Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λαίδη Σάρα, η φρόνιμη κόρη της άτακτης πριγκίπισσας Μαργαρίτας.

Όσο η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, η μικρή αδελφή της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν κακομαθημένη, επαναστάτρια, αγαπούσε τα σκάνδαλα, τους έρωτες και τα πάρτι, που κάπνιζε, έπινε και προκαλούσε τον τύπο με τα καμώματά της, τόσο τα παιδιά της ακολουθούν ακριβώς τον αντίθετο δρόμο.

Τα δύο παιδιά της πριγκίπισσας Μαργαρίτας.

Το 1960, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα παντρεύτηκε τον φωτογράφο Άντονυ Άρμστρονγκ-Τζόουνς, κόμη του Σνόουντον, και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Ντέηβιντ, που έγινε designer επίπλων και τη Σάρα. Δύο παιδιά, που σε αντίθεση με τη μητέρα τους, ζουν μια νορμάλ ζωή, έκαναν μακροχρόνιους γάμους, και κρατούν ένα χαμηλό προφίλ, αφού εμφανίζονται στις δημόσιες εκδηλώσεις του παλατιού μόνο δύο φορές το χρόνο (πρόσφατα, παραβρέθηκαν και στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππο).

Όταν στις 3 Νοεμβρίου του 1961, ο Ντέηβιντ, κόμης του Σνόουντον, γεννήθηκε, ήταν 5ος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, ενώ τώρα βρίσκεται κάτω από τη θέση 25. Είναι ανιψιός της βασίλισσας Ελισάβετ. Αν και η μητέρα του ήταν πριγκίπισσα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι τίτλοι ευγενείας περνούν από τον πατέρα στα παιδιά, για αυτό ο Ντέηβιντ δεν έγινε ποτέ πρίγκιπας αλλά κόμης. Από το 1993 μέχρι το 2020, υπήρξε παντρεμένος με τη βρετανο-ιρλανδή αριστοκράτισσα Σερένα Στάνχοουπ. Οι δυο τους απέκτησαν δύο παιδιά, τον Τσαρλς Πάτρικ Άρμστρονγκ-Τζόουνς, υποκόμη του Λίνεϋ (γεν. στη 1 Ιουλίου 1999) και τη Λαίδυ Μαργαρίτα Άρμστρονγκ-Τζόουνς (γεν. στις 14 Μαΐου 2002). Μάλιστα, για ένα διάστημα, η οικογένεια ζούσε στο παλάτι του Κένσινγκτον, στο διαμέρισμα 10, μαζί με την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, την εποχή της παρακμής της. Tο 2011, η μικρή Μαργαρίτα, εγγονή της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, υπήρξε παράνυμφη στο γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέητ Μίντελτον.

Η Λαίδη Σάρα Τσάττο.

Το άλλο παιδί της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, είναι η Λαίδυ Σάρα Άρμστρονγκ-Τζόουνς. Γεννήθηκε στη 1 Μαΐου του 1964 και είναι αγαπημένη ανιψιά της βασίλισσας Ελισάβετ. Όταν η Σάρα ήταν 12 ετών, οι γονείς της χώρισαν μετά από έναν επεισοδιακό γάμο. Τα παιδιά, που μεγάλωσαν με μια γκουβερνάντα, περνούσαν τα Σαββατοκύριακα πότε με τον έναν γονέα και πότε με τον άλλο. Η μητέρα τους Μαργαρίτα, είχε πολύ λίγη υπομονή με τα παιδιά, τα οποία συμβούλευαν να μην ενοχλούν τη μητέρα τους πριν τις 11:00 το πρωί.

Από μικρή, η Λαίδη Σάρα απέκτησε ενδιαφέρον για την τέχνη. Ίσως από τον φωτογράφο πατέρα της, ο οποίος βοήθησε την ίδια και τον αδελφό της να καλλιεργήσουν τα καλλιτεχνικά τους ταλέντα και τη δημιουργικότητά τους από μικρά παιδιά. Αφού τελείωσε τις σπουδές της στο Κολέγιο Τεχνών Κάμπεργουελ, πήρε εκπαιδευτική άδεια δύο ετών και ταξίδεψε στην Ινδία. Ο πατέρας της είχε προσληφθεί ως φωτογράφος στην παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας «Το πέρασμα στην Ινδία». Σε αυτή την παραγωγή, εργάστηκε κάνοντας την πρακτική της, στο τμήμα γκαρνταρόμπας. Εκεί γνώρισε και τον μελλοντικό της σύζυγο. Οι πίνακες της Λαίδη Σάρα φιλοξενούνται σε γνωστές γκαλερί και έχουν κερδίσει διεθνή βραβεία.

Από το 2004, εργάζεται εθελοντικά ως αντιπρόεδρος στα Βασιλικά Μπαλέτα της Βρετανίας.

Στη βασιλική οικογένεια, η Λαίδη Σάρα υπήρξε πάντα το αγαπημένο «κορίτσι». Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ ήθελε να αποσυρθεί και να περάσει ήσυχες διακοπές διαβάζοντας, γράφοντας και κάνοντας ιππασία, μόνο μια φιλοξενούμενη δεχόταν στην έπαυλή της των 7 δωματίων στο Αμπερντήνσίαρ, την ανιψιά της, Λαίδη Σάρα. Η βασίλισσα λατρεύει τη Σάρα και αναζητά την παρέα της όσο γίνεται. Είναι το πιο χαμηλών τόνων μέλος της βασιλικής οικογένειας. Λέγεται, ότι η Λαίδη Σάρα, θυμίζει στη βασίλισσα Ελισάβετ την αγαπημένη της αδελφή Μαργαρίτα, με την οποία ήταν κολλητές και που έφυγε από τη ζωή το 2002.

Η Σάρα είναι αξιοπρεπής, συμπαθητική, διακριτική.

Δεν σχολιάζει, δεν επικρίνει, δεν έχει φιλοδοξίες. Στο ντοκιμαντέρ του BBC για τα 90 χρόνια της βασίλισσας, η Λαίδη Σάρα έκλεψε την παράσταση με τη ζεστασιά, τη χάρη και την απλότητά της. Είναι το μόνο μέλος της βασιλικής οικογένειας που πηγαίνει στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με τα πόδια και χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η μητέρα της, που της άρεσε να κάνει παρέα με άντρες παρά με γυναίκες, προτιμούσε την παρέα του γιου της Ντέηβιντ, παρά της κόρης της, Λαίδη Σάρα. Στο γιο της χάρισε ως δώρο στα 27α του γενέθλια τη βίλα της στον εξωτικό παράδεισο, στο νησί Μυστίκ και, από την πώλησή του, η Λαίδη Σάρα δεν επωφελήθηκε σε τίποτα.

Λόγω της εκτίμησης που της είχε ο εξάδελφός της, πρίγκιπας Κάρολος αλλά και η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η μικρή Λαίδη Σάρα, σε ηλικία 15 ετών έγινε παράνυμφος το γάμο τους, στις 29 Ιουλίου του 1981. Και αργότερα, με τη γέννηση του πρίγκιπα Χάρι, η Λαίδη Σάρα ήταν μια από τις νονές του μικρού νεοφώτιστου.

Ο γάμος της.

Ο άνδρας που της έκλεψε την καρδιά στην Ινδία τη δεκαετία του ‘80 ήταν ο ηθοποιός και καλλιτέχνης Ντάνιελ Τσάττο. Βρισκόταν και ο ίδιος στην Ινδία, στο συνεργείο που γύριζε την κινηματογραφική ρομαντική ταινία «Κάψα και σκόνη» (Heat and Dust) το 1983. Γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν και κάποια στιγμή, ο Τσάττο της έκανε πρόταση γάμου με ένα vintage δαχτυλίδι.

Οι δυο τους, πριν καν παντρευτούν, έστησαν το σπιτικό τους στο Κένσινγκτον, πράγμα που εξόργισε την πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Σε αυτό το σπίτι ζουν ακόμα, όπως και στην έπαυλή τους στο Σάσσεξ, που χάρισε στη Λαίδη Σάρα ο νονός της, φιλάνθρωπος Σάιμον Σαίηνσμπουρυ.

Λίγο μετά το γάμο του αδερφού της Ντέηβιντ, παντρεύτηκε η  Λαίδη Σάρα με τον Ντάνιελ Τσάττο, στις 14 Ιουλίου του 1994, στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, Γουώλμπρουκ, στο Σίτυ του Λονδίνου. Η τελετή είχε μόνο 200 καλεσμένους, ανάμεσα στους οποίους και τη βασιλική οικογένεια, αλλά και πολλούς φίλους του ζευγαριού από το χώρο της τέχνης.

Η Σάρα Τσάττο ήταν μια υπέροχη νύφη, που φορούσε ένα νυφικό, ειδικά σχεδιασμένο για εκείνη, από τον Τζάσπερ Κόνραν, το οποίο ήταν εμπνευσμένο από ένα ρομαντικό πίνακα του ζωγράφου Χολμπάιν. Το πέπλο της στερεωνόταν από τη διαμαντένια Σνόουντον Άνθινη Τιάρα, φτιαγμένη από καρφίτσες που, κατά καιρούς, χάριζε ο Λόρδος Σνόουντον στη σύζυγό του πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Η τελετή ήταν τόσο σύντομη και καθόλου πομπώδης που αιφνιδίασε τους οδηγούς της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Καρόλου. Δεν περίμεναν ότι θα τελειώσει τόσο σύντομα. Έτσι, τόσο η βασίλισσα όσο και ο πρίγκιπας-διάδοχος χρειάστηκε να περιμένουν στην εκκλησία για να τους παραλάβουν οι σωφέρ τα αυτοκίνητά τους.

Τα παιδιά της.

Το ζευγάρι απέκτησε δύο γιους: τον Σάμιουελ Τσάττο (γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1996) και τον Άρθουρ Τσάττο (γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1999). Ο Σάμιουελ, αφού τελείωσε το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, σήμερα είναι γλύπτης και διατηρεί το στούντιό του στο Σάσσεξ. Ο Άρθουρ Τσάττο (29ος στη σειρά διαδοχής του θρόνου) έκλεψε την παράσταση με την εμφάνισή του στο γάμο του πρίγκιπα Χάρι στο κάστρο Γουίντσορ. Ο μικρανεψιός της βασίλισσας Ελισάβετ, ανήγγειλε ότι δέχτηκε να εκπαιδευτεί ως αξιωματικός στους Πεζοναύτες του Βασιλικού Ναυτικού.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @thewindsorsfamily

Αν και η Σάρα Τσάττο έζησε μια ζωή ασταθή, όσο ήταν παιδί, μεγαλώνοντας, κατάφερε να δημιουργήσει μια σταθερή ζωή με τον άντρα και τα παιδιά της, έχοντας πάντα κοντά της την θεία που την έμαθε να ιππεύει, τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates