Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μάθε το σκύλο σου να μην γαβγίζει και να μην κυνηγάει γάτες όταν βγαίνετε βόλτα.

Παρόλο που υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου σκύλοι και γάτες είναι καλοί φίλοι, δεν είναι πάντα έτσι. Συχνά, ένας σκύλος μπορεί να μην αντέχει τη θέα μιας γάτας και να αρχίσει να γαβγίζει και να την κυνηγάει. Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις όταν βγαίνετε βόλτα με τον σκύλο σας.

1. Βασικές εντολές.

Η εκπαίδευση είναι το παν, ανεξαρτήτως της ηλικίας του σκύλου σας. Οι βασικές εντολές όπως “έλα”, “κάτσε”, και “μείνε” είναι ζωτικής σημασίας και μπορούν να σώσουν τη ζωή του σκύλου σας σε ορισμένες περιπτώσεις. Μία επιπλέον σημαντική εντολή που πρέπει να μάθει είναι το “άστο”, “φύγε” ή “σταμάτα” – η λέξη που θα επιλέξετε είναι προσωπική σας επιλογή.

Όταν λέτε αυτήν την εντολή, ο σκύλος σας θα πρέπει να στρέφει την προσοχή του σε εσάς και όχι σε κάποια γάτα ή άλλο ζώο. Η εκπαίδευση αυτή μπορεί να πάρει χρόνο, υπομονή και πολλές λιχουδιές. Ξεκινήστε την εκπαίδευση στο σπίτι με αντικείμενα που αποσπούν την προσοχή του και συνεχίστε έξω στο δρόμο.

2. Επαφή με γάτες.

Εάν υπάρχει δυνατότητα, φέρτε τον σκύλο σας σε επαφή με γάτες. Εάν κάποιος φίλος σας έχει γάτα, κανονίστε επισκέψεις ώστε ο σκύλος σας να εξοικειωθεί μαζί της. Ο σκύλος θα πρέπει πάντα να είναι με λουρί για να αποφύγετε ατυχήματα. Χρησιμοποιώντας την εντολή που μάθατε και επιβραβεύοντας τον σκύλο σας, θα τον διδάξετε υπομονή και θα τον βοηθήσετε να συνηθίσει την παρουσία γατών.

Είναι σημαντικό να αφήσετε τη γάτα να απομακρυνθεί αν το επιθυμεί. Μην πιέζετε τη γάτα να βρίσκεται κοντά στο σκύλο σας, καθώς αυτό θα προκαλέσει άγχος και στρες.

3. Η εκπαίδευση δεν σταματάει ποτέ.

Η εκπαίδευση ενός σκύλου είναι διαρκής διαδικασία. Ακόμη και αν έχετε πετύχει στα δύο πρώτα βήματα, μην σταματήσετε να επιβραβεύετε τον σκύλο σας όταν αγνοεί γάτες κατά τη βόλτα. Χρησιμοποιήστε κλίκερ αντί για λιχουδιές και συνεχίστε να τον επαινείτε.

Επίσης, συνεχίστε να τον φέρνετε σε επαφή με γάτες σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Με τον καιρό, ο σκύλος σας θα μάθει να συνυπάρχει ήρεμα με γάτες.

Συνοψίζοντας.

Εάν δυσκολεύεστε, μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από έναν έμπειρο εκπαιδευτή. Δεν είναι όλα τα σκυλιά ίδια και μερικά χρειάζονται περισσότερη υπομονή και διαφορετικές μεθόδους εκπαίδευσης.

Μην απογοητευτείτε αν τα πράγματα δεν πάνε όπως περιμένατε. Υπάρχουν πολλοί καλοί εκπαιδευτές που μπορούν να βοηθήσουν εσάς και τον σκύλο σας. Η προσπάθεια αξίζει, καθώς η ομαλή συνύπαρξη αυτών των υπέροχων πλασμάτων είναι και δική μας ευθύνη.

Πηγή: topetmou.gr / eirinika.gr

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates