Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι σημαίνει το POV που βλέπεις συνέχεια στα social media; (VIDEO)

POV: Το βλέπεις σε stories στο IG, η έφηβη κόρη σου ή ο έφηβος γιος σου το λέει συνέχεια. Αλλά γιατί;

Πρόκειται για τη συντομογραφία του “point of view” (άποψη) που αντιπροσωπεύει μια προοπτική σε πρώτο πρόσωπο, αλλά οι έφηβοι το χρησιμοποιούν και σε δεύτερο πρόσωπο για να ενισχύσουν τις απόψεις τους, τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στον προφορικό διάλογο.

Στο TikTok, το “POV” μπορεί να πλαισιώσει ένα βίντεο μέσα από τη ματιά του ατόμου που το τραβάει (π.χ. ένας σέρφερ που καβαλάει ένα κύμα), ώστε ο θεατής να νιώθει μέρος της δράσης.

Το “POV” είναι επίσης ένας τρόπος να πλαισιωθεί μια συνολική εμπειρία παρά το γεγονός ότι τη βλέπει κανείς από τη σκοπιά ενός παρατηρητή. Για παράδειγμα, λεζάντες βίντεο όπως, “POV: «Είσαι ταμίας που αντιμετωπίζει μία Κάρεν» ή «POV: Ο φίλος σου είναι εθισμένος στα παιχνίδια».

Ο Benjamin Morse, επισκέπτης λέκτορας στο New Media στο Πανεπιστήμιο του Λας Βέγκας, λέει ότι το “POV” έγινε δημοφιλές στο TikTok.

«Η πρώιμη εκδοχή του “POV” σήμαινε, “Αυτό είναι ένα βίντεο από τη δική μου οπτική γωνία”», λέει ο Morse στο TODAY.com. «Η γενιά που μεγαλώνει με το TikTok γυρίζει πλέον βίντεο με τα smartphones της, πράγμα που σημαίνει ότι ο θεατής μπορεί να δει τα πράγματα ακριβώς όπως το άτομο που τα δημιουργεί».

Η φράση “POV” χρησιμοποιείται επίσης σε προφορικές συνομιλίες για να μοιραστείς μια ισχυρή άποψη.

«Είναι κάτι σαν να λέμε “νομίζω”, αλλά με την έμφαση μιας προσωπικής υποστήριξης ή απόρριψης», λέει ο Morse. «Είναι ένα επιπλέον στρώμα έντασης και βεβαιότητας που λέει, “Πραγματικά το αποδέχομαι αυτό” ή “Αυτό είναι κάτι που έχω παρατηρήσει από τη δική μου οπτική γωνία”».

Ο όρος “POV” περιγράφει επίσης σκηνές από την οπτική γωνία ενός δεύτερου προσώπου ή ενός άψυχου αντικειμένου (φαντάσου για παράδειγμα αν μπορούσε να μιλήσει ο φούρνος μικροκυμάτων).

Πχ

@therealnovaakan3

Who else can relate? 😭🤦🏾‍♂️ #fyp #food

♬ original sound – Novaakan3

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates