Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι μεγαλύτεροι μύθοι της τεχνολογίας

  • Χένρυ Φορντ εφεύρε το αυτοκίνητο και τη γραμμή παραγωγής. Στην πραγματικότητα, δεν εφεύρε τίποτα από τα δύο. Αντίθετα, ο Φορντ έκανε αυτό που έκανε και η Apple τον 21 αιώνα: έκανε διαθέσιμη την νέα τεχνολογία και τα οφέλη της στις μάζες. Αυτός που θεωρείται από τους περισσότερους ως ο δημιουργός του σύγχρονου αυτοκινήτου, είναι ο γερμανός Karl Benz.
  • Οι τεχνολογικές καινοτομίες πάντα οδηγούν σε καλύτερη ποιότητα. Η διάδοση των Mp3 Players και των iPod είχαν σαν αποτέλεσμα η μουσική και τα τραγούδια να είναι πιο εύκολα προσβάσιμα στους χρήστες. Η ποιότητα ήχου των Mp3 Players είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή των CD.
  • Πρέπει να φορτίζεις την μπαταρία σου μόνο όταν έχει αδειάζει εντελώς για να τη διατηρείς σε καλή κατάσταση. Όχι πια. Οι σύγχρονες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου δεν έχουν “μνήμη” όπως οι παλιές μπαταρίες και μπορούν να φορτιστούν οποτεδήποτε, χωρίς να επηρεάζεται η ζωή της μπαταρίας.
  • Tα Laptops μπορούν να οδηγήσουν τους άντρες σε στειρότητα. Διάφορες έρευνες έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν τα laptop με την ανδρική στειρότητα. Όμως το πρόβλημα δεν είναι το Laptop αυτό κάθε αυτό, αλλά η θερμότητα που εκπέμπει. Οι όρχεις βρίσκονται μέσα σε ένα σάκο έξω από το σώμα, ακριβώς για να διατηρούνται σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Άρα, οποιαδήποτε πηγή θερμότητας στην περιοχή των όρχεων για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να αποφεύγεται.
  • Τα αρχεία των υπολογιστών εξαφανίζονται μόλις αδειάζεις τον κάδο σου. Οι πληροφορίες σπάνια εξαφανίζονται εντελώς από τον υπολογιστή σου ακόμα κι όταν τις έχεις πετάξει. Οι ειδικοί με τη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού μπορούν να ανακτήσουν σβησμένα αρχεία από το σκληρό σου δίσκο.
  • Οι υπολογιστές Apple Macintosh δεν κολλάνε ιούς. Κι όμως κολλάνε. Οι ιοί όπως οι “Δούρειοι Ίπποι” μπορούν να μολύνουν το λειτουργικό σύστημα Mac OS X με τον ίδιο τρόπο που μπορούν να μολύνουν τα Windows. Παρόλα αυτά, αν και τα Apple Macintosh δεν έχουν ανοσία στους ιούς, οι επιθέσεις είναι πιο σπάνιες. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ιός πρέπει να σχεδιαστεί ειδικά για Apple Macintosh και οι περισσότεροι ιοί σχεδιάζονται για επιχειρήσεις, οι οποίες χρησιμοποιούν κυρίως Windows.
  • Όσα περισσότερα megapixel έχει η κάμερα, τόσο καλύτερη η ποιότητα της φωτογραφίας. Η ποιότητα μιας κάμερας καθορίζεται από το μέγεθος των megapixels και όχι την ποσότητα. Η φωτογραφία σχηματίζεται από το φως που ο αισθητήρας της κάμερας αφήνει να περάσει. Για αυτό μερικές φορές δεν μπορούμε να δούμε ουσιαστικές διαφορές στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από διαφορετικές κάμερες με μεγάλη διαφορά στα megapixels.
  • Ο εφευρέτης του ηλεκτρικού λαμπτήρα είναι ο Θωμάς Έντισον. Στην πραγματικότητα πολλοί εφευρέτες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν τον λαμπτήρα ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανακάλυψή του. Ο Θωμάς Έντισον ήταν ο πρώτος που δημιούργησε μια εμπορικά πρακτική λάμπα το 1879. Όμως, ο Αλεσάντρο Βόλτα, ο εφευρέτης της μπαταρίας, έκανε ένα σύρμα να λάμπει από το 1800, ενώ ο Βρετανός εφευρέτης Χάμφρι Ντέιβι, παρουσίασε την δική του εκδοχή του ηλεκτρικού λαμπτήρα το 1802.
  • Οι τεχνολογικές καινοτομίες γίνονται άμεσα αντιληπτές. Στην πραγματικότητα, η επίδραση που έχει μια ανακάλυψη στην ανθρώπινη ζωή, δεν είναι άμεσα ξεκάθαρη. Το τηλέφωνο για παράδειγμα, αρχικά είχε απορριφτεί από τις ΗΠΑ και την Αγγλία, αφού θεωρήθηκε ότι εισβάλει στα σπίτια και την οικογενειακή ζωή.
  • Όσο περισσότερες μπάρες έχεις στο κινητό, τόσο καλύτερο το σήμα. Στην πραγματικότητα οι μπάρες του κινητού δείχνουν πόσο κοντά στην κεραία βρίσκεσαι. Το σήμα, όμως, μπορεί να επηρεάζεται από άλλους παράγοντες όπως το πόσοι χρήστες είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο.

Φωτό από: www.iconshut.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates