Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Οι ακριβότερες ποδοσφαιρικές μεταγραφές

Οι ακριβότερες ποδοσφαιρικές μεταγραφές

Τηλεοπτικά δικαιώματα, μάνατζερ, εταιρείες αθλητικής ένδυσης, φαρμακοβιομηχανίες, διαφήμιση και χορηγοί, κάνουν το ποδόσφαιρο κάτι παραπάνω από άθλημα. Το κάνουν μια ολόκληρη οικονομία. Παρακάτω, βρίσκονται τα 7 μεγαλύτερα ποσά που δόθηκαν ποτέ από ξένους συλλόγους για μεταγραφές και τα 3 μεγαλύτερα ποσά που δαπανήθηκαν από ελληνικούς συλλόγους.

ΞΕΝΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

1) Γκαϊθκα Μεντιέτα: Από «νυχτερίδα», «αετός».

Ο διεθνής Ισπανός, έκανε εκπληκτικές σεζόν (1999-2000 και 2000-2001) φτάνοντας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βαλένθια 2 συνεχόμενες χρονιές. Εκείνη τη χρονιά, η Λάτσιο πούλησε τον Χουάν Βερόν στη Γιουνάϊτεντ και επανεπένδυσε αμέσως τα περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ αυτής της μεταγραφής, στον Ισπανό μέσο. Το κόστος της μεταγραφής, άγγιξε τα 48 εκατομμύρια ευρώ.

2) Η Πάρμα ήταν παραγωγός, η Λάτσιο αγοραστής και ο Κρέσπο στους Λατσιάλι.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η Λάτσιο μπήκε δυναμικά στο ευρωπαϊκό μεταγραφικό παζάρι, φέρνοντας μεγάλα ονόματα της εποχής. Ο Ερνάν Κρέσπο, ήταν άλλος ένας παίκτης της Πάρμα που ενδιέφερε τη Λάτσιο. Το καλοκαίρι του 2000, η Λάτσιο αποφάσισε να τινάξει την μπάνκα στον αέρα προκειμένου να ντύσει στα θαλασσί τον χαρισματικό Αργεντίνο επιθετικό. Το ποσό που έκαμψε την αντίσταση των διοικούντων της Πάρμα, ήταν τα 56 εκατομμύρια ευρώ.

3) Ο Λουίς Φίγκο: Όταν η Ρεάλ, πλήρωσε ακριβά την Μπαρτσελόνα!

Όχι ότι πιο πριν δεν είχαν δαπανηθεί μεγάλα ποσά τηρουμένων των αναλογιών της αξίας του χρήματος κατά τη δεκαετία του 1990, απλά από το 2000, τα νούμερα είναι κυριολεκτικά αστρονομικά. 61 εκατομμύρια ευρώ. Όχι δεν πρόκειται για κέρδη κάποιας επιτυχημένης τράπεζας, ούτε για αγορά πλοίων. Ήταν το ποσό της συμφωνίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων εχθρών του ισπανικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το οποίο έφερε τον Φίγκο στη Μαδρίτη.

4) Ο Κακά, ο Μπερλουσκόνι και η Ρεάλ.

Ο Κακά, ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της Μίλαν αλλά και ένας από τους αγαπημένους παίκτες του Μπερλουσκόνι και του Γκαλιάνι, των περίφημων διοικητικών παραγόντων της Μίλαν. Όμως, μπήκε στο στόχαστρο της Ρεάλ. Όταν κάποιος μπει σε αυτό το στόχαστρο, τότε το θησαυροφυλάκιο της «βασίλισσας» παραμιλάει… Τα 67 εκατομμύρια ευρώ που προσέφερε η Ρεάλ στη Μίλαν, δελέασαν τον Καβαλιέρε και τελικά ο Κακά έγινε κάτοικος Μαδρίτης.

5) Ο Ιμπραΐμοβιτς στην Μπαρτσελόνα μόνο με…

Στην Ίντερ, ο «Ίμπρα-Κατάμπρα» έγινε αγαπητός και βοήθησε στην κατάκτηση πρωταθλημάτων. Μέχρι να έρθει το καλοκαίρι του 2009 και η Μπαρτσελόνα με 69 εκατομμυρία ευρώ να δελεάσει τη Μίλαν προκειμένου να αφήσει τον μεγάλο επιθετικό να πάει στη Βαρκελώνη. Το καθαρό ποσό της μεταγραφής, ήταν 50 εκατομμύρια ευρώ αλλά η Μπάρτσα, προσέφερε και τον Σαμουέλ Ετόο στην Ίντερ, χαρίζοντάς της 20 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

6) Όταν ο Ζιντάν, άδειασε τα ταμεία της Ρεάλ.

Η Ρεάλ, είχε βάλει στόχο να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης αλλά και να υπερσκελίσει σε εμπορικότητα την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Έτσι, έφερνε στο Μπερναμπέου τους ακριβότερους και εμπορικότερους παίκτες. Σε αυτήν τη λογική στηρίχτηκε και η επιλογή του Ζινεντίν Ζιντάν. Τα δικαιώματα του Ζιζού, αγοράστηκαν από τους Μερένχες με το ποσό των 75 εκατομμυρίων ευρώ το καλοκαίρι του 2001.

7) Κριστιάνο Ρονάλντο: ο μον-άκριβος γιος της «Βασίλισσας».

Deal μεταξύ Ρεάλ και Γιουνάϊτεντ, είχαμε ξαναδεί, όταν ο Μπέκαμ έναντι αδράς αμοιβής πήγε στο Μπερναμπέου από το Όλντ Τράφορντ. Μάλιστα η Ρεάλ, φαίνεται να έχει μια αδυναμία στα δεξιά χαφ της αγγλικής ομάδας και ειδικά σε αυτά που φοράνε το νούμερο 7 στη φανέλα. Ο Πορτογάλος, αφού κατέκτησε τα πάντα με την Μάντσεστερ, μετακόμισε στη Μαδρίτη. Το 2009, ο Κακά, ήταν ο «φθηνός» της υπόθεσης της ανασυγκρότησης. Ο ακριβός, ήταν ο Ρονάλντο ο οποίος κόστισε 94 εκατομμύρια ευρώ.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

1) Ο Μάγος, από τη Βαρκελώνη στον Ολυμπιακό.

Ο Ζιοβάνι, είναι από εκείνες τις μεταγραφές που στην Ελλάδα ονομάζονται «μεταγραφές αεροδρομίου». Ένας παίκτης που λίγο καιρό πριν είχε συμπαίκτες τους Φίγκο, Άντερσον και Ρονάλντο, το καλοκαίρι του 1999, έρχεται στον Ολυμπιακό με 12 εκατομμύρια ευρώ, (4 δις δραχμές) ποσό αδιανόητο για τα ελληνικά δεδομένα. Την ίδια χρονιά, περίπου ίδια χρήματα δαπανήθηκαν από τον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Σλοβένου σταρ της Πόρτο, Ζλάτκο Ζάχοβιτς.

2) Ο Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό με αντάλλαγμα…χρυσάφι.

Άλλος ένας μεγάλος αθλητής που τίμησε με την παρουσία του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Σισέ, είχε κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λίβερπουλ το 2005 και μετά από σοβαρούς τραυματισμούς έπαιξε για τη Μαρσέϊγ και τελικά δόθηκε δανεικός στη Σάντερλαντ. Ο Παναθηναϊκός, αποφάσισε να ξαναδώσει τη μεγάλη ευκαιρία στον Γάλλο σταρ και εκείνος δεν την άφησε να πάει χαμένη. Το σύνολο της μεταγραφής, έφτασε τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

3) Ο Άλμπερτ Ριέρα και τα εκατομμύρια…

Ο διεθνής Ισπανός αριστερός μέσος, είχε ταράξει τα νερά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όταν έπαιζε στην Εσπανιόλ. Η Λίβερπουλ αποφάσισε να δαπανήσει ένα μεγάλο ποσό ώστε να τον αποκτήσει. Για πολλούς λόγους, ο Ριέρα δεν μπόρεσε να εδραιωθεί στη Λίβερπουλ. Ο Ολυμπιακός, ήταν εκείνος που πλήρωσε 20 εκατομμύρια ευρώ, (συνολικό ποσό μεταγραφής) προκειμένου να πείσει εκείνον αλλά και τη Λίβερπουλ, ώστε να φορέσει τα ερυθρόλευκα.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates