Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για ρεβύθια με ψητή κολοκύθα.

Κίτρινη κολοκύθα, ρεβύθια, λεμόνι και σκόρδο αναμειγνύονται υπέροχα μεταξύ τους σε ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο. Προαιρετικά, προσθέτουμε και λίγη θρυμματισμένη φέτα.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 1/2 μικρή κίτρινη κολοκύθα
  • 400 γραμμάρια ρεβίθια, βρασμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, χοντροκομμένο

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε την ψίχα σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

2. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τα ρεβίθια και την κολοκύθα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό πριν από το σερβίρισμα.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates