Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι φιλίες μετά τα παιδιά και τα μυστικά τους.

Ένα μεγάλο στοίχημα για τις ενήλικες φιλίες μας είναι η περίοδος που αποκτάμε παιδιά. Είναι ένα καθοριστικό χρονικό σημείο για τις φιλίες. Και πέρα από τις όποιες παλιές, παιδικές ή σχολικές φιλίες έχει κρατήσει ο καθένας μας, είναι σίγουρο ότι σχεδόν όλοι μας θεωρούμε δύσκολο να κάνουμε νέες φιλίες ως ενήλικες. Και μάλιστα ενήλικες με παιδιά.

Έχουν κι αυτές τα μυστικά τους. Πριν κάνω παιδιά πίστευα ότι θα είναι εύκολο να γνωρίσω μαμάδες στις κούνιες και στα πάρκα. Θα πήγαινα στο σχολείο και περιμένοντας θα έκανα νέες φιλίες που θα μοιραζόμασταν μυστικά διαπαιδαγώγησης και μητρότητας. Κι όμως, δεν ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Το να δημιουργήσεις νέες φιλίες, ως ενήλικας, όταν μάλιστα τρέχεις με τα παιδιά θέλει περισσότερη προσπάθεια από ό,τι φανταζόμουν. Το μυστικό είναι η προσπάθεια. Γιατί θέλεις να είναι πραγματικές σχέσεις που θα προστρέξεις για βοήθεια, που θα σε καταλάβουν, που θα τους στηρίξεις.

  • Σέβεσαι το χρόνο τους και τις συνθήκες τους.

Δεν ισχύει εδώ το νεανικό ή παιδικό: δε θα πάρω εάν δεν με πάρει, ή το έστειλα εγώ 3 φορές μήνυμα την προηγούμενη εβδομάδα κι εσύ καμία.

Κατανοούμε ότι σε αυτές τις ενήλικες φιλίες η ζωή πλέον είναι λίγο πιο μπερδεμένη και υπάρχουν πολλές προτεραιότητες. Εάν η λίστα ξεπερνάει το μισό Α4, τότε, όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχουν προτεραιότητες. Εκεί, λοιπόν, δεν κρατάμε μούτρα, ούτε γκρινιάζουμε. Δηλώνουμε την παρουσία μας με ένα μήνυμα, χωρίς απαραίτητα να περιμένουμε πάντα απάντηση. Κι επειδή ακριβώς είμαστε ενήλικες, νομίζω ότι μπορούμε να διακρίνουμε πότε κάποιος απλά δεν μπορεί αυτή την εποχή να ανταποκριθεί ή μας αγνοεί. Στην πρώτη περίπτωση, δείχνουμε ότι είμαστε εκεί και περιμένουμε.

  • Μικρές προσπάθειες επικοινωνίας.

Δεν κρατιέται μια φιλία από μόνη της. Όταν γίνει κάτι αστείο, μοιραστείτε το, όταν σκεφτείτε κάτι που θα βοηθήσει τον άλλο σε ένα πρόβλημα που συζητάγατε, πάρτε τον τηλέφωνο. Σε μία τόσο φορτωμένη καθημερινότητα, με τόσες υποχρεώσεις, λίστες, δραστηριότητες και ασχολίες, αυτή η προσπάθεια επικοινωνίας είναι ο τρόπος να διατηρηθεί ανοικτό το μονοπάτι επικοινωνίας.

  • Προγραμματίστε και οργανώστε χρόνο ενηλίκων.

Ενώ αυτό που μας δένει είναι τα παιδιά μας και οι περισσότερες φορές που θα βρεθούμε θα είναι με αφορμή τα παιδιά ή με την παρουσία των παιδιών. Σε δραστηριότητες, σε αγώνες, σε πάρτυ γενεθλίων, στην αναμονή των σχολείων, αυτό που πραγματικά μας φέρνει πιο κοντά και μας δένει είναι ο χρόνος που είμαστε χωρίς τα παιδιά. Που μπορούμε να χαλαρώσουμε, να πούμε και πιο προσωπικά θέματα, να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε ένα θέμα συζήτησης, χωρίς διακοπή. Όσοι έχετε παιδιά, μπορείτε να καταλάβετε πόσο σπάνιο και σημαντικό είναι αυτό το τελευταίο. Βρείτε αφορμές και οργανώστε συνάντησης, καφέ, ή έξοδο μόνοι σας. Αξία ανεκτίμητη.

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates