Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πότε κάνει μπάνιο μια μαμά τελικά;

Το να κάνεις μπάνιο μπορεί να φαίνεται σαν ένα απλό πράγμα, αλλά για μια μητέρα, μπορεί να είναι μια σπάνια και πολύτιμη στιγμή ανακούφισης και ξεκούρασης. Οι καθημερινές ανάγκες του παιδιού, το νοικοκυριό και η επαγγελματική ζωή μιας μαμάς, μπορεί να της αφήνουν ελάχιστο χρόνο για την προσωπική της φροντίδα. Όταν επιτέλους βρίσκει λίγα λεπτά για να κάνει ένα μπάνιο, αυτό είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια ρουτίνα. Μεταμορφώνεται σε ένα ιερό καταφύγιο εσωτερικής ηρεμίας και ανανέωσης.

Το να κάνεις μπάνιο μπορεί να φαίνεται σαν ένα απλό πράγμα, αλλά για τις μητέρες, αποτελεί έναν τρόπο αυτοφροντίδας, χαλάρωσης και ανανέωσης, που όμως είναι μια σπάνια πολυτέλεια. 

Μια μαμά κάνει μπάνιο όταν τα παιδιά κοιμούνται, είτε πολύ πρωί είτε το βράδυ. Κι αυτό στα βιαστικά για να προλάβει και τις υπόλοιπες δουλειές της.

Μια μαμά κάνει μπάνιο στα κλεφτά όταν θα κρατήσει για λίγο τα παιδιά η γιαγιά ή ο μπαμπάς. Κι αυτό στα βιαστικά γιατί τα παιδιά πολύ σύντομα θα αρχίσουν να τη φωνάζουν και να θέλουν να μπουν μέσα στο μπάνιο κι αυτά.

Μια μαμά κάνει μπάνιο οπότε της επιτρέψουν τα παιδιά…

Γιατί όμως είναι σημαντικό να κάνει το μπάνιο της με την ησυχία της;

Μια σπάνια πολυτέλεια.

Για πολλές μητέρες, το να βρουν χρόνο για να κάνουν το μπάνιο τους, μπορεί να είναι μια πολυτέλεια. Ανάμεσα στις συνεχείς ανάγκες των παιδιών, τη διαχείριση του νοικοκυριού και την ισορροπία των επαγγελματικών υποχρεώσεων, ο προσωπικός χρόνος είναι συχνά το πρώτο πράγμα που θυσιάζεται. Το μπάνιο, που μπορεί να είναι μια καθημερινή τελετουργία για κάποιους, γίνεται μια ακόμα αγγαρεία. Δεν πρόκειται όμως, μόνο για την καθαριότητα, πρόκειται για τη δημιουργία ενός χώρου απομόνωσης και αυτοφροντίδας για τον εαυτό της, ανάμεσα στο χάος της καθημερινότητάς της.

Η δύναμη της μοναξιάς.

Ένα μπάνιο προσφέρει στις μητέρες την απαραίτητη ευκαιρία για μοναξιά. Τη μοναξιά αυτή που μέσα στην πολύβουη ζωή τους, αναζητούν για να ξεκουραστούν, κυρίως ψυχικά. Σε ένα σπίτι όπου η ιδιωτικότητα είναι σπάνια, με τα παιδιά να τρέχουν από πίσω από τη μαμά συνεχώς, η κλειστή πόρτα του μπάνιου μπορεί να δημιουργήσει ένα προσωρινό καταφύγιο. Αυτή η μοναξιά είναι σημαντική για την ψυχική ευεξία της μητέρας. Προσφέρει μια στιγμιαία απομόνωση από τις απαιτήσεις του “έξω από το μπάνιο κόσμου” και την επανασύνδεση με τον εαυτό της. Το ζεστό νερό, οι καταπραϋντικές μυρωδιές και η σιωπή, δημιουργούν ένα περιβάλλον που ευνοεί τη χαλάρωση και την εσωτερική ανασυγκρότηση.

Σωματική ανανέωση.

Τα οφέλη του μπάνιου είναι πολλά , πέραν της καθαριότητας. Το ζεστό νερό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της μυϊκής τάσης και των πόνων, κάτι που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για μητέρες που περνούν πολλές ώρες κουβαλώντας παιδιά ή εκτελώντας σωματικά απαιτητικές εργασίες. Το μπάνιο μπορεί επίσης, να βελτιώσει τη κυκλοφορία του αίματος και να φέρει καλύτερο ύπνο. Για τις μητέρες που είναι συχνά σε κίνηση, ένα μπάνιο μπορεί να προσφέρει την ανακούφιση που χρειάζονται και μια ευκαιρία για σωματική ανανέωση.

Ανακούφιση από το άγχος.

Πέρα από τα σωματικά οφέλη, το να κάνει το μπάνιο της με την ησυχία της, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχική υγεία της μητέρας. Το να βυθίζεσαι σε ζεστό νερό μπορεί να ενεργοποιήσει την απελευθέρωση ενδορφινών, των ορμονών της διάθεσης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και της ανησυχίας, προσφέροντας μια ψυχική ηρεμία, που μπορεί να είναι απίστευτα αναγκαίο μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας μιας μαμάς.

Πρότυπο αυτφροντίδας.

Όταν μια μητέρα διαθέτει χρόνο για να την αυτοφροντίδα της, δίνει ένα ισχυρό παράδειγμα στα παιδιά της: τα διδάσκει να εκτιμούν και να σέβονται τις δικές τους ανάγκες και να κατανοούν ότι η διάθεση χρόνου για τον εαυτό τους, δεν είναι εγωιστική αλλά απαραίτητη. Τα βοηθάει να καταλάβουν ότι όλοι αξίζουν στιγμές ηρεμίας, απομόνωσης και χαλάρωσης.

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates