Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Η Σκάρλετ Γιοχάνσον τώρα σε θέατρο του Μπρόντγουεϊ

Η Σκάρλετ Γιοχάνσον τώρα σε θέατρο του Μπρόντγουεϊ

Διθυραμβικές κριτικές για την αδυναμία που ακούει στο όνομα Σκάρλετ Γιόχανσον, αυτή τη φορά για το ρόλο της «Λυσσασμένης γάτας» του Τενεσί Γουίλιαμς. Η 28χρονη ηθοποιός, ανεβαίνει ξανά στο σανίδι με σατέν κομπινεζόν, τραβώντας τα βλέμματα όλων, πρωταγωνιστώντας στην παράσταση του Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης.

The story

Το έργο πραγματεύεται την ιστορία μιας γυναίκας με σεξουαλικές ανησυχίες, τις οποίες όμως ο σύζυγός της, όντας ελαφρώς ομοφυλόφιλος, δε δύναται να τις χειριστεί επιτυχώς. Το αποτέλεσμα είναι μια παντρεμένη ανικανοποίητη γυναίκα, απογοητευμένη από τη μη ανταπόκριση του άλλου φύλου στο κάλεσμα της γοητείας της, να μεταμορφώνεται σε μια «λυσσασμένη γάτα».

The acting

Ο ρόλος έχει ερμηνευθεί στο παρελθόν από τις Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Τζέσικα Λανγκ, Κάθλιν Τέρνερ, Ασλεϊ Τζαντ – ως εκ τούτου ο πήχης ήταν ήδη πολύ ψηλά. Παρ’ όλα αυτά, η Γιόχανσον δε δίστασε να του προσδώσει το δικό της στυλ, απεγκλωβίζοντας τον από την έμφαση στη σεξουαλικότητα. Συγκεκριμένα, η ίδια δήλωσε: «Θεωρώ πως συχνά δίνεται περισσότερη έμφαση στη σεξουαλικότητα της Μάγκι από όσο θα έπρεπε. Είναι απλώς ένα ασήμαντο κομμάτι της υπόθεσης» – ειδοποιός διαφορά στη φιλοσοφία του ρόλου συγκριτικά με τις παλαιότερες ερμηνείες.

The feedback

Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί για δεύτερη φορά σε θεατρική παράσταση, μετά το έργο «Ψηλά απ’ τη γέφυρα» του Άρθουρ Μίλερ, που της χάρισε βραβείο Τόνι το 2010 και υποδυόταν μια παρθένα. Ο νέος της ρόλος, σύμφωνα με τις φιλοδοξίες της, θα της δώσει θέση στο club των πιο ώριμων χαρακτήρων. Όπως και να έχει, οι κριτικές τη δοξάζουν, αναφερόμενες όχι μόνο στην εκρηκτική της παρουσία αλλά και στην υποκριτική της. «Η Γιόχανσον έχει γεννηθεί για να παίξει το ρόλο της Μάγκι, κεντρικής ηρωίδας του έργου του Τένεσι Γουίλιαμς “Η Λυσσασμένη Γάτα”» γράφει το Entertainment Weekly. Πρόκειται για μια παράσταση που αξίζει κάποιος να παρακολουθήσει, αφενός για το ενδιαφέρον της πλοκής, αφετέρου για την ιδανική χημεία ανάμεσα στη Γιόχανσον και τον συμπρωταγωνιστή της Μπέντζαμιν Γουόκερ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ρομπ Άσφορντ.

The movie of 1958

Πρόκειται για μια ταινία 108 λεπτών του σκηνοθέτη Richard Brooks, με πρωταγωνιστές τους: Elizabeth Taylor, Paul Newman και Burl Ives. Με την πρώτη της προβολή, στις 20 του Σεπτέμβρη το 1958, γοήτευσε το κοινό. Ήταν υποψήφια για 3 Όσκαρ, κέρδισε 3 βραβεία (Top Drama, Top Ten Films και Top Female Dramatic Performance για την Τέηλορ), καθώς και τις εντυπώσεις των απαιτητικότερων κριτικών. Μάλιστα, η αφίσα της ταινίας είχε προκαλέσει αίσθηση, δεδομένης της εποχής, αλλά και χάρη στη συμμετοχής της Ελίζαμπεθ Τέηλορ, που ήταν τότε μια από τις πιο επιθυμητές Diva του χώρου.

Περισσότερες πληροφορίες για το cast, το σύνολο των συντελεστών και τα εισιτήρια της παράστασης, θα βρείτε εδώ: www.catonahottinroofbroadway.com

Φωτό από: google.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates