Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συμβουλές Εβδομαδιαίας Ευτυχίας.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024: Πρωινή Ρουτίνα Αναζωογόνησης.

Ξεκινήστε τη νέα εβδομάδα με μια πρωινή ρουτίνα αναζωογόνησης που θα σας φέρει σε επαφή με τη γαλήνη του φθινοπώρου. Αφιερώστε λίγο χρόνο σε έναν ήπιο διαλογισμό ή σε κάποιες ασκήσεις αναπνοής, είτε στο σπίτι σας είτε σε έναν ήσυχο εξωτερικό χώρο. Η αναζωογονητική αυτή πρακτική θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το μυαλό σας από τις σκέψεις του περασμένου Σαββατοκύριακου και να ενισχύσετε τη συγκέντρωσή σας για την εβδομάδα που ακολουθεί. Η ηρεμία του φθινοπωρινού πρωινού θα σας προετοιμάσει για μια παραγωγική εβδομάδα, ενισχύοντας τη θετική σας διάθεση και την εσωτερική σας ηρεμία.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024: Απογευματινός καφές με φίλους.

Αφιερώστε το απόγευμα σε έναν ζεστό καφέ ή αρωματικό τσάι, καλώντας έναν φίλο για μια συνάντηση ή πραγματοποιώντας μια τηλεφωνική συνομιλία με αγαπημένα πρόσωπα. Το φθινοπωρινό κρύο δημιουργεί την τέλεια ευκαιρία για να συνδεθείτε συναισθηματικά, μοιραζόμενοι σκέψεις, ιστορίες και τις όμορφες στιγμές που σας συνδέουν.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024: Περίπατος σε ένα Πάρκο.

Ανακαλύψτε τη μαγεία της φθινοπωρινής φύσης με μια ήρεμη βόλτα σε ένα κοντινό δάσος ή πάρκο. Καθώς τα φύλλα πέφτουν και το τοπίο αλλάζει χρώματα, φέρτε μαζί σας ένα σημειωματάριο και γράψτε για τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εικόνες που σας εμπνέουν. Η ηρεμία και το χρυσό φως του φθινοπώρου θα γεμίσουν τη μέρα σας με δημιουργικότητα και γαλήνη.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024: Βραδιά Ταινιών και Παιχνιδιών.

Οργανώστε μια ευχάριστη βραδιά παιχνιδιών ή ταινιών με φίλους ή την οικογένεια. Επιλέξτε ταινίες ή επιτραπέζια παιχνίδια που σας μεταφέρουν τη ζεστασιά και τη χαλαρότητα αυτής της εποχής. Φτιάξτε σνακ και δημιουργήστε μια άνετη ατμόσφαιρα για όλους.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024: Χαρίστε στον εαυτό σας λίγη χαλάρωση.

Υποδεχθείτε το Σαββατοκύριακο με μια βραδιά απόλυτης χαλάρωσης. Ετοιμάστε ένα ζεστό μπάνιο με άλατα και αιθέρια έλαια, ανάψτε κεριά ή, αν προτιμάτε, χουχουλιάστε στον καναπέ με μια ελαφριά κουβέρτα που να ταιριάζει στην εποχή, βλέποντας την αγαπημένη σας ταινία ή διαβάζοντας ένα ενδιαφέρον βιβλίο.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024: Βόλτα στην τοπική αγορά.

Επισκεφθείτε μια τοπική αγορά ή παζάρι για να απολαύσετε τα φθινοπωρινά προϊόντα και τις εποχιακές λιχουδιές. Ανακαλύψτε κολοκύθες, μήλα και μπαχαρικά, ή δοκιμάστε κάποιον τοπικό καφέ ή γλυκό. Η αγορά θα σας φέρει σε επαφή με την εποχή και τις μικρές χαρές της.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024: Ασχοληθείτε με Χειροτεχνίες.

Αποχαιρετήστε την εβδομάδα δημιουργώντας κάτι όμορφο. Είτε πρόκειται για ζωγραφική είτε για χειροτεχνία με φθινοπωρινά υλικά, αφιερώστε χρόνο στην έκφραση της δημιουργικότητάς σας. Οι φθινοπωρινές διακοσμήσεις που θα φτιάξετε θα δώσουν στο σπίτι σας μια ζεστή και προσωπική νότα..

Αυτές οι συμβουλές είναι σχεδιασμένες να προσφέρουν ποικιλία και νέες εμπειρίες στην καθημερινότητά σας, βοηθώντας σας να διατηρήσετε το ενδιαφέρον και την ευεξία σας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Συνταγή της εβδομάδας: Γι αυτή την εβδομάδα θα σας προτείνω να φτιάξετε μια πολύ ωραία συνταγή με μπακαλιάρο και σπανάκι. Θα χρειαστείτε 1 κιλό ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο, 1 κιλό σπανάκι, 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, 1 πράσο, 1 κ.σ. πελτές ντομάτας, 1/4 φλ. Ελαιόλαδο, Πιπέρι κόκκινο και μαύρο. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι, τον πελτέ ντομάτας και το πιπέρι, αφήνοντάς τα να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και στρώνουμε το μείγμα του σπανακιού σε ένα ταψί. Τοποθετούμε τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο από πάνω και ψήνουμε το φαγητό στους 200°C για περίπου 45 λεπτά.

Καλή απόλαυση των συμβουλών, να προσέχετε και πάνω από όλα κι όλους, να αγαπάτε και να φροντίζετε τον εαυτό σας, σαν τον πιο πολύτιμο θησαυρό.

Μιχαήλ Δούκας

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates