Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Comfort food - Συνταγή για Πορτοκαλόπιτα

Comfort food – Συνταγή για Πορτοκαλόπιτα

Όταν χειμωνιάζει, η Ελλάδα μας γεμίζει με τα πορτοκάλια της γης μας. Όλη η Πελοπόννησος μετατρέπεται σε ένα μοσχοβολιστό πορτοκαλεώνα. Τι μπορούμε να δημιουργήσουμε από τα ευλογημένα μας πορτοκάλια; Φυσικά χυμό αλλά και την πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα της συνταγής μας.

Υλικά

– 1 ποτήρι νερού ζάχαρη

– 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο

– 4 αυγά

– 200 gr. στραγγιστό γιαούρτι

– 1 φακελάκι baking powder

– 1 βανίλια

– 500 gr. φύλλο μπακλαβά

– Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι ακέρωτο

Για το σιρόπι

– 2 ποτήρια νερό

– 1 ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

– 2 ποτήρια ζάχαρη

– Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Το βράζουμε για 5΄ από τη στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει. Για περισσότερο άρωμα βράζουμε το σιρόπι μαζί με τις στυμμένες κούπες πορτοκαλιού, τις οποίες βγάζουμε λίγο πριν βράσει.

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια και το baking powder. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε απαλά και κλείνουμε το μίξερ.

Ψιλοκόβουμε το φύλλο του μπακλαβά με το χέρι σε μικρά κομμάτια σε άλλο μπολ. Με τα χέρια μας τα διαχωρίζουμε ώστε να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους. Ρίχνουμε τα κομμάτια του φύλλου λίγα-λίγα στο μίγμα και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν.

Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50’. Όταν ψηθεί το χαράζουμε σε κομμάτια και μόλις κρυώσει το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Τοποθετούμε την πορτοκαλόπιτα σε μια όμορφη πιατέλα και την παρουσιάζουμε στους φίλους μας. Με κάθε κομμάτι που προσφέρουμε, προσφέρουμε την αγάπη μας.

Καλή σας απόλαυση!

Πορτοκαλόπιτα

 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates