ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για κεφτεδάκια γαλοπούλας με πέστο σε σάλτσα ντομάτας.

Post by: 01/06/2024 0 comments

Ελαφριά κεφτεδάκια γαλοπούλας ζυμωμένα με μυρωδάτο πέστο βασιλικού και σαλτσούλα κόκκινη από πάνω για να γίνουν ακόμη πιο λαχταριστά. Μπορείτε να τα σερβίρετε με ζυμαρικά ή ρύζι, αλλά και μόνα τους είναι υπέροχα.

Υλικά (για 30 περίπου κεφτεδάκια)

  • 1 κιλό κιμά από γαλοπούλα
  • 4 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλιτζάνι ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • ½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια γαλοπούλας: σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν πλήρως τα υλικά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.

2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πολτό ντομάτας, το γαρίφαλο, την πάπρικα,1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να δένει και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

3. Απλώνουμε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ και από πάνω τοποθετούμε τα κεφτεδάκια. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 40 περίπου λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε μια φορά τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.

4. Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο, τοποθετούμε τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons