Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Ταινίες που με έκαναν να χαμογελάσω στη ζωή

Ταινίες που με έκαναν να χαμογελάσω στη ζωή

Όλοι μας περνάμε από μια φάση που οι συμβουλές των γύρω μας, ή της ίδιας μας της συνείδησης πολύ απλά δεν αρκούν. Χρειαζόμαστε κάτι χειροπιαστό, κάτι να μας κάνει να αισθανθούμε τη σιγουριά της πρακτικής εφαρμογής, ώστε να εξασφαλίσουμε μια εσωτερική δικλίδα ασφαλείας.

Κάτι τέτοιες στιγμές λοιπόν, μια καλή λύση, άμεση, φθηνή και αποτελεσματική είναι ..η επίκληση στον κινηματογράφο! Και όμως, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, ή πολύ mainstream για να είναι αληθινό, αυτός ο τρόπος πιάνει και μάλιστα αν τον αξιοποιήσουμε σωστά, ανατρέπει το σκοτεινό συναισθηματικό κλίμα με σταθερό ρυθμό.

Οι ταινίες αποτελούν μια φανταστική υλοποίηση ιστοριών και υποθέσεων που «μιλάνε» μέσα μας ποικιλοτρόπως – το κυριότερο, παρουσιάζουν πρακτικές, στοχοθεσίες, δείχνουν «τι γίνεται μετά» νικώντας το άγχος του μέλλοντος, αλλά το κυριότερο, μας εμπνέουν.

Παρακάτω σημειώνω πέντε ταινίες που προτείνω ανεπιφύλακτα να δεις, ειδικά εάν είσαι χαμένος σε δρόμους αναζήτησης ονείρων, προσωπικών προορισμών, ερεθισμάτων για ζωντάνια και ευτυχία. Στο τέλος τους, θα κλείσεις το μάτι στη ζωή, με μια αυτοπεποίθηση που σου λέει με σιγουριά πως όλα είναι εφικτά, αρκεί να το θες πραγματικά!

No 5. The bucket list – Επιθυμίες στο παραπέντε (2007)

Πρωταγωνιστούν: Jack Nicholson, Morgan Freeman και Sean Hayes

http://www.youtube.com/watch?v=vc3mkG21ob4

The bucket listΟ ένας δύστροπος, λευκός, και εκατομμυριούχος. Ο άλλος καλοσυνάτος, έγχρωμος και πένης. Το κοινό τους στοιχείο: μια επιθετική ασθένεια που τους έχει καθηλώσει στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου. Οι δρόμοι τους ενώνονται σε ένα τρελό πανηγυρισμό ζωής, πραγματοποιώντας κάθε μια σημείωση της προσωπικής τους λίστας με τίτλο «Τι θέλω να κάνω πριν πεθάνω». Με κλίμα γεμάτο ενέργεια και ατάκες αυτοσαρκασμού και συμπόνιας περιπλανιόμαστε σε ένα τρυφερό ταξίδι όπου η τρέλα ανταγωνίζεται τη φαντασία.

Η ταινία αυτή σε διδάσκει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να πραγματοποιήσεις το πιο ξέφρενο όνειρό σου. Όταν δε, σου παρουσιάζει δύο ετοιμοθάνατους να γεύονται σε μια εβδομάδα πράγματα που εσύ διστάζεις να κάνεις όσα χρόνια ζεις, έρχεσαι αντιμέτωπος με μια ερώτηση: «Ζω ή απλά επιβιώνω;»

Δίδαγμα: Σε σπρώχνει στην εκπαίδευση του Carpe Diem –απαρνήσου την αναβολή και άδραξε τη μέρα όσο είσαι δυνατός, υγιής και γεμάτος ορμή για ζωή! Η πολλή σκέψη άλλωστε φέρνει δισταγμό!

 

Νο. 4. Ο κύκλος των χαμένων ποιητών – Dead Poets Society (1989)

Πρωταγωνιστούν: Robin Williams, Robert Sean Leonard and Ethan Hawke

http://www.youtube.com/watch?v=wrBk780aOis

Dead Poets SocietyΜια ακαδημία καλοκουρδισμένη σαν ελβετικό ρολόι, με κανονισμούς που τηρούνται με ευλάβεια προσευχής, μετατρέπεται σε ένα ίδρυμα έμπνευσης, χάρη στο νέο δάσκαλο. Ο καθηγητής των Αγγλικών μαθαίνει σε ένα μάτσο νεαρούς πώς να φλερτάρουν με το ρομαντισμό, την πνευματική απόλαυση και τα όνειρα, κόντρα σε τυπολατρικές επιταγές και περιορισμούς.

Ένα μάθημα για όλους εμάς, για το πώς μπορεί να φυτρώσει μια σταλιά ανθάκι, στη μέση μιας ξερής λεωφόρου. Η ποίηση, η κριτική σκέψη, η πρωτοβουλία για υλοποίηση ιδανικών καταστάσεων, όλα λαμβάνουν χώρα μέσα στη μαγική ατμόσφαιρα μιας ομιχλώδους κατακόμβης, αλλά κυρίως μέσα στα προικισμένα μυαλά παιδιών, που μπορούν να κατακτήσουν τον πνευματικό πλούτο, αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη καθοδήγηση.

Δίδαγμα: Εκμεταλλεύσου όσα έχεις και φτάσε στο έπακρο τις επιθυμίες σου, μέχρι να αποκτήσεις όσα ονειρεύεσαι. Απελευθέρωσε από κλισέ δεσμά τις αισθήσεις σου και τις ψυχικές σου ανάγκες για έμπνευση και τότε θα δεις καθαρά τον προορισμό σου στη ζωή.

 

Νο. 3. The Pursuit of Happyness – To κυνήγι της ευτυχίας (2006)

Πρωταγωνιστούν: Will Smith, Thandie Newton και Jaden Smith

http://www.youtube.com/watch?v=_xcZTtlGweQ

The Pursuit of HappynessΌταν θες κάτι πολύ, πήγαινε να το πάρεις. Μια ιστορία για το πώς ένας άνθρωπος κυνηγά το όνειρό του μέχρι τελευταίας ευκαιρίας, υπερπηδώντας κάθε εμπόδιο και αναποδιά, με ένα και μοναδικό όπλο: την πίστη. Την πίστη ότι θα τα καταφέρει, ότι μπορεί να προσφέρει ένα μέλλον στο παιδί του, όπως το είχε φανταστεί, όχι όπως του επιβάλλουν οι κοινωνικές συνθήκες.

Ένας πατέρας παλεύει μόνος, με συμμάχους του την οξυδέρκειά του και το αλύγιστο πείσμα του. Ένα πιτσιρίκι ακολουθεί τα βήματα του γονιού του προς το άγνωστο, με υπομονή και εμπιστοσύνη. Το κυνήγι της ευτυχίας είναι μια ταινία που μιλά για την εφικτότητα της φαντασίωσής μας, αρκεί να υπάρχει πίστη. Η ευτυχία είναι το αποτέλεσμα μιας εξίσωσης με έναν άγνωστο χ – κατά πόσο είσαι διατεθειμένος να διεκδικήσεις όσα πιστεύεις ότι αξίζεις;

Δίδαγμα: Ο W.Disney είχε πει «if you can dream it, you can do it». Κυνήγα το όνειρό σου, γιατί κανένας πέρα από τον ίδιο σου τον εαυτό δεν μπορεί να το ακυρώσει – όση αμφισβήτηση λάβεις από τους γύρω σου, τόση εμπιστοσύνη δείξε στις ικανότητές σου. Η ευτυχία είναι στο χέρι σου.

 

Νο. 2. Across the Universe – Μέχρι την άκρη του κόσμου (2007)

Πρωταγωνιστούν: Evan Rachel Wood, Jim Sturgess και Joe Anderson

Across the UniverseΕάν σου αρέσουν οι Beatles, ένα μουσικό ταξίδι ξεκινά χωρίς σταματημό. Εάν έχεις αγαπήσει, χάσει, διασκεδάσει, δακρύσει, ουρλιάξει από χαρά, ένα roller coaster σε γυρνά σε μια εποχή όπου ο έρωτας απλά συνέβαινε, χωρίς φόβο. Όπου η φιλία άνθιζε, χωρίς προϋποθέσεις. Όπου η τέχνη, αποτελούσε έκφραση ψυχής, χωρίς «πρέπει». Καλωσόρισες στην άκρη του κόσμου.

Η ταινία Across the Universe έχει χαρακτηριστεί από πολύ κόσμο ως μία από τις καλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές ever. Δεν είναι μόνο η εκπληκτική μουσική επένδυση με αγαπημένες επιτυχίες των Σκαθαριών, αλλά κυρίως το ανέμελο συναίσθημα που σου προκαλεί, φερμένο από άλλη εποχή. Αγάπη, Πόλεμος, Μουσική, Ανταγωνισμός, Δημοσιογραφία, Πολιτική, Ευχή, Ρίσκο, Ζωή: πλεγμένα στην οθόνη σου – πάτα το play και δυνάμωσε το volume.

Δίδαγμα: All you need is love. Η εξύψωση του πιο σημαντικού αγαθού που κάνει έναν άνθρωπο εκατομμυριούχο – είναι η Αγάπη. Μόνο εκείνη μπορεί να συμπληρώσει τα κενά σου και να σε κάνει να νιώσεις ευγνωμοσύνη που είσαι ζωντανός.

 

Νο. 1. Intouchables – Οι Άθικτοι (2011)

Πρωταγωνιστούν: François Cluzet, Omar Sy and Anne Le Ny

http://www.youtube.com/watch?v=34WIbmXkewU

IntouchablesΣτην κορυφή της λίστας μου, μια ταινία που τσάκισε τα βραβεία και μούσκεψε τις καρδιές όλων-γέλιο μέχρι δακρύων και δάκρυα από συγκίνηση: ίσως και ταυτόχρονα- ναι, είναι εφικτό. Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, το έργο Οι Άθικτοι, είναι μια περήφανη ιστορία φιλίας, ανάμεσα σε δύο τόσο διαφορετικούς ανθρώπους, που σε σκλαβώνει από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο.

Η κατατρόπωση του οίκτου και η κατανόηση των συναισθηματικών αναγκών, κάνουν έναν παράλυτο να βγάζει φτερά και να νιώθει το οξυγόνο στα πνευμόνια του πιο φρέσκο από ποτέ. Πραγματικό διαμάντι του σύγχρονου κινηματογράφου, ειλικρινά ξαφνιασμένη με την αρτιότητά του, σου συνιστώ να τη δεις για ένα και μόνο λόγο: θα αγαπήσεις τον άνθρωπο, θα εκτιμήσεις τη ζωή, θα θέλεις να τρέξεις και να αγκαλιάσεις τον «πλησίον» σου!

Δίδαγμα: η αξία της ζωής βρίσκεται σε ένα αληθινό χαμόγελο, σε ένα γάργαρο γέλιο, σε μια ξαφνική εξόρμηση στη μέση της νύχτας, σε ένα παράτολμο ταξίδι: τόλμα να ζήσεις αληθινά. Και αν μπορείς, άκου την ψυχή του διπλανού σου. Θα αποκτήσεις έναν αναντικατάστατο σύντροφο για μια ολόκληρη ζωή.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates