Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μήπως φέρεσαι σαν γονιός στη σχέση σου;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν οι συμπεριφορές και οι αντιδράσεις σου απέναντι στον σύντροφό σου, θυμίζουν περισσότερο γονιό παρά σύντροφο; Η ερώτηση αυτή δεν είναι απλή και οι απαντήσεις μπορεί να σε οδηγήσουν σε σημαντικές αναθεωρήσεις, για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεις τη σχέση σου.

Τι σημαίνει να φέρεσαι σαν γονιός;

Αλήθεια, τί σημαίνει να φέρεσαι σαν γονιός; Οι γονείς συνήθως αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη φροντίδα, την καθοδήγηση και την προστασία των παιδιών τους. Αυτό είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και απαραίτητο σε μια οικογένεια, αλλά σε μια ερωτική σχέση, τα πράγματα μπορεί να γίνουν περίπλοκα όταν οι ρόλοι μπερδεύονται.

Αν παρατηρήσεις ότι εσύ είσαι πάντα αυτός που παίρνει αποφάσεις, δίνει συμβουλές χωρίς να του ζητηθούν ή ανησυχεί συνεχώς για το τί κάνει ο σύντροφός σου και πώς θα τον προστατεύσεις από τα λάθη του, τότε ίσως φέρεσαι περισσότερο σαν γονιός παρά σαν σύντροφος. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι ο σύντροφός σου είναι ενήλικας και μπορεί να πάρει τις δικές του αποφάσεις, ακόμα κι αν κάποιες φορές είναι λάθος.

1 . Οι οδηγίες.

Έχεις παρατηρήσει ότι πολλές φορές δίνεις οδηγίες στον σύντροφό σου για το πώς να κάνει απλά καθημερινά πράγματα; Ή μήπως βρίσκεις τον εαυτό σου να τον διορθώνει συνεχώς; Αν ναι, τότε ίσως χρειάζεται να κάνεις ένα βήμα πίσω και να αφήσεις τον σύντροφό σου να αναλάβει την ευθύνη για τη ζωή του.

2 . Ανησυχείς περισσότερο.

Μια άλλη ένδειξη, είναι το αν αισθάνεσαι συνεχώς υπεύθυνος για την ευτυχία του συντρόφου σου. Φυσικά, η αλληλοϋποστήριξη και η φροντίδα είναι βασικά στοιχεία μιας υγιούς σχέσης, αλλά όταν φτάνεις στο σημείο να ανησυχείς περισσότερο για τη δική του ευτυχία, παρά για τη δική σου, τότε ίσως χρειάζεται να επανεξετάσεις τα πράγματα.

3 . Οι διαφωνίες.

Είναι επίσης σημαντικό να δώσεις προσοχή στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεσαι στις διαφωνίες και τα προβλήματα στη σχέση σας. Αν συχνά παίρνεις τον ρόλο του ενήλικα, που πρέπει να λύσει τα προβλήματα ή να καθοδηγήσει τον σύντροφό του, τότε μπορεί να δημιουργήσεις μια ανισορροπία στη σχέση σας. Ο σύντροφός σου θα πρέπει να αισθάνεται ότι έχει λόγο και δύναμη στη σχέση και ότι οι απόψεις και οι αποφάσεις του είναι εξίσου σημαντικές.

4 . Έλεγχος.

Ένας ακόμα παράγοντας που πρέπει να εξετάσεις, είναι η ανάγκη σου για έλεγχο. Μήπως προσπαθείς να ελέγχεις κάθε πτυχή της ζωής του συντρόφου σου; Αν ναι, τότε αυτό μπορεί να προκαλέσει ένταση και απογοήτευση. Ο καθένας χρειάζεται τον χώρο του για να αναπτυχθεί και να εκφραστεί ελεύθερα. Η φροντίδα και η υποστήριξη είναι βασικά στοιχεία μιας σχέσης, αλλά πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Είναι σημαντικό να αφήσεις τον σύντροφό σου να πάρει τις δικές του αποφάσεις και να αναλάβει την ευθύνη για τη ζωή του. Αν καταφέρεις να βρεις αυτήν την ισορροπία, η σχέση σας θα γίνει πιο υγιής και ικανοποιητική και για τους δυο σας.

Φωτό από: frank mckenna / Unsplash

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates