Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Λονδίνο: 4 παραστάσεις

Λονδίνο: 4 παραστάσεις

Πραγματικά μοναδικό στην ποικιλία που προσφέρει είναι το Λονδίνο. Οι παραστάσεις του απευθύνονται σε εκατομμύρια τουριστών και σε άλλα τόσα εκατομμύρια Βρετανών.

Και πάντα, το κοινό διψασμένο, χρειάζεται αυτή την ανάταση ή την ψυχαγωγία ή το χιούμορ ή την ενημέρωση.

Εντυπωσιάστηκα και με τις 4 παραστάσεις, κάθε μία για άλλο λόγο. Μια κλασική, μια υπερθέαμα, μια μεταφορά από τον κινηματογράφο και μια μεταφορά από την τηλεόραση (!)

Χαίρεσαι να βλέπεις πόσοι άνθρωποι γύρω σου αγαπούν και στηρίζουν τις τέχνες και πόσοι άλλοι δίνουν τον εαυτό τους για να φτάσουν την παράσταση που εσύ βλέπεις σε ένα επίπεδο που να σε παρασύρει εκτός πραγματικότητας και, παράλληλα, να σε ανεβάζει ψυχικά.

1. Ριχάρδος ο 3ος.

Ριχάρδος ο 3οςΤόσα ταξίδια στον Λονδίνο, πρώτη φορά είδα και εγώ Σαίξπηρ: Η ιστορία ενός βασιλιά μηχανορράφου και δολοφόνου με σύντομη βασιλεία. Σας ακούγεται κλασικό; Και όμως! Ένα σωρό σκηνοθετικές πρωτοτυπίες σε ένα Σαιξπηρικό κλασικό αριστούργημα.

Οι άντρες ερμηνεύουν και τους γυναικείους ρόλους

Οι ηθοποιοί ντύνονται από τις στυλίστ επί σκηνής, μπροστά στα μάτια των θεατών, πριν αρχίσει η παράσταση, όσο οι θεατές κατευθύνονται στις θέσεις τους από τους ταξιθέτες. Πολύ ευρηματικό και σε βάζει στο mood!

Μέσα στη σκηνή, τόσο αριστερά, όσο και δεξιά, υπάρχουν θέσεις για θεατές. Άρα, ορισμένοι θεατές έχουν το πλεονέκτημα να βλέπουν τι χρώμα ματιών έχουν οι ηθοποιοί!

Τώρα, από τους διαλόγους του Σαίξπηρ ζήτημα είναι αν καταλάβαινες το 25%. Όμως οι ερμηνείες ήταν εξαιρετικές από όλους τους ηθοποιούς και ο τρόπος που σε μετέφεραν στις αξίες της ζωής και στην ατμόσφαιρα, προ 600 ετών, ήταν συγκλονιστικός.

2. Lion King!

Lion King!Δύο χιλιάδες θέσεις, κάθε μέρα ασφυκτικά γεμάτες από τουρίστες και Άγγλους που – κυρίως τα παιδιά – χειροκροτούν χοροπηδώντας στα καθίσματα. Η υπερπαραγωγή του Ντίσνεϋ είναι πραγματικά ένα θέαμα ανεπανάληπτο με θεαματικά κοστούμια (οι ηθοποιοί ερμηνεύουν ζώα που μιλάνε), μεγαλοπρεπή σκηνικά και κατασκευές (δέντρα, γκρεμοί, καταστροφές) χάρμα οφθαλμών. Φτάνει να μην ακούς τους αφελείς διαλόγους και το ακόμα πιο αφελές σενάριο που, προσπαθεί να «περάσει» μηνύματα στα παιδιά! Ανοίγει το μυαλό σου και απολαμβάνεις την τεχνική αρτιότητα σε όλα!

3. Top Hat

Top HatΤο remake του γνωστού κινηματογραφικού έργου με πρωταγωνιστές το Φρεντ Αστερ και τη Τζίτζερ Ρότζερς, ξετυλίγεται μπροστά σου ερμηνευμένο από εξαιρετικούς χορευτές του tap dance και όχι μόνο. Ο πρωταγωνιστής της παράστασης Tom Champers ήταν νικητής στον τηλεοπτικό διαγωνισμό Strictly Come Dancing. Η ιστορία του έργου στηρίζεται σε μια παρεξήγηση (μια κοπέλα νομίζει ότι ο άντρας που έχει ερωτευθεί είναι παντρεμένος με μια φίλη της) με συνεχείς ανατροπές που προκαλούν πολλά γέλια. Ακούς πασίγνωστα τραγούδια και σου έρχεται να σηκωθείς να χορέψεις και συ.

4. Yes, prime minister.

Yes, prime ministerΚάνεις νέο συκώτι γελάς δυνατά και σπαρταριστά! Το θέμα είναι γνωστό από την τηλεοπτική σειρά που προβαλλόταν στην Ελλάδα. Όμως το θεατρικό κείμενο είναι ανανεωμένο και λαμβάνει υπόψη του την Ευρώπη του σήμερα, το ευρώ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον πρωθυπουργό του που βρίσκονται εκτός ευρώ. Η ιστορία έχει ως εξής: ένας υπουργός κράτους από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που θέλει να πουλήσει αέριο από τις εγκαταστάσεις της χώρας του στην Μ. Βρετανία και φιλοξενείται στην πρωθυπουργική κατοικία, ζητάει από τον Βρετανό πρωθυπουργό να τον διασκεδάσει με τρεις ιερόδουλες: ζητάει μια μαύρη, μια λευκή και μια ασιάτισσα! Αρχίζει λοιπόν μια σειρά από ευτράπελες συνεννοήσεις του πρωθυπουργού με τους συμβούλους του για το πώς να χειριστούν το θέμα, όπου όλες καταλήγουν στα δίχτυα της γραφειοκρατίας! Εννοείται ότι μέσα από αυτήν την κωμικοτραγική ιστορία ακούγονται πολλές μπηχτές και σοφίες για όσα συμβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (οικονομικά, σχέσεις, προτεραιότητες, κλπ).

Εκπληκτική κωμωδία, σπαρταριστοί διάλογοι (λέει σε κάποια στιγμή ο σύμβουλος του πρωθυπουργού: «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες». Απαντά ο πρωθυπουργός: «Μπα, έχουν χρήματα για δώρα οι Έλληνες;»)

Η αλήθεια είναι ότι η γιορταστική ατμόσφαιρα του Λονδίνου δεν υπάρχει πουθενά αλλού, το ίδιο και οι παραστάσεις του!

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates