Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Comfort food – Καβουρδισμένα μύγδαλα

Comfort food – Καβουρδισμένα μύγδαλα

Αν σου αρέσει να μασουλάς κάτι νόστιμο που περιέχει και πρωτεΐνες, δοκίμασε τα νοστιμότατα αμύγδαλα. Καβούρδισέ τα στο τηγάνι και θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι.

ΣΥΝΤΑΓΗ

Απλό! Αγοράζεις ένα σακουλάκι άσπρα αποφλοιωμένα αμύγδαλα που κυκλοφορούν στο εμπόριο (πιθανότατα πριν μπουν στο σακουλάκι να έχουν βράσει από τον παραγωγό για να αφαιρεθεί ο φλοιός τους).

Ανοίγεις το σακουλάκι και τοποθετείς τα αμύγδαλα σε τηγάνι και πάνω στο μάτι της κουζίνας. Χωρίς αλάτι, χωρίς λάδι, χωρίς βούτυρο. Τίποτα. Μόνο τα αμύγδαλα μέσα στο τηγάνι.

Καβουρδισμένα μύγδαλα

Παίρνεις ένα κουτάλι και ανακατεύεις συνεχώς για τουλάχιστον 5 λεπτά, ώσπου από άσπρα να γίνουν μπεζ και στη συνέχεια ανοιχτό καφέ.

Προσοχή! Δεν τα αφήνεις δευτερόλεπτο από τα μάτια σου και δε σταματάς το ανακάτεμα (αλλιώς θα καούν σε 2 σημεία και το υπόλοιπο θα είναι άσπρο και μη-καβουρδισμένο).

Όταν είναι τόσο καβουρδισμένα όσο σου αρέσουν, αποσύρεις το τηγάνι και τα αδειάζεις σε ένα πιάτο ή σε ένα μπολ, για να κρυώσουν.

Μπορείς να τα φας ζεστά-ζεστά μπροστά στην τηλεόραση ή στο τζάκι με φίλους ή να τα προσφέρεις στους καλεσμένους σου πριν το φαγητό ή σε πάρτι! Πάνε πολύ με γλυκό κρασί ή λικέρ μαστίχα!

Καβουρδισμένα μύγδαλα

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates