Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Λονδίνο: 2 εκθέσεις

Λονδίνο: 2 εκθέσεις

Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ μια σοβαρή στροφή των ανθρώπων στις Τέχνες. Είναι η οικονομική κρίση που στρέφει τον κόσμο να παίρνει ευτυχία και χαρά από κάτι σημαντικότερο και αξιολογότερο από το shopping;

Δεν έχω την απάντηση. Πάντως, παρατηρώ ότι αν έχεις την ευκαιρία να επισκεφτείς μερικές Μητροπόλεις του κόσμου, έχεις τόσα ενδιαφέροντα πράγματα να δεις, φτάνει να ξεκλέψεις το χρόνο για να τα επισκεφτείς.

Λονδίνο, εκατομμύρια κάτοικοι, έχει τόσα να σου δείξει! Δε βαριέσαι ούτε μέρα. Θα σας εξιστορήσω τις δικές μου εντυπώσεις.

Bronze1. Bronze, μια μοναδική έκθεση στο Royal Academy of Arts. Εμείς οι Έλληνες που έχουμε λατρέψει το πεντελικό μάρμαρο, δεν ξέρω αν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσα φανταστικά γλυπτά ή ανάγλυφα έχουν γίνει πάνω σε χαλκό. Ελληνιστικά, ετρουσκικά, θιβετανικά, αφρικανικά, ινδικά. Θεοί, άνθρωποι, προτομές, ζώα, αντικείμενα, στέκονται επιβλητικά μπροστά σου περιμένοντας το θαυμασμό σου για τη σκοτεινή τους απόδοση (τόσο διαφορετική από τη μαρμάρινη φωτεινή). Μοναδικός ο Ελληνικός Σάτυρος χορευτής από τη Σικελία του 4ου π.Χ. αιώνα. Θαυμάζοντας όλα τα εκθέματα που έχουν χαραχτεί από ανθρώπινα χέρια, νιώθεις πόσα σημαντικά πράγματα έχουν γίνει αιώνες πριν τη γέννησή μας, που ακόμα σε καθηλώνουν!

Saatchi Gallery2. Saatchi Gallery, ό,τι κι αν δείξει είναι άποψη. Η πρόσφατη έκθεση που είδα εγώ είχε τον τίτλο: Gaiety is the most outstanding feature of the Soviet Union και περιελάμβανε Ρώσους καλλιτέχνες των τελευταίων 10 ετών καθώς και Κινέζους καλλιτέχνες. Μιλάμε για μεγάλη απελευθέρωση, για σοκαριστικές τρέλες. Βγαίνεις με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο «Αν αυτοί οι μοντέρνοι καλλιτέχνες θεωρούνται επιτυχημένοι, τότε όλα γίνονται!»

Η τέχνη υπάρχει παντού και μπορείς να την αναζητήσεις όσο κοντά ή μακριά σε φέρει ο δρόμος σου.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates