Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για λαζάνια με μελιτζάνα και μετσοβόνε.

Υπέροχα, χορτοφαγικά λαζάνια, για να εντυπωσιαστούν όλοι οι καλεσμένοι σας. Δεμένη γεύση με απλά υλικά και μεράκι.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 2 μελιτζάνες
  • 400 γραμμάρια ντοματίνια
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 400 γραμμάρια καπνιστό μετσοβόνε
  • 500 γραμμάρια λαζάνια
  • 3 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  • 1/3 φλιτζάνι αλεύρι
  • βασιλικός
  • μοσχοκάρυδο
  • τριμμένη Grana Padano
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

1. Κόψτε τη μελιτζάνα σε κύβους 1/2 εκατοστού. Ζεστάνετε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τη μελιτζάνα μέχρι να ροδίσει για 6-7 λεπτά.

2. Ζεστάνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Λιώστε το βούτυρο σε μια άλλη κατσαρόλα, αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με το αλεύρι, ώσπου να δημιουργήσετε ένα μείγμα. Ρίξτε το ζεστό γάλα στην κατσαρόλα με το μείγμα, αφήστε να πάρει μια βράση για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει πηχτή μπεσαμέλ. Προσθέστε αλάτι και μοσχοκάρυδο.

3. Κόψτε τις ντομάτες και το μετσοβόνε σε κυβάκια. Βράστε τα λαζάνια σε ζεστό νερό για 1 λεπτό και στη συνέχεια στραγγίξτε τα απαλά.

4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

5. Λαδώστε ένα ταψί και απλώστε 1 κουταλιά της σούπας μπεσαμέλ στο κάτω μέρος, στη συνέχεια ένα στρώμα λαζάνια, μερικές ντομάτες, κύβους μελιτζάνας, 2 κουταλιές της σούπας μπεσαμέλ, 2-3 φύλλα βασιλικού και μια χούφτα μετσοβόνε. Επαναλάβετε τα στρώματα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Επικαλύψτε με Grana Padano και ψήστε για 40 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates