ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για μαριναρισμένα ωμά κολοκυθάκια σε σαλάτα.

Post by: 08/06/2024 0 comments

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ωμό κολοκύθι, μαριναρισμένο και λεπτοκομμένο σε σαλάτα, θα εκπλαγείτε ευχάριστα! Κόψτε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φετούλες και αφήστε τα στο ψυγείο να ρουφήξουν αυτή τη λεμονάτη μαρινάδα. Συνδυάστε με υλικά που δίνουν έξτρα γεύση και χρώμα και θα έχετε μια δροσερή σαλάτα που συνοδεύει υπέροχα ψητό κρέας και ψάρι.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γραμμάρια μικρά και τρυφερά κολοκυθάκια, κομμένα σε πολύ λεπτά φετάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κοπανισμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, δυόσμο, σχοινόπρασο, άνηθο ή συνδυασμό αυτών
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 150 γραμμάρια φέτα
  • χοντρό αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πασπαλίζουμε τις φέτες από τα κολοκυθάκια με αλάτι και τα αφήνουμε για 15-30 λεπτά. Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

2. Ανακατεύουμε μαζί το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε ξανά και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

3. Τα βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε τη σκελίδα του σκόρδου. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Για να σερβίρουμε, μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγη φέτα χοντροκομμένη.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons