Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Comfort food – Μηλόπιτα με κουάκερ

Comfort food – Μηλόπιτα με κουάκερ

Όσο ακόμα έχουμε μήλα στα σπίτια μας και πριν γίνει η έκρηξη των ανοιξιάτικων φρούτων, ας κάνουμε μια νόστιμη και υγιεινή μηλόπιτα και υγιεινή μηλόπιτα, αφού γίνεται με κουάκερ!

Υλικά

– ¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσης (κοσκινισμένο)
– ¼ κούπας μαύρη ζάχαρη
– ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– ½ κούπα ζάχαρη + 2 κουταλιές της σούπας
– 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους
– 1 κούπα κουάκερ
– 1 κιλό μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
– 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
– ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο στις αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαύρη ζάχαρη, το αλάτι και τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Βάζουμε το βούτυρο στο μίγμα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μίγμα που να μοιάζει με τρίμματα. Προσθέτουμε το κουάκερ και με τα χέρια ανακατεύουμε το μίγμα δημιουργώντας μεγάλα υγρά τρίμματα. Το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει μέχρι να ετοιμάσουμε τα μήλα.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις φέτες των μήλων, ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τη κανέλα και το ½ φλιτζάνι ζάχαρη. Μεταφέρουμε τα μήλα σε ένα ρηχό πυρέξ και καλύπτουμε με τα τρίμματα που έχουμε βάλει στο ψυγείο.

3. Βάζουμε το πυρέξ στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει και να ροδοκοκκινίσει, περίπου για 1 ώρα, 1 ώρα και 10 λεπτά. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

*Καλύτερα να το σερβίρουμε ζεστό με μία μπάλα παγωτό βανίλια ή καραμέλα.

Απολαύστε τη μηλόπιτά σας με ζεστό καφεδάκι. Θυμηθείτε, ότι επειδή δεν γίνεται με φύλλο, σερβίρεται με ένα κουτάλι (δεν μπορεί να κοπεί σε κομμάτια).

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates