Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αθήνα: 15 top γευστικές εμπειρίες

Ξενάγηση στα καλύτερα γευστικά στέκια της πόλης, εκεί όπου νοστιμιά, ψυχή, παράδοση και ανατρεπτικές ιδέες πάνε μαζί.

Cookoovaya
HAPPY-OUTSIDE-ARTTABLE-TOP-GEYSTIKES-EMPEIRIES1
Πέντε γνωστά ονόματα της αθηναϊκής γαστρονομικής σκηνής (Νίκος Καραθάνος, Περικλής Κοσκινάς, Μάνος Ζουρνατζής και αδελφοί Λιάκου) ένωσαν τις δυνάμεις τους στο πιο πολυσυζητημένο εστιατόριο των τελευταίων ετών. Στο Cookoovaya, η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα συνδυάζεται μοναδικά με σύγχρονες και ανατρεπτικές ιδέες σε πιάτα όπως ντολμάς από λάχανο με γέμιση μαγειρίτσα, χορτόπιτα με μυρωδικά από τον ξυλόφουρνο και σουβλάκια από μαύρο χοίρο με χειροποίητη τραγανή πίτα. H wine list περιλαμβάνει 130 ετικέτες, εκ των οποίων οι 100 προέρχονται από τον ελληνικό αμπελώνα (Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, τηλ: 210 7235005, www.cookoovaya.gr, από €30 το άτομο).

Funky Gourmet
HAPPY-OUTSIDE-ARTTABLE-TOP-GEYSTIKES-EMPEIRIES2
HAPPY-OUTSIDE-ARTTABLE-TOP-GEYSTIKES-EMPEIRIES3
Βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin, το εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και του Νίκου Ρούσσου, σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό στην περιοχή του Κεραμεικού, αποδεικνύει πως εν μέσω κρίσης η ελληνική γαστρονομία όχι μόνο αντιστέκεται αλλά σημειώνει και μεγάλη πρόοδο. Το ταλαντούχο δίδυμο εμπνέεται από την παράδοση και χρησιμοποιεί εξαίρετες πρώτες ύλες της κάθε εποχής για να δημιουργήσει μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα εκλεπτυσμένη, πρωτοποριακή και διασκεδαστική, που προκαλεί συναισθήματα και ξυπνά αναμνήσεις. Κάθε πιάτο τους είναι μοναδικό, όπως το «Πικ νικ» με μεζεδάκια μπουκιές. Από το μενού γευσιγνωσίας ξεχωρίσαμε επίσης τα θεσσαλονικιώτικα κουλούρια με ανθόγαλα, τη χωριάτικη σαλάτα σε μορφή γρανίτας και το αυγοτάραχο Μεσολογγίου με λευκή σοκολάτα και ξύσμα λάιμ (Παραμυθιάς 13 & Σαλαμίνος, Κεραμεικός, τηλ: 2105242727, www.funkygourmet.com, από €70 το άτομο).

Vezene
HAPPY-OUTSIDE-ARTTABLE-TOP-GEYSTIKES-EMPEIRIES4
HAPPY-OUTSIDE-ARTTABLE-TOP-GEYSTIKES-EMPEIRIES5
Μετά την επιτυχία της ομώνυμης τρατορίας στο Μεγανήσι Λευκάδας, ο Άρης Βεζενές άνοιξε αυτό το μοντέρνο μπιστρό στην καρδιά της Αθήνας, πίσω από το Hilton, με μεσογειακή κατά βάση κουζίνα που δίνει έμφαση στην εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών. Εδώ θα έρθετε για υπέροχη λεπτή πίτσα από τον ξυλόφουρνο, αλλά και για ψαγμένα κρέατα η γεύση των οποίων αναδεικνύεται μέσα από την ξηρή ωρίμανση και πολλές διαφορετικές κοπές. Ο χώρος είναι μικρός και πάντα γεμάτος, γι’ αυτό φροντίστε να κάνετε κράτηση (Βρασίδα 11, τηλ: 210 7232002, www.vezene.gr, από €40).

Το Θείο Τραγί
HAPPY-OUTSIDE-ARTTABLE-TOP-GEYSTIKES-EMPEIRIES6
HAPPY-OUTSIDE-ARTTABLE-TOP-GEYSTIKES-EMPEIRIES7
Αυτοπροσδιορίζεται ως “punk bistrot”, βρίσκεται στη μοδάτη πιάτσα των Άνω Πετραλώνων και αποτελεί δημιούργημα μιας 11μελους κολεκτίβας φίλων με αγάπη για το μαγείρεμα και πολλή όρεξη για πειραματισμό. Μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα με λίγα και εμπνευσμένα πιάτα (σούπα με ρίζα ηλίανθου, αρνί με σοκολάτα, πάπια με κυδώνι και γλυκοπατάτα κ.ά.), προσιτές τιμές και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ με μουσική υπόκρουση πανκ σε έναν προσεγμένο industrial χώρο (Κυδαντιδών 36, τηλ: 210 3410296, www.theeholygoat.gr, από €20).

48 Urban Garden
HAPPY-OUTSIDE-ARTTABLE-TOP-GEYSTIKES-EMPEIRIES8
Αρχικά σε τραβάει το ωραίο και χαλαρό περιβάλλον, σε έναν ιδιαίτερα διαμορφωμένο και καλαίσθητο χώρο με κήπο στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. To στιλάτο vintage τροχόσπιτο που δεσπόζει στο χώρο και κλέβει την παράσταση δεν είναι απλώς διακοσμητικό. Στην πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα του, ο νεαρός σεφ Γιάννης Κανδυλίδης ετοιμάζει πιάτα με καλές πρώτες ύλες της εποχής και επιρροές απ’ όλο τον κόσμο. Ξεχωρίσαμε το πικάντικο μαροκινό μπέργκερ, το πεϊνιρλί με γέμιση γαρίδας και το σεβίτσε με λαβράκι. Διαθέτει και μπαρ που σερβίρει ενδιαφέροντα κοκτέιλ με βότανα από το μίνι μποστάνι (Αρματολών & Κλεφτών 48, Λυκαβηττός, τηλ.: 213 0281 866, από €25).

Aleria
HAPPY-OUTSIDE-ARTTABLE-TOP-GEYSTIKES-EMPEIRIES9
HAPPY-OUTSIDE-ARTTABLE-TOP-GEYSTIKES-EMPEIRIES10
Ο ταλαντούχος Γκίκας Ξενάκης εξιτάρει τους ουρανίσκους μας με ενδιαφέρουσες προτάσεις ελληνικής δημιουργικής κουζίνας σε ένα κομψότατο εστιατόριο που στεγάζεται σε ανακαινισμένο νεοκλασικό του Μεταξουργείου. Must πιάτα το “παστίτσιο” με ουρά μόσχου μπρεζέ, μανιτάρια σιτάκε και αφράτη μπεσαμέλ και η “χορτόπιτα” με άγρια χόρτα, κρέμα φέτας και τραγανό φύλλο. Στα συν η όμορφη και ατμοσφαιρικά φωτισμένη αυλή για τις ζεστές μέρες (Μ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ.: 210/5222633, www.aleria.gr, από €40 το άτομο).

Τραβόλτα
HAPPY-OUTSIDE-ARTTABLE-TOP-GEYSTIKES-EMPEIRIES11
Αν και έγιναν γνωστοί από το άκρως κρεατοφαγικό- και επιτυχημένο- Base Grill, οι δίδυμοι αδερφοί Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος ξέρουν και από καλό ψάρι. Στο Τραβόλτα θα το βρείτε φρεσκότατο και σωστά ψημένο, αλλά δεν θα παραλείψετε να δοκιμάσετε και τους ψαγμένους μεζέδες όπως το σπετζοφάι με λουκάνικο από φρέσκια σουπιά, το καπνιστό χέλι με φάβα και τα τηγανητά μύδια με σος παντζαριού. Για το τέλος, μους γιαουρτιού με σπιτικά γλυκά κουταλιού. Στα συν η μεγάλη ποικιλία από ούζα και τσίπουρα και το ευγενέστατο σέρβις (Αγίου Παύλου 33 & Αρκαδίας, Περιστέρι, τηλ.: 210 5719222, από €30 το άτομο).

Ψάριστον
HAPPY-OUTSIDE-ARTTABLE-TOP-GEYSTIKES-EMPEIRIES12
Κλασικό στέκι ψαροφαγίας στο Νέο Ηράκλειο με πιστούς φίλους που συρρέουν για να δοκιμάσουν την τηγανητή ταραμοσαλάτα, τα αχνιστά μύδια με κρεμμύδι και σκορδάκι στη λαδόκολλα και το χταπόδι μπουγιουρντί του Βασίλη Ακρίβου. Ό,τι κι αν ζητήσετε από τα φρέσκα ψάρια που έχει, θα σας το ψήσει υποδειγματικά. Σε ένα σκηνικό που θυμίζει αιγαιοπελαγίτικο νησί, με φολκλόρ διακόσμηση και χιουμοριστική διάθεση (Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο, τηλ: 210 2850746, www.psariston.gr, από €30 το άτομο).
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.arttable.gr

@tsemperlidou.gr, ευτυχία, θετική σκέψη, αισιοδοξία, αυτοβοήθεια

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates