Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Το νερό στον κινηματογράφο

Το νερό στον κινηματογράφο {VIDEO}

Δεν είναι λίγες οι φορές που το νερό έχει παίξει καταλυτικό ρόλο σε μία ταινία, αφού χρησιμοποιείται ανάλογα με τις διαθέσεις του σκηνοθέτη για να χαλαρώσει ή να τρομάξει τον θεατή. Υπάρχουν ταινίες, στις οποίες η υπόθεση εκτυλίσσεται αποκλειστικά και μόνο στο νερό – την επιφάνεια ή στο βυθό της θάλασσας – ή κοντά σε αυτό, όπως για παράδειγμα σε παραλίες και όχθες ποταμών ή λιμνών. Το νερό αποκτά διαφορετική ιδιότητα ανάλογα με το είδος της ταινίας, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται από κάτι όμορφο και ρομαντικό σε κάτι επικίνδυνο και σκοτεινό. ‘Οπως στις παρακάτω ταινίες…

Οι Πειρατές της Καραϊβικής

1Όχι σε μία, αλλά σε τέσσερις ταινίες εκτυλίσσονται οι περιπέτειες του Κάπτεν Τζακ Σπάροου, τον οποίο υποδύεται ο καταπληκτικός Τζόνι Ντεπ. Πειρατές και θάλασσα πάνε μαζί, έτσι το μεγαλύτερο μέρος της δράσης συμβαίνει στο νερό. Μυθικά τέρατα, πλοία φαντάσματα, πλάσματα του νερού κι ένας ολόκληρος κόσμος απλώνεται στα πέρατα των ωκεανών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ψάχνοντας τον Νέμο

2Αγαπημένη ιστορία για μικρούς και μεγάλους, η οποία μας ταξιδεύει σε έναν φανταστικό κόσμο κάτω από το νερό και μας εξιστορεί τις περιπέτειες του μικρού Νέμο. Τα ψάρια μιλάνε με τις φωνές της Έλεν Ντε Τζενέρις, Γουίλιαμ Νταφόε, Έρικ Μπάνα κοκ, έχουν οικογένειες, φίλους αλλά και εχθρούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα

3Το γνωστό έργο του Ιουλίου Βερν μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη το 1954, με πρωταγωνιστές τους Κερκ Ντάγκλας, Τζέιμς Μέιζον και Πολ Λούκας. Για όποιον δεν γνωρίζει τι πραγματεύται το βιβλίο, η ιστορία αφορά τον «Ναυτίλο», ένα υποβρύχιο το οποίο διοικείται από τον Πλοίαρχο Νέμο, ο οποίος είχε ως σκοπό να τιμωρήσει την ανθρωπότητα και να βοηθήσει τους αδικημένους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η μικρή γοργόνα

4Η κλασική ιστορία του Disney για τη μικρή γοργόνα που αναζητά στην στεριά των πρίγκιπα των ονείρων της. Άλλη μία ταινία που ζωντανεύει τον παραμυθένιο βυθό και μας κάνει να πιστεύουμε ότι εκεί κάτω, ίσως υπάρχει ένας μαγικός κόσμος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γαλάζια Λίμνη

5Η Μπρουκ Σιλντς πιο όμορφη (και πιο μικρή) από ποτέ, δείχνει να ανήκει σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο. Κάθε φορά που βλέπουμε την ταινία, ονειρευόμαστε κι εμείς να βρεθούμε στη μέση του πουθενά, με τις ατελείωτες παραλίες και τις χρυσές αμμουδιές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η παραλία

6Ο εικοσάχρονος Ρίτσαρντ ταξιδεύει στην Ταϊλάνδη και βρίσκεται με έναν παράξενο χάρτη στην κατοχή του. Οι φήμες λένε ότι οδηγεί σε μία μοναχική παραλία – παράδεισο, η οποία προσφέρει ευδαιμονία. Ενθουσιασμένος τόσο ο ίδιος όσο και η παρέα του, βάζουν ως στόχο να την ανακαλύψουν. Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως τα φαντάζονται…

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα σαγόνια του καρχαρία

7Τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο, αφού ο Στίβεν Σπίλμπεργκ φρόντισε να στοιχειώσει τα καλοκαιρινά μας μπάνια. Το μάθημα που πήραμε είναι να μην εμπιστευόμαστε ποτέ τα ήρεμα νερά!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τιτανικός

15Η ιστορία γνωστή σε όλους μας, μιας και το πρώτο ταξίδι του Τιτανικού έμελλε να είναι και το τελευταίο του. Η ταινία του Τζέιμς Κάμερον σάρωσε όχι μόνο στα Όσκαρ αλλά και σε άλλα κινηματογραφικά βραβεία και καταχωρήθηκε μαζί με τις υπόλοιπες κλασικές πλέον ταινίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η άβυσσος

8Ο Τζέιμς Κάμερον φαίνεται να αγαπάει ιδιαίτερα το υγρό στοιχείο. Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται στο βυθό, όπου μία ομάδα δυτών έχει στρατολογηθεί προκειμένου να ανακαλύψει ένα χαμένο πυρηνικό υποβρύχιο. Εκεί όμως έρχονται αντιμέτωποι με κάποια θαλάσσια εξωγήινα είδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ποσειδώνας

9Έναν «μικρό Τιτανικό» είχε μάλλον στο μυαλό του ο σκηνοθέτης, αλλά σε πιο σύγχρονη έκδοση. Όπως και να έχει, η ταινία σχετίζεται με το νερό – και μόνο ο τίτλος είναι αρκετός- και παρουσιάζει των αγώνα των επιζώντων να σωθούν την ώρα που το πολυτελές υπερωκεάνιο βυθίζεται.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σφαίρα

10Τελικά το νερό και το υπερφυσικό στοιχείο συνδυάζονται αρκετά συχνά στον κινηματογράφο. Στην προκειμένη περίπτωση, ένα διαστημόπλοιο ανακαλύπτεται στον βυθό της θάλασσας και μία ομάδα επιστημόνων καλείται να το εξερευνήσει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η μαγεία του surfing

11Καλλίγραμμα, μαυρισμένα κορμιά, παραλίες, σερφ και νεανικές αγάπες. Η ιστορία διαδραματίζεται στην εξωτική Χαβάη, όπου όλοι ζουν σε ρυθμούς παραλίας και σερφ και στόχος τους είναι να «πιάσουν» το μεγάλο κύμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πλοίο της αγάπης

12ο πλοίο της αγάπης ταξιδεύει και παράλληλα εκτυλίσσονται οι ρομαντικές και κωμικές ιστορίες των επιβατών και του πληρώματος. Ποιος δεν θα ήθελε να κάνει τις διακοπές του σε αυτό το κρουαζιερόπλοιο;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ελευθερώστε τον Γουίλι

13Η ταινία ύμνος στη φιλία ενός παιδιού και μίας όρκας – φάλαινας δολοφόνου. Την παράσταση κλέβει ο Γουίλι, ειδικά όταν αφήνεται ελεύθερος στο φυσικό του περιβάλλον.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ναυαγός

14Ο Τομ Χανκς παλεύει με τα κύματα ως ο μοναδικός επιζών ενός αεροπορικού δυστυχήματος. Μοναδική του συντροφιά στο νησί που ναυάγησε, μία μπάλα του ράγκμπυ, ο Γουίλσον.

 

 

 

 

 

 

 

 

Το νερό επηρεάζει τη ζωή μας με πολλούς τρόπους αλλά και δημιουργικά, σαν στοιχείο έμπνευσης!

Φωτό από: www.google.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates