Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ποιες δεξιότητες ψάχνουν οι εργοδότες στους υποψήφιους υπαλλήλους τους;

Τελευταίες παγκόσμιες έρευνες που περιλαμβάνουν και τη χώρα μας, δείχνουν ότι υπάρχει έλλειμα σε στελέχη με ήπιες δεξιότητες. Εκτός δηλαδή από τις αυξημένες ανάγκες για τεχνική, μέση και τεχνολογική εξειδίκευση, οι υπεύθυνοι προσλήψεων ψάχνουν ανθρώπους που μπορούν να εξελίξουν την επιχείρηση που εργάζονται ένα βήμα παραπάνω.

Το ομαδικό πνεύμα, οι ικανότητες επικοινωνίας, η επίλυση προβλημάτων είναι μερικά από τα προσόντα που ψάχνουν οι εργοδότες σήμερα.

  • Ομαδικό πνεύμα. Οι επιχειρήσεις δεν είναι ατομικό σπορ. Πρέπει κανείς να μπορεί να συνεργαστεί, να συνυπάρξει σε μια ομάδα, να δώσει προτεραιότητα στο γενικό καλό και όχι στην δική του ατομική επιτυχία. Φροντίστε να έχετε παραδείγματα και περιπτώσεις που κληθήκατε στο παρελθόν να δουλέψετε ομαδικά, σε ένα project.
  • Επίλυση προβλημάτων. Το να είναι στέλεχος που επιδιώκει και μπορεί να λύνει προβλήματα και να προωθεί λύσεις, μπορεί να μην ακούγεται σπουδαία δεξιότητα, στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων όμως κάνει τη διαφορά. Όλοι θέλουν στην ομάδα τους κάποιον που να μπορεί να ξεκολλήσει από το πρόβλημα, να ξεπεράσει την γκρίνια και την αρνητικότητα, και να βάλει τα δυνατά του, εμπνέοντας και τους υπόλοιπους στο να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.
  • Ηγετικές ικανότητες. Όλοι οι εργοδότες εκτιμούν κάποιον που να μπορεί να ηγηθεί, να εμπνεύσει τους συνεργάτες του, να οδηγήσει μια ομάδα. Κάποιον που δεν περιμένει πάντα οδηγίες και κατευθύνσεις, που έχει καινοτόμες ιδέες, που μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες. Να έχετε στο νου σας περιπτώσεις να αναφέρετε που ηγηθήκατε ομάδας ή έργου.
  • Επικοινωνιακές ικανότητες και στον γραπτό και στον προφορικό λόγο. Δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο από ανθρώπους που ξέρουν να μιλάνε και να εκφράζονται σωστά τόσο προφορικά όσο και γραπτά. Η σωστή επικοινωνία διευκολύνει τη συνεργασία, την σύμπνοια, την επιτυχία σε ένα χώρο εργασίας. Όταν κάποιος μπορεί να δώσει οδηγίες και κατευθύνσεις στην ομάδα του, όταν μπορεί να εμπνεύσει με μια ομιλία, να διαπραγματευτεί με επιτυχία. Όταν ξέρει να εκφράσει τι θέλει και τι περιμένει, πού διαφωνεί και τι πιστεύει, είναι σχεδόν πάντα σίγουρο ότι θα το καταφέρει.
  • Πρωτοβουλία. Είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι εργοδότες ψάχνουν κάποιον που μπορεί να σκεφτεί και να προσφέρει κάτι καινούργιο, δε φοβάται να τσαλακωθεί, παίρνει μετρημένα ρίσκα. Κάποιον που μπορεί να υποστηρίξει τον εαυτό του, τις ικανότητές του και, ως εκ τούτου, και την ομάδα του και την επιχείρηση. Μη φοβάστε να διεκδικήσετε, τολμήστε να βγείτε μπροστά.

Οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις ψάχνουν και επιθυμούν στελέχη και συνεργάτες με δεξιότητες που δεν αποκτιούνται απαραίτητα στο πλαίσιο της παραδοσιακής εκπαίδευσης. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι άνθρωποι που δεν είναι κλεισμένοι αυστηρά και μόνο στο κουτάκι των αρμοδιοτήτων τους, θέλουν να πάνε λίγο παρακάτω, να βρουν λύσεις, να συζητήσουν, να μάθουν, δε φοβούνται να τσαλακωθούν αλλά και να τολμήσουν ή να παρουσιάσουν μια καινούργια ιδέα που θα εξελίξει την επιχείρηση ένα βήμα παραπάνω. Φροντίστε να είστε ένας από αυτούς.

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates