Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Γνωρίστε τον νέο προπονητή της Εθνικής Ελλάδας!

Γνωρίστε τον νέο προπονητή της Εθνικής Ελλάδας!

Στους Ολυμπιακούς αγώνες που διεξήχθηκαν το καλοκαίρι, η ελληνική αποστολή είχε μια ιδιαιτέρως ηχηρή απουσία καθώς η εθνική ομάδα μπάσκετ δεν εκπροσωπήθηκε στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση μετά από 20 και πλέον χρόνια. Η παταγώδης αποτυχία του προολυμπιακού τουρνουά με τον αποκλεισμό της Εθνικής από την άσημη μπασκετικά Νιγηρία χρεώθηκε στον Ηλία Ζούρο και η ώρα της αλλαγής είχε πλέον φθάσει.

Τα ονόματα που ακούστηκαν ήταν αρκετά, με τις βασικές επιλογές προπονητών να προέρχονται από τον ελλαδικό χώρο. Κάποιοι μίλησαν για επιστροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη, άλλοι πρότειναν τον ανερχόμενο Γιάννη Σφαιρόπουλο, ενώ ο καταξιωμένος πλέον Φώτης Κατσικάρης προέβαλλε ως η ιδανικότερη των επιλογών. Ο τελευταίος κατέληξε στον πάγκο της εθνικής Ρωσίας με την οποία μάλιστα θα τεθούμε αντιμέτωποι στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ και η λύση τελικώς προέκυψε από την γειτονική Ιταλία.

Στον αγώνα ανάληψης του πάγκου της εθνικής υπερίσχυσε εντέλει του Ζοάν Πλάθα και έτσι το καλοκαίρι η ομάδα θα πορευτεί με τον Αντρέα Τρινκιέρι νυν προπονητή της Καντού. Στη γείτονα χώρα οι περισσότεροι φίλοι του αθλήματος μιλούν για το “next best thing” της Ιταλίας καθώς η δουλειά του στην Καντού (ομάδα που προπονεί αυτή τη στιγμή) είναι εξαιρετική.

Ο Τρινκιέρι είναι ένας προπονητής που δουλεύει με μικρά μπάτζετ, οργάνωση, σκληρή δουλειά και ανήκοντας στη νέα γενιά προπονητών είναι γνώστης της αποκαλούμενης «επιστήμης του μπάσκετ». Έχει καταφέρει να είναι πρωταγωνιστής στην απαιτητική ιταλική λίγκα ενώ στην Ευρωλίγκα παρουσιάζει ένα σοβαρό πρόσωπο τα τελευταία χρόνια.

Γεννημένος τον Αύγουστο του ’68 στο Μιλάνο ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 από την τοπική Ολίμπια Μιλάνο (τωρινή Αρμάνι) στην οποία παρέμεινε έως το 2004 στη θέση του βοηθού προπονητή. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε πρώτος προπονητής στην Βανόλι που έμεινε μέχρι το 2009 με μια μικρή διακοπή. Κατάφερε να την ανεβάσει από την 3η κατηγορία στην δεύτερη και πριν 3 χρόνια έκανε το άλμα στην Καντού. Τόσο πέρσι, όσο και πρόπερσι αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής στην Ιταλία κατακτώντας μάλιστα το Σούπερ Καπ.

Η φιλοσοφία του ως προς το παιχνίδι έχει κυρίως αμυντικό προσανατολισμό με τη διαφορά πως δεν αρέσκεται στο να περιορίζει την επιθετική πρωτοβουλία των παικτών του. Το άλμα στην καριέρα του με την ανάληψη της εθνικής ομάδας είναι τεράστιο και το γεγονός πως έχει στη διάθεσή του παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Παπανικολάου, ο Σχορτσιανίτης και ο Βασιλειάδης μπορεί να του λύσει τα χέρια επιθετικά.

Ας ευχηθούμε καλή τύχη στο Μουντομπάσκετ της Σλοβενίας στο οποίο η επίσημη αγαπημένη αποζητά διακαώς την διάκριση.

Φωτό αρθρογράφου

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates