο οποίος παρέδωσε στις αρχές της δεκαετίες του ’80 τη σκυτάλη στους επόμενους που παραμένουν έως και σήμερα. Οι ιστορίες που έχουν να σου διηγηθούν από τις «χρυσές» εποχές μεταξύ ’70 και ’90, δεν έχουν τελειωμό. Πολιτικοί, όπως ο Ηλιού, ο Ζίγδης, η Πετραλιά, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, μποέμ, εναλλακτικοί, περιθωριακοί τύποι ήταν όλοι πιστοί θαμώνες του μαγαζιού. «Ερχόταν όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος μετά από τις δουλειές τους» μας εκμυστηρεύεται ο Αντώνης. «Συνυπήρχαν όλοι αρμονικά, δεν είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα» θυμάται μιας και το μαγαζί είχε την τιμητική τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

«Το ’70 το μαγαζί ήταν στέκι της ομάδας του Παναθηναϊκού και το διακριτικό γνώρισμα στις αλατιέρες ήταν το τριφύλλι. Τις αλλάζαμε κάθε μέρα γιατί τις έπαιρναν οι φίλαθλοι για αναμνηστικό. Το μαγαζί ήταν από τα λίγα που είχε έγχρωμη τηλεόραση κι έτσι έβλεπαν αγώνες. Κάθε Δευτέρα, ανάλογα με τη βαθμολογία των ομάδων στο πρωτάθλημα, αλλάζαμε και το χρώμα των τραπεζομάντηλων. Κάθε φορά που έπαιζε η Εθνική Ελλάδος, το χρώμα φυσικά ήταν μπλε» αποκαλύπτει γελώντας.

Στο «Γιάννη» θα φας ό,τι τραβάει η όρεξή σου: από παπουτσάκια, μουσακά, παστίτσιο, χοιρινό ριγανάτο – που είναι και μερικές από τις σπεσιαλιτέ του καταστήματος, μέχρι ψάρι, φάβα, σουπιές με σπανάκι και φυσικά γίδα βραστή και πατσά – δύο πιάτα για τα οποία φημίζεται όλα αυτά τα χρόνια. Κράτα λίγο χώρο για το τέλος, αφού σε περιμένει η -κλασική πλέον- κρέμα καραμελέ, η οποία θα σου θυμίσει σίγουρα τα παιδικά σου χρόνια.

Να στηρίξουμε και τα παραδοσιακά εστιατόρια. Όχι μόνο γκουρμέ και σούσι.

Info

Γιάννης

Αχαρνών 258, στάση Άγιος Νικόλαος

210 8657524

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates