Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Ημερήσια αποχή από το κρέας - Χορτόπιτα νηστίσιμη

Ημερήσια αποχή από το κρέας – Χορτόπιτα νηστίσιμη

Αφού πέρασε όλο το εορταστικό κύμα που μας βρήκε σε οικογενειακά τραπεζώματα και σπίτια φίλων που γιόρταζαν, καιρός για επιστροφή στα λαχανικά. Ξεκινάμε με την ελληνική παραδοσιακή χορτόπιτα, τώρα που είναι γεμάτη οι λόφοι και τα χωράφια με χόρτα!

Υλικά

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
Μισό κιλό σπανάκι
300 γρ. σέσκουλα
1 πράσο
Μισό ματσάκι άνηθο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Λίγο δυόσμο
Λίγες καυκαλήθρες (αρωματικό χόρτο)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά. Τα ψιλοκόβουμε, τα τρίβουμε με αλάτι και προσθέτουμε ελαιόλαδο και πιπέρι. Σε ταψί ρίχνουμε ελαιόλαδο και στρώνουμε δύο-τρία φύλλα αφού πρώτα τα λαδώσουμε μεταξύ τους.

Στη συνέχεια βάζουμε εναλλάξ φύλλο και γέμιση. Στο τέλος προσθέτουμε δύο φύλλα λαδωμένα χωρίς γέμιση, τα οποία ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο νεράκι. Χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια χωρίς να κόβουμε τα φύλλα μέχρι κάτω.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180ο βαθμούς. Ψήνουμε σχεδόν μία ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.

Τη μοιραζόμαστε με τους αγαπημένους μας και τη συνοδεύουμε με ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί.

Φωτό από: www.google.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates