Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μηλόπιτα με ταχίνι

Θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Μηλόπιτα με ταχίνι; Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά είναι ανεπανάληπτος συνδυασμός. Καταρχάς αν έχεις δοκιμάσει ταχίνι αποκλείεται να μην έχεις εθιστεί κιόλας. Λέω ψέματα; Δεν νομίζω!
Φυσικά και ξέρεις την ανεκτίμητη θρεπτική αξία και γεύση του. Η γιαγιά μου ξέρει να φτιάχνει αυτή τη συνταγή η οποία και περιέχει μυστικά από το Άγιο Όρος. Έτσι τη φτιάχνουν δηλαδή εκεί. Αξίζει να δοκιμάσεις να τη φτιάξεις!

Τι Θα χρειαστείς

  • 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλυτζάνι ταχίνι
  • Χυμός 4-5 πορτοκαλιών
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • Ξύσμα λεμονιού

Γέμιση

  • 4 μεγάλα μήλα τριμμένα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι καρύδια
  • 1 φλυτζάνι σταφίδα
  • Ανθόνερο
  • Κανέλλα

Πως θα τη φτιάξεις

  1. Λιώνεις  το ταχίνι, στύβεις τα πορτοκάλια και ρίχνεις το χυμό τους. Προσθέτεις και αλεύρι.
  2. Χωρίζεις την ζύμη στα 2 και ανοίγεις το πρώτο κομμάτι σε φύλλο  και το απλώνεις σε ένα μεγάλο ταψί , όπου έχεις αλευρώσει και λαδώσει.
  3. Ανακατεύεις τα υλικά της γέμισης και τις στρώνεις πάνω σε φύλλο , πατώντας  την ελαφρά με το κουτάλι.
  4. Ανοίγεις και το δεύτερο και το στρώνεις πάνω από την γέμιση.
  5. Ψήνεις  στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Πηγή: hwww.followme.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates