Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

8 πράγματα να λες στον εαυτό σου για να είσαι χαρούμενη

Πόσο ωραία λόγια λες στον εαυτό σου;

Το να μιλάς στον εαυτό σου είναι κάτι που συμβαίνει είτε σου αρέσει είτε όχι. Το κλειδί, όμως, για τη φροντίδα του εαυτό σου είναι να του λες θετικά πράγματα. Ευτυχώς, είναι πιο εύκολο να αλλάξεις τη νοοτροπία σου από ό,τι μπορείς να φανταστείς. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις αυτά που λες στον εαυτό σου.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μία σταθερή αρνητική χροιά στο μονόλογο που κάνουν με τον εαυτό τους όλη τη μέρα. Λες στον εαυτό σου πόσο κουρασμένη είσαι, πόσο αποδιοργανωμένη είσαι, και πόσο μισείς τι έχεις να κάνεις.

Αλλά τι θα γίνει εάν αρχίσεις να του λες κάτι διαφορετικό; Γιατί το τι λες στον εαυτό σου έχει μεγάλη σημασία.

Τί πρέπει να λες στον εαυτό σου για να είναι χαρούμενη;

  1. “Θα πετύχεις”.

Όταν λες στον εαυτό σου ότι θα πετύχει σε μια συγκεκριμένη εργασία, διώχνεις την αμφιβολία και το φόβο, που θα μπορούσε διαφορετικά να σε κρατήσει πίσω.

  1. “Έχω πετύχει στο παρελθόν”.

Επιτυχίες σου από το παρελθόν θα σε βοηθήσουν να χτίσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να πιέσεις τον εαυτό σου να δοκιμάσει νέα πράγματα.

  1. “Μπορώ να ξεπεράσω το φόβο μου”.

Αναγνωρίζοντας τους φόβους σου και συνειδητοποιώντας πως μπορούν να σε παγιδεύουν σε μια στασιμότητα, παίρνεις την απόφαση να τους ξεπεράσεις και να αποκτήσεις τη δύναμη και την εμπιστοσύνη που θα σε κάνει να τους αντιμετωπίσεις.

  1. “Αυτό δεν ήταν τόσο τρομερό όσο νόμιζα”.

Πολλές φορές, τα πράγματα που φοβόμαστε δεν είναι όλα τόσο άσχημα, ακόμα και όταν πραγματικά έχουν συμβεί. Αν το θυμάσαι αυτό, θα δυναμώσεις τον εαυτό σου την επόμενη φορά που θα φοβάσαι.

  1. “Έκανες κάτι που κανείς άλλος δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει”.

Μεγάλο ή μικρό, υπάρχει κάτι που έχεις κάνει τη στιγμή που κανείς άλλος δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει. Η σκέψη αυτή θα ενισχύσει την ικανότητά σου να διατηρήσεις τις καλές συνήθειες.

  1. “Είναι δικό μου λάθος”.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα πράγματα που κάνεις, σου παρέχει τη δυνατότητα να ζητήσεις συγγνώμη και να κάνεις τις καταστάσεις καλύτερες. Απλά μην κατηγορείς τον εαυτό σου όταν δεν είναι δικό σου λάθος.

  1. ” Δεν με νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι”.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται για σένα πολύ λιγότερο από ό,τι υποθέτεις. Έτσι, κάθε τόσο, να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι οι απόψεις άλλων ανθρώπων δεν μετρούν τόσο πολύ ώστε να σε επηρεάζουν.

  1. “Μπορώ να το κάνω αυτό!”

Πριν αναλάβεις μία καινούρια πρόκληση, πες στον εαυτό σου ότι μπορείς να το κάνεις. Διότι, αν πιστεύεις ότι μπορείς, τότε θα τα καταφέρεις.

Φωτό από: www.passionfruitorganics.com
#tsemperlidou.gr, ευτυχία, θετική σκέψη, αισιοδοξία, αυτοβοήθεια

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates