Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
18 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

18 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την εκστρατεία του για την προστασία του παγκόσμιου μετανάστη, ο ΟΗΕ ανακήρυξε την 18η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εικοσαετίας, η Ελλάδα έχει σταδιακά μεταβληθεί από χώρα προέλευσης σε χώρα υποδοχής σημαντικού αριθμού μεταναστών και προσφύγων, με αποτέλεσμα αυτή η αλματώδης αύξηση να έχει δημιουργήσει ακραίες κοινωνικές συγκρούσεις και προβλήματα.

Η αλήθεια είναι ότι σαν Έλληνες θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο ανεκτικοί στο θέμα της μετανάστευσης, μιας και στην πρόσφατη ιστορία οι Έλληνες υπήρξαν μετανάστες και μάλιστα τώρα αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το κακό όμως είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς ακολουθούμε τα δύο άκρα: τον φασισμό ή την απόλυτη αναρχία. Από πότε θεωρείται «χούντα» να πεις ότι δεν αντέχεις την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας και από πότε θεωρείται «πρόοδος» να δίνεται άσυλο σε λαθρομετανάστες σε δημόσια πανεπιστήμια της χώρας; Από πότε χάθηκε η κοινή λογική και χωριστήκαμε σε στρατόπεδα, αντί να προσπαθούμε συλλογικά για το κοινό καλό;
Η μετανάστευση αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο και θα έπρεπε να είναι πλήρως αποδεκτή, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Σεβασμό στα ήθη, τα έθιμα, την κουλτούρα και τη θρησκεία του κάθε λαού, χωρίς υστερίες και λαϊκισμούς. Η λαθρομετανάστευση όμως αποτελεί, με σιγουριά, κοινωνικό πρόβλημα και δημιουργεί εκ νέου προβλήματα σε τομείς όπως η οικονομία και η δημόσια υγεία.

Οι επιπτώσεις της λαθρομετανάστευσης είναι πάνω κάτω γνωστές σε όλους μας, αλλά η βία, η απομόνωση και άλλες τραγικές τακτικές, δεν θα δώσουν τη λύση στο πρόβλημα. Τη λύση θα πρέπει να τη δώσει το κράτος και όχι εμείς ντυμένοι ως άλλοι Κου Κλουξ Κλαν ή Δήμιοι. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιέσουμε το κράτος και τους δημόσιους φορείς να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους. Πριν παραπονεθούμε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ας σκεφτούμε πόσο συμβάλλαμε στη δημιουργία της, είτε επειδή νοικιάσαμε εν γνώσει μας το ημιυπόγειο σε 20 Πακιστανούς, είτε επειδή ψωνίζουμε από τη «μαύρη αγορά», είτε επειδή προσλαμβάνουμε αλλοδαπούς να μας κάνουν τη δουλειά φθηνότερα και χωρίς ασφάλιση, είτε επειδή ψηφίσαμε τους λάθος ανθρώπους. Το σίγουρο είναι ότι οι ακρότητες δεν οδήγησαν ποτέ πουθενά και ούτε πρόκειται. Και ο νοών νοείτω.

Φωτό από: www.freedigitalphotos.net

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates