Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για φέτα σαγανάκι στο φούρνο με ψητή πιπεριά και ελιές.

Μερακλίδικο μεζεδάκι, ιδανικό για τους λάτρεις της φέτας, που σκαρώνεται στο πι και φι. Καταναλώνεται με ζεστό ψωμί για μέγιστη απόλαυση.  

Υλικά  (για 4-6 άτομα)

  • 250 γραμμάρια τυρί φέτα, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 12 ελιές Καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψημένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας φύλλα φρέσκου μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • πιτούλες ψημένες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τη φέτα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη και πιπέρι. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι η φέτα να ροδίσει.

2. Ενώ ψήνεται η φέτα, ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ελιές, την πιπεριά και τον μαϊντανό.

3. Βγάζουμε τη φέτα από τον φούρνο, προσθέτουμε από πάνω το μείγμα με τις ελιές και την πιπεριά και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates