Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Γιατί δεν πρέπει να έχετε πάνω από 355 φίλους στο Facebook – (flash back)

Γιατί δεν πρέπει να έχετε πάνω από 355 φίλους στο Facebook –(flash back)

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα αποκάλυψε ότι οι 355 φίλοι στο Facebook είναι το όριο, πάνω από το οποίο, οι άνθρωποι είναι πιο δυστυχισμένοι με τη ζωή τους! Και ορίστε γιατί!

Το Facebook είναι μια πηγή διασκέδασης και ευτυχίας αλλιώς δεν θα έμπαιναν καθημερινά περίπου 650εκ άνθρωποι σε όλο τον κόσμο! Αλλά αν νομίζετε ότι το news feed σας είναι σκέτη απογοήτευση… δεν είστε οι μόνοι!

Σε μία πρόσφατη έρευνα που έγινε στο συνέδριο της Society for Personality and Social Psychology, οι ερευνητές έβαλαν κάποιους χρήστες του Facebook ηλικίας από 18 έως 65 να διαβάσουν μερικά από τα status updates των φίλων τους. Στη συνέχεια ζήτησαν από όλους τους συμμετέχοντες του συνεδρίου να αξιολογήσουν το πόσο ικανοποιημένοι ήταν από τη ζωή τους. Αυτοί που είχαν διαβάσει προηγουμένως τα status updates των φίλων τους ήταν πολύ λιγότερο ικανοποιημένοι σε σχέση με αυτούς που δεν είχαν μπει καθόλου στο Facebook.

Μια καλύτερη μελέτη του γκρουπ των χρηστών που είχαν διαβάσει τα status updates, αποκάλυψε ότι οι 355 φίλοι ήταν το όριο πάνω από το οποίο οι άνθρωποι δήλωναν ότι δεν ήταν καθόλου ευτυχισμένοι με τη ζωή τους.

Ο λόγος είναι ο εξής: ένα από τα κριτήρια που χρησιμοποιούμε για να αξιολογήσουμε την ευτυχία μας είναι η ευτυχία του κοινωνικού μας περίγυρου. Το πρόβλημα είναι ότι το Facebook μας δίνει μόνο μια μικρή εικόνα της ζωής των φίλων μας και συνήθως αυτή η εικόνα τείνει προς τη θετική της πλευρά και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό. Όσο περισσότερους φίλους έχουμε, τόσο περισσότερο περνάμε την ώρα μας θαυμάζοντας τις «ενδιαφέρουσες» ζωές τους (μερικές φορές με ζήλια): εξωτικές διακοπές, ξέφρενα πάρτι, τρελές κατακτήσεις, προαγωγές στο γραφείο κτλ! (Παρεμπιπτόντως αν ανανεώνετε το status update σας, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα μήπως είστε λίγο νάρκισσοι).

Μία λύση είναι να απαλλαγείτε από τους πιο υπερβολικούς καυχησιάριδες και να ρυθμίσετε το newsfeed σας ώστε να λαμβάνετε μόνο αυτά που ο κύριος Zuckerberg αξιολογεί (άγνωστο πώς) ως top stories! Η άλλη είναι λίγο πιο δραστική και απαιτεί να κόψετε τα πολλά-πολλά με τους πολλούς (τον οδοντίατρο, το μανάβη σας, το γυμναστή, τους πρώην κλτ.). Όταν φτάσετε σε ένα ικανοποιητικό νούμερο, η επιτυχία των κοντινών φίλων σας όχι μόνο δεν θα σας χαλάσει αλλά θα σας κάνει να νιώσετε λίγο καλύτερα! Δοκιμάστε το!

(Το website μας ας μείνει στα αγαπημένα σας)

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates