Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σάντουιτς με κεφτεδάκια και μοτσαρέλα.

Τραγανή μπαγκέτα, σάλτσα ντομάτας, κεφτέδες και λιωμένη μοτσαρέλα – ίσως το πιο λαχταριστό σάντουιτς που μπορείτε να φτιάξετε για να χορτάσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και κεφτεδάκια της προηγούμενης μέρας.

Υλικά (για 8 σάντουιτς)

  • 700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο χοιρινό και μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 3/4 φλιτζανιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου
  • 2 βάζα πικάντικη σάλτσα ντομάτας ή απλή σπιτική
  • 2 μεγάλες μπαγκέτες
  • 2 μπάλες (250 γραμμάρια) φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αυγό και το γάλα και το ρίχνουμε στον κιμά μαζί με την τριμμένη φρυγανιά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τους σπόρους μάραθου και αλατοπίπερο. Με τα χέρια μας ανακατεύουμε τα υλικά μας και πλάθουμε κεφτεδάκια.

2. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε δύο ελαφρώς λαδωμένα ταψιά  (αν δεν θέλουμε να τα μαγειρέψουμε όλα, βάζουμε τα μισά στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση και χρησιμοποιούμε τη μισή ποσότητα από τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε 4 σάντουιτς).

3. Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο λάδι. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε 10-15 κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν από κάτω, περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια τα γυρίζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 3-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από την άλλη πλευρά και σχεδόν να ψηθούν εσωτερικά. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κεφτεδάκια.

4. Βάζουμε ξανά όλα τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε αρκετή σάλτσα ώστε να καλυφθούν από αυτή και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να δέσει.

5. Προθερμαίνουμε το γκριλ. Απλώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο.

6. Κόβουμε την μπαγκέτα σε 4 ή 5 ίσα κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθός της), κάνουμε μια οριζόντια σχισμή σε κάθε κομμάτι και αφαιρούμε λίγη από την ψίχα του ψωμιού για να χωρέσουν τα κεφτεδάκια.

7. Γεμίζουμε τα σάντουιτς με τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τους λίγη σάλτσα και φέτες μοτσαρέλα. Τα βάζουμε κάτω από το γκριλ για 2-3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates