Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για ρολό από ξερά σύκα και αμύγδαλα.

Ένα υπέροχο γλύκισμα με πικάντικη γεύση και πλούσια αρώματα. Στην Ισπανία το λένε pan de higo, ενώ το συναντάμε και στην Κέρκυρα, ως μεζέ και με λίγο διαφορετικά υλικά, με το όνομα συκομαϊδα. Ταιριάζει ωραία με διάφορα τυριά (κατσικίσια, γραβιέρα κ.ά.), ενώ μπορούμε να το σερβίρουμε και ως επιδόρπιο παρέα με έναν εσπρέσο.

Υλικά (για 8 μερίδες)

  • 500 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα
  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους γλυκάνισου
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • κανέλα κατά βούληση
  • 3 κουταλιές της σούπας γλυκό κρασί

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε τα σύκα και τα πολτοποιούμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.

2. Με τα χέρια μας ανακατεύουμε καλά την πάστα σύκων με τα αμύγδαλα και τα υπόλοιπα υλικά. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και το πλάθουμε καλά σε κυλινδρικό σχήμα.

Διατηρείται τυλιγμένο σε μεμβράνη για μεγάλο χρονικό διάστημα σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates