Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Φαίνεται ότι η Καμίλλα θα γίνει βασίλισσα, τελικά.

Στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, παραμονές της χρονιάς, που συμπίπτει με τον εορτασμό των πλατινένιων 70 ετών της βασιλίσσας Ελισάβετ ΙΙ στο θρόνο της Βρετανίας, άλλο ένα σημαντικό γεγονός φαίνεται ότι διαμορφώνει το μέλλον της μοναρχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Καμίλλα Πάρκερ Μπόουλς, Δούκισσα της Κορνουάλης και σύζυγος του διαδόχου του θρόνου, πρίγκιπα Καρόλου, ανακοινώθηκε ότι έλαβε από τη βασίλισσα την υψηλότερη αναγνώριση που μπορούσε να πάρει: έγινε Λαίδη του Ιπποτικού Τάγματος της Περικνημίδας. Αυτή είναι μια ύψιστη τιμή, καθώς η ίδια η βασίλισσα αποφασίζει τα άτομα που αποτελούν μέλη του Τάγματος. Είναι μια αναγνώριση της βασίλισσας στο πρόσωπο της Καμίλλα και συνήθως σημαίνει αναγνώριση σε ένα πρόσωπο για τη συμβολή του στο έθνος, για την υπηρεσία που προσφέρει στο λαό ή για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο Στέμμα. Τα μέλη του Τάγματος, μεταξύ των οποίων ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ (ήταν και ο πρίγκιπας Φίλιππος) περιορίζονται σε 24 εν ζωή άτομα. Το Τάγμα περιλαμβάνει ακόμα υπεράριθμους ιππότες και κυρίες, μέλη της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας και ξένους μονάρχες. Συνολικά 1025 μέλη, χωρίς όμως το κύρος των 24 ατόμων της κλειστής ομάδας. Η Καμίλλα θα γίνει επίσημα δεκτή τον Ιούνιο σε μια τελετή, όπου τα μέλη θα φορούν τις μπλε κάπες τους.

https://www.instagram.com/p/CGBIVXyjy2J/

Τι είναι το Τάγμα της Περικνημίδας.

Αυτό το κλειστό και αποκλειστικό Τάγμα, δημιουργήθηκε το 1348 από τον βασιλιά Εδουάρδο τον 3ο της Αγγλίας. Η αναγνώριση του μέλους είναι τόσο υψηλή, που μόνο ο Σταυρός της Βικτόριας και ο Σταυρός του Γεωργίου είναι ανώτερες αναγνωρίσεις. Το έμβλημα του Τάγματος είναι το μόττο που εκφράζεται στα γαλλικά «Honi soit qui mal y pense» με χρυσά γράμματα. Η φράση αυτή σημαίνει «Ντροπή σε όποιον σκεφτεί κακό γι’ αυτό». Προέρχεται από την ιστορία του Εδουάρδου του 3ου, που χόρευε σε έναν επίσημο χορό στο Καλαί, με την Κόμισσα του Σάλισμπερι. Κάποια στιγμή, η καλτσοδέτα της κύλησε στον αστράγαλό της, πράγμα ντροπιαστικό για κάθε αριστοκράτισσα. Τότε, ο Εδουάρδος, πήρε την καλτσοδέτα (περικνημίδα), την πέρασε στο χέρι του και είπε τη φράση αυτή. Ότι να ντρέπεται αυτός που σκέφτεται άσχημα για το γεγονός, όχι ότι το ίδιο το γεγονός της καλτσοδέτας δείχνει από μόνο του κάτι κακό.

Κατ’ άλλους, το έθιμο της σφιχτής καλτσοδέτας (περικνημίδας) προέρχεται από τις καλτσοδέτες που έσφιγγαν στις Σταυροφορίες οι ιππότες που κέρδιζαν τις μάχες.

Η σπουδαία, υψηλού κύρους, ευγενής διάκριση της Καμίλλα, χτίζει ένα βασιλικό προφίλ για το πρόσωπό της και της ανοίγει δρόμο για την ανακήρυξή της σε βασίλισσα και όχι βασιλική σύζυγο, όπως φαινόταν ότι θα συμβεί.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο σύζυγος της Ελισάβετ II, δεν έγινε ποτέ βασιλιάς, αλλά παρέμεινε βασιλικός σύζυγος ή πρίγκιπας-σύζυγος (prince consort) όλη του τη ζωή, αν και εργάστηκε σκληρά για το Στέμμα και τη βασίλισσα της καρδιάς του, θυσιάζοντας την αγάπη του για το Ναυτικό και την καριέρα που είχε ήδη αρχίσει.

Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Η βασίλισσα, μέσα στην επιστολή της για τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της, ευχήθηκε να γίνει η Καμίλλα βασιλική σύζυγος, όταν έρθει η στιγμή να ανέβει ο πρίγκιπας Κάρολος στο θρόνο.

https://www.instagram.com/p/CGBIC5KDkcD/

Πώς χτίστηκε το πορτραίτο μιας μελλοντικής βασίλισσας.  

Η αλλαγή στην εικόνα της Καμίλλα είναι θεαματική και χτίστηκε βήμα-βήμα από τους υψηλούς αξιωματούχους, από τον σύζυγό της, πρίγκιπα Κάρολο, και από την ίδια.

Εκεί που ήταν μια μισητή ερωμένη, με κακή εικόνα στο βρετανικό λαό, μια γυναίκα που κανείς δεν ήθελε για μελλοντική του βασίλισσα, από το 2005, που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο και μετά,, η εικόνα της άρχισε να αλλάζει. Έγινε μια υποστηρικτική σύζυγος, με χαμηλό προφίλ, που εργάζεται συστηματικά για το Στέμμα και υποστηρίζει φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

Η κοινή γνώμη λάτρευε την Νταϊάνα και την έβλεπε ως μελλοντική βασίλισσα στο πλευρό του πρίγκιπα Καρόλου. Όμως, ο γάμος τους δεν ήταν γραφτό να διατηρηθεί, εξαιτίας διαφωνίας χαρακτήρων και λόγω της σχέσης του με την Καμίλλα.

Με το διαζύγιο του Καρόλου και τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, το δημόσιο προφίλ της Καμίλλα βρέθηκε στο ναδίρ. Η σχέση της με τον Κάρολο έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της. Μεγαλωμένη σε μια ευκατάστατη οικογένεια, υπήρξε σπορτίβα και πολύ κοινωνική. Παντρεύτηκε τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς – τραγική ειρωνεία, ήταν ο πρώην της πριγκίπισσας Άννας – έκαναν μαζί δύο παιδιά και χώρισαν το 1995. Ο λόγος; Ήρθαν στη δημοσιότητα μαγνητοφωνημένοι διάλογοι των δύο εραστών, Καρόλου και Καμίλλα, για το πόσο επιθυμούν ερωτικά ο ένας τον άλλο. Αυτό κι αν ήταν δημόσιο σκάνδαλο.

Μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο όμως, το 2005, η Καμίλλα δυσκολεύτηκε πολύ να κερδίσει την κοινή γνώμη και εργάστηκε σκληρά για να το καταφέρει. Η ίδια η βασίλισσα, στην πρόποση της δεξίωσης του γάμου τους, είπε: «Παρόλα τα εμπόδια, ο γιος μου τα πέρασε και είμαι πολύ περήφανη. Τους εύχομαι τα καλύτερα. Το ζευγάρι τελικά έφτασε στο τέρμα του νικητή». Με αυτή την ομιλία της βασίλισσας, η τρομοκρατημένη Καμίλλα ένιωσε πως επιτέλους έγινε δεκτή από το παλάτι. Λέγεται ότι το πρωί του γάμου φοβόταν ακόμα και να σηκωθεί από το κρεβάτι της.

Η τελετή είχε καθυστερήσει για χρόνια, μέχρι ο Ουίλιαμ και ο Χάρι να μεγαλώσουν αρκετά ώστε να μην νιώσουν άσχημα με το νέο γάμο του πατέρα τους. Στα 57 της, η Καμίλλα έγινε πριγκίπισσα της Ουαλίας, τίτλο που δεν χρησιμοποιεί ποτέ, μια και είναι τόσο συνδεδεμένος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Η ίδια χρησιμοποιεί τον τίτλο Δούκισσα της Κορνουάλης.

Έτσι, το κορίτσι που γνωρίστηκε το 1970 σε ένα ματς του πόλο με τον πρίγκιπα Κάρολο, παντρεύτηκε τον έρωτα της ζωής της. «Τότε», οι ανώτεροι αξιωματούχοι του παλατιού δεν τη θεωρούσαν άξια να γίνει μέλος του Στέμματος και της βασιλικής οικογένειας. Γιατί δεν ήταν παρθένα και ήταν κόρη εμπόρου κρασιών, χωρίς βασιλικό αίμα στις φλέβες της. Το 2005 όμως, με δόξα και τιμή, ξεκινούσε μια διαδρομή που, όπως φαίνεται, θα την οδηγήσει στον τίτλο της βασίλισσας.

https://www.instagram.com/p/CGBEM7HjIm3/

Πώς κατέκτησε το σεβασμό της βασίλισσας Ελισάβετ.

Αμέσως μετά την τελετή του γάμου της, η Δούκισσα της Κορνουάλης ανέλαβε βασιλικά καθήκοντα προσαρμόζοντας τη ζωή της στο νέο της ρόλο. Η βασίλισσα Ελισάβετ την έκανε αντικαταστάτριά της σε πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα. Η Καμίλλα έγινε πρόεδρος ή υποστηρικτής σε περισσότερους από 12 οργανισμούς, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση της βασίλισσας. Ένας από αυτούς, το Royal Society of Literature, είναι ένας οργανισμός που επιβεβαιώνει την αγάπη της για τα βιβλία. Το 2021, μάλιστα, ξεκίνησε το δικό της book club, προτείνοντας βιβλία για διάβασμα, το Duchess of Cornwall’s Reading Room, στο Instagram.

Παράλληλα, συνοδεύει το σύζυγό της, πρίγκιπα Κάρολο, σε επίσημα ταξίδια, συμμετέχοντας σε events, τελετές, συνέδρια, εκδηλώσεις, εκπροσωπώντας τη βασίλισσα. Ταυτόχρονα, είναι και αφοσιωμένη γιαγιά στα εγγόνια της.

Στο έβδομο έτος του γάμου της και των καθηκόντων της, η βασίλισσα αναγνώρισε την προσφορά της κάνοντάς την μέλος του Τάγματος της Βασιλικής Οικογένειας, τιμή που αποδίδεται σε όλα τα γυναικεία μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ελισάβετ II.

Το 2012, τιμήθηκε με το Μεγάλο Σταυρό του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος, τίτλος που απονέμεται αποκλειστικά από την μονάρχη της Βρετανίας. Το 2016, νέα διάκριση ακολούθησε, διορίστηκε μέλος του Συμβουλίου του Στέμματος, μια μικρή ομάδα συμβούλων στη βασίλισσα.

Αυτές οι χειρονομίες της βασίλισσας Ελισάβετ, έχουν σαν κορωνίδα την διάκριση της Δούκισσας, ως Λαίδη του Τάγματος της Περικνημίδας. Αν και ακόμα η Καμίλλα αποτελεί ένα από τα λιγότερο δημοφιλή μέλη της βασιλικής οικογένειας, δεν παύει να εργάζεται σκληρά, χωρίς να δίνει λαβές για κουτσομπολιά, δίνοντας έμφαση στο φιλανθρωπικό της έργο. Δεν θέλει καμπάνιες δημοσίων σχέσεων που να προωθούν το άτομό της, αυτό που την ευχαριστεί είναι να συναντάει ανθρώπους και να έχει διάλογο μαζί τους.

Τι καλύτερο για μια μελλοντική βασίλισσα;

https://www.instagram.com/p/CGAwkEZjD71/

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates