Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην βρετανική βασιλική οικογένεια

Παρά τη μακρά βασιλεία τους, οι Γουίντσορ έχουν ζήσει και επιβιώσει από πολλά σκάνδαλα που συγκλόνισαν τον Οίκο τους και προκάλεσαν φρενίτιδα στα Μέσα. Δεν είναι και λίγα. Ας θυμηθούμε μερικά από τα μεγαλύτερα.

1. Το 1936, ο βασιλιάς Εδουάρδος ο 8ος, παραιτήθηκε από το θρόνο, για να παντρευτεί μια διαζευγμένη Αμερικανίδα, τη Γουώλλις Σίμπσον. Αμέσως μετά το θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Γεωργίου του 5ου, ο πρίγκιπας Εδουάρδος έγινε βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και αυτοκράτορας της Ινδίας. Παρά τους βαρύγδουπους τίτλους, μήνες μετά την άνοδό του στο θρόνο, ο νέος βασιλιάς, προκάλεσε τεράστιο σκάνδαλο και συνταγματική κρίση, αφού έκανε πρόταση γάμου στην Αμερικανίδα Γουώλλις Σίμπσον, κοινή θνητή, διαζευγμένη μια φορά και σε φάση διαζυγίου από το δεύτερο σύζυγό της. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε και την άρνηση των πρωθυπουργών της Κοινοπολιτείας και της Βρετανίας για το γάμο, ο βρετανός μονάρχης συνειδητοποίησε πως δεν θα μπορούσε να παντρευτεί τη γυναίκα που διάλεξε και να βασιλεύει. Κάτω από αφόρητη πίεση, αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Βασίλευσε μόνο 365 ημέρες. Παντρεύτηκε το 1937 τη Γουώλλις Σίμπσον και έζησε μαζί της στη Γαλλία, ως το θάνατό του το 1972.

2. Ο έρωτας της πριγκίπισσας Μαργαρίτας με έναν παντρεμένο. Ο Πήτερ Τάουσεντ ήταν αξιωματικός της βρετανικής βασιλικής Αεροπορίας και διακρίθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1944, όντας παντρεμένος και με δύο παιδιά, έγινε ακόλουθος του βασιλιά Γεωργίου του 6ου, πατέρα της πριγκίπισσας Μαργαρίτας. Λόγω της θέσης του ήταν κοντά στη βασιλική οικογένεια. Έκανε δεσμό με την πριγκίπισσα, μικρότερη αδερφή της μετέπειτα βασίλισσας Ελισάβετ και το 1952 πήρε διαζύγιο από τη γυναίκα του και ζήτησε σε γάμο την πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Όμως, την εποχή εκείνη, οι διαζευγμένοι υπέφεραν από την αποδοκιμασία της κοινωνίας. Επιπλέον, σύμφωνα με την Εκκλησία της Αγγλίας, ο γάμος του δεν ήταν δυνατόν να γίνει, εφόσον η προηγούμενη σύζυγός του ήταν ακόμα εν ζωή. Κάτω από τη γενικότερη πίεση, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα προτίμησε να χωρίσει τον Πήτερ Τάουσεντ, παρά να παραιτηθεί από τα βασιλικά της δικαιώματα, προνόμια και καθήκοντα. Το ζευγάρι χώρισε το 1955.

3. Το σκάνδαλο Σκουΐτζι. Το 1992, όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν ακόμα παντρεμένη με τον πρίγκιπα Κάρολο, ήρθε στο φως μια συνομιλία της με τον υποτιθέμενο εραστή της, Τζέημς Γκίλμπι. Όλη η απομαγνητοφωνημένη συνομιλία των δύο εραστών δημοσιεύτηκε και προκάλεσε φρενίτιδα στα Μέσα. Ο Γκίλμπι αποκαλούσε την πριγκίπισσα χαϊδευτικά «Καλαμάρι» 53 φορές. Από τότε αυτό το σκάνδαλο απιστίας πήρε το όνομα Σκουΐτζι (καλαμάρι) και επιβεβαίωσε τα προβλήματα στο γάμο του πιο διάσημου βασιλικού ζευγαριού της εποχής, της Νταϊάνας και του Καρόλου.

4. Το σκάνδαλο Καρόλου και Καμίλλας. Λίγο μετά το σκάνδαλο απιστίας της Νταϊάνας, ακολούθησε το σκάνδαλο που επιβεβαίωνε τις φήμες ότι ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος της Βρετανίας, είχε σχέση με την παντρεμένη φίλη του, Καμίλλα Πάρκερ Μπόουλς. Ένα περιοδικό της Αυστραλίας, δημοσίευσε την απομαγνητοφωνημένη τους συνομιλία, όπου σε ένα σημείο ο Κάρολος αστειευόταν ότι θα ήθελε να είναι ταμπόν «για να ζει» μέσα στα παντελόνια της Καμίλλα. Τον ίδιο χρόνο, η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Κάρολος προκάλεσαν νέο σκάνδαλο αναγγέλλοντας το διαζύγιό τους.

5. Το πικάντικο επεισόδιο με τη Σάρα Φέργκιουσον. Το 1992, όταν η Σάρα Φέργκιουσον ήταν ακόμα παντρεμένη με τον πρίγκιπα Άντριου, ήρθαν στο φως κάποιες σκανδαλώδεις φωτογραφίες της, από τις διακοπές της στο Σαιν-Τροπέ. Ο «οικονομικός της σύμβουλος» Τζων Μπράιαν συνελήφθη από τηλεφακό παπαράτσι να της γλύφει τα δαχτυλάκια των ποδιών, δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου. Η δούκισσα του Γιόρκ (τότε) είχε δηλώσει πως η φωτογράφηση ήταν στημένη από κοντινό της πρόσωπο. Οι φωτογραφίες έκαναν το γύρο του κόσμου και τις είδαν εκατομμύρια άνθρωποι, μεταξύ αυτών και η έξαλλη βασίλισσα Ελισάβετ, πεθερά της «Φέργκι». Το ίδιο έτος, το ζευγάρι χώρισε, αν και πήρε διαζύγιο το 1996. Μετά από αυτό το σκάνδαλο, μόνο πρόσφατα, 25 χρόνια μετά, έγινε δεκτή ξανά στο βασιλικό περιβάλλον.

6. Τα σκάνδαλα του νεαρού πρίγκιπα Χάρι. Στα νεανικά του χρόνια, ο πρίγκιπας Χάρι απασχόλησε τον Τύπο με τρία σκάνδαλα. Το 2002, σε ηλικία 17 ετών, ομολόγησε στον πατέρα του ότι στο κολλέγιο Ήτον, όπου φοιτούσε, είχε κάνει χρήση μαριχουάνας και αλκοόλ. Ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, για να τον τρομάξει, τον έστειλε για μια μέρα στο κέντρο απεξάρτησης Φήδερστοουν Λοτζ, για να μάθει τις πιθανές συνέπειες αν αρχίσει τη χρήση κάνναβης. Το 2005, στα 20 χρόνια του, ο πρίγκιπας Χάρι φωτογραφήθηκε σε ένα πάρτι να φοράει το ναζιστικό σταυρό στο πουκάμισό του και έγινε πρωτοσέλιδο. Στη συνέχεια, το παλάτι δημοσίευσε την συγνώμη και απολογία του πρίγκιπα για την ντροπή που δημιούργησε και αποδέχτηκε ότι ήταν λάθος του να διαλέξει αυτή την αμφίεση. Το 2012, σε ένα ιδιωτικό πάρτι στο Λας Βέγκας, κάποιος φωτογράφησε γυμνό, σε ένα ξενοδοχείο, τον Χάρι να παίζει στριπ-τηζ μπιλιάρδο. Τα κινητά δεν είχαν αφαιρεθεί από την παρέα, έτσι κάποιος φωτογράφησε κρυφά τον πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έγινε πάλι πρωτοσέλιδο και κέρδισε τον τίτλο «ο πρίγκιπας των πάρτυ».

7. O χωρισμός της Κέητ και του Ουίλιαμ το 2007. Οι δύο ερωτευμένοι, που γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο Σαιντ Άντριους της Σκωτίας το 2001, σόκαραν τον κόσμο με το χωρισμό τους το 2007. Λέγεται ότι πριν το μάθουν και το δημοσιεύσουν τα media, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ανέβηκε πάνω στο τραπέζι ενός κλαμπ στο Λονδίνο και φώναζε «είμαι ελεύθερος!» και ζήτησε από την παρέα του να πιούνε μαζί όλη τη λίστα των ποτών του κλαμπ. Η Κέητ από την άλλη, δεν έχασε χρόνο. Μαζί με την αδελφή της, φορώντας πιο προκλητικά ρούχα, όργωσαν την κοινωνική ζωή του Λονδίνου. Ο Ουίλιαμ γρήγορα συνειδητοποίησε τι έχανε, οι δυο τους επανήλθαν μαζί, τρεις μήνες μετά το χωρισμό, και το 2010 αρραβωνιάστηκαν.

8. Η ηλιοθεραπεία topless της Κέητ Μιντλετον. Το 2012, ένα γαλλικό περιοδικό δημοσίευσε πολύ προσωπικές φωτογραφίες, στις οποίες η Κέητ είναι topless. Ο Ουίλιαμ την αλείβει με αντηλιακό και εκείνη κατεβάζει και το «κάτω» του μαγιό της. Οι φωτογραφίες, παρμένες με τηλεφακό στη Γαλλία, στην έπαυλη του υποκόμη Ντέηβιντ Λίνεϋ, γιού της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, έκαναν το γύρο του κόσμου. Ενώ η βασιλική οικογένεια, συνήθως, δεν αντιδρά σε τέτοιες παραβάσεις της ιδιωτικής της ζωής, αυτή τη φορά, το ζευγάρι κινήθηκε δικαστικά εναντίον του περιοδικού. Το δικαστήριο ζήτησε να αποζημιωθούν οι Κέμπριτζ από τον εκδοτικό οργανισμό, με 118.000 δολάρια το 2017, χρήματα που πήγαν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που υποστηρίζουν ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ.

9. Το σκάνδαλο του αποκλεισμού της οικογένειας της νύφης Μέγκαν Μαρκλ από το γάμο με τον πρίγκιπα Χάρι. Ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, το 2018, ήταν επεισοδιακός και απασχόλησε τον Τύπο για το σκάνδαλο με την οικογένειά της. Μόνο η μητέρα της προσκλήθηκε στο γάμο, ούτε ο πατέρας της ούτε τα αδέρφια της. Η νύφη πήγε μόνη της, ασυνόδευτη στην εκκλησία, η δε οικογένειά της με την οποία είναι ψυχραμένη, δεν σταματά να κάνει δηλώσεις στον Τύπο.

10. Το σκάνδαλο του πρίγκιπα Άντριου, που κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση μιας 17χρονης ανήλικης. Το 2015, ένας δικαστής στις ΗΠΑ, ζήτησε να κλείσει η υπόθεση κατηγορίας του Πρίγκιπα Άντριου. Τις κατηγορίες είχε κάνει η Βιρτζίνια Ρόμπερτς, που ισχυριζόταν ότι το επεισόδιο κακοποίησής της έγινε όταν εκείνη ήταν 17 ετών. Αν και ο Άντριου και το παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνήθηκαν τις κατηγορίες, η ιστορία έγινε πρωτοσέλιδη, ειδικά επειδή στην αγωγή της η Βιρτζίνια κατηγόρησε τον πρώην κολλητό του Άντριου, καταδικασμένο παιδόφιλο και δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Τζέφρι Έπσταϊν, ότι τη χρησιμοποιούσε ως «σκλάβα του σεξ». Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο φάκελος άνοιξε πάλι πέρυσι και ο πρίγκιπας Άντριου, πλήρωσε εξωδικαστικά, 12 εκατομμύρια λίρες ως αποζημίωση στην ενάγουσα και έτσι έκλεισε η ντροπιαστική αυτή υπόθεση.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates