ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για κις με μελιτζάνα, ντομάτα και φέτα.

Post by: 25/05/2024 0 comments

Ο επιτυχημένος συνδυασμός της μελιτζάνας με τη ντομάτα και τη φέτα δημιουργεί μια εξαιρετικής γεύσης τάρτα με ζύμη κουρού, ιδανική για τα τραπέζια με λίγους και καλούς φίλους.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 συσκευασία ζύμη κουρού
  • 2 μελιτζάνες (400 γραμμάρια περίπου συνολικά), κομμένες σε φέτες μέσα σε αλατισμένο νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για την επάλειψη του φύλλου
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι φέτα πικάντικη τριμμένη με τα δάχτυλα
  • 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα, χοντροτριμμένη
  • 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βγάζουμε τη ζύμη κουρού από την κατάψυξη και την αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 15′. Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ. Στρώνουμε τη βάση και τα τοιχώματά της με το φύλλο ζύμης κουρού και τρυπάμε την επιφάνειά του με ένα πιρούνι. Καλύπτουμε τη ζύμη με λαδόκολλα και γεμίζουμε το σκεύος με όσπρια ώστε να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε τη βάση στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 15′ περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος με τα όσπρια, ψήνουμε για 5′ ακόμη και αποσύρουμε από το φούρνο.
  3. Στρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού με λαδόκολλα, απλώνουμε μέσα τις φέτες από τις μελιτζάνες, τις λαδώνουμε με ένα πινέλο, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τις ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κουταλιά της σούπας λάδι το σκόρδο για 1-2 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό, τη ρίγανη, ελάχιστο αλατοπίπερο και το δυόσμο και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις.
  5. Λαδώνουμε με ένα πινέλο την ψημένη βάση τάρτας, απλώνουμε μέσα τις ψημένες μελιτζάνες, το σκόρδο με τα μυρωδικά από το τηγάνι, τη μισή μοτσαρέλα και παρμεζάνα, από πάνω τις φέτες ντομάτας, την υπόλοιπη μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσουν και να πάρουν χρώμα τα τυριά.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε για λίγα λεπτά και κόβουμε την τάρτα σε τριγωνικά κομμάτια. Γαρνίρουμε με φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons