Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Τα Χριστούγεννα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο σπίτι μας”. Ρητό της Marjorie Holmes.

Ήρθε το κλίμα των γιορτών και μας έχει κυριεύσει για τα καλά! Η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και λαμπερή. Φωτάκια και όμορφες σκέψεις  και όλα αυτά, για τα Χριστούγεννα. Ο καθένας είναι φυσιολογικό να έχει τις προτιμήσεις του για το πώς θα περάσει καλύτερα τις γιορτές. Παρόλα αυτά, πολλοί είναι αυτοί που λένε “φέτος δεν κατάλαβα Χριστούγεννα” ή ακόμη χειρότερα “δε θυμάμαι από πότε έχω να νιώσω Χριστούγεννα”. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που αν τα έχουμε στο νου, θα περάσουμε πιο όμορφα τις γιορτές. Κυρίως, να θυμηθούμε το σπίτι μας.

Καμιά σχέση με την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

Το καλοκαίρι είναι υπεύθυνο που έχουμε ταυτίσει τις “διακοπές” με διασκέδαση και εξόδους. Τα Χριστούγεννα όμως, δεν είναι καλοκαίρι. Η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, συνοδεύει το ίδιο το περιεχόμενο της γιορτής. Αυτή η γιορτή που συνοδεύεται από σύμβολα όπως η Φάτνη, δεν είναι για διασκέδαση μέχρι πρωίας και για υπερβολές. Τα Χριστούγεννα συνοδεύονται από κρύο που συνήθως -αν είμαστε τυχεροί- φέρνει και χιόνι! Οι έξοδοι και οι μετακινήσεις, λιγοστεύουν. Το σπίτι μας είναι η θαλπωρή μας και ο δικός μας χώρος, στον οποίο θέλουμε να ξεκουράσουμε το πνεύμα μας. Το να είμαστε περισσότερο στο σπίτι βέβαια, δε σημαίνει απομόνωση, ούτε αντικοινωνική συμπεριφορά. Όποια γιορτή ή συγκέντρωση θέλουμε να κάνουμε ή συγκέντρωση, μπορούμε να τις κάνουμε σπίτι μας με τους δικούς μας ανθρώπους. Τα αναμμένα φωτάκια, τα κεριά, το στολισμένο σπίτι με τα ωραία διακοσμητικά, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα στολίδια του, τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, είναι οι μαγνήτες που μας κρατούν μέσα στο σπίτι μας. Παρέα με τους αγαπημένους μας και με τη βοήθεια των επιτραπέζιων, ζεστών αφεψημάτων και μαραθώνιων σειρών, που σφραγίζουν τη διαφορετικότητα αυτής της σπουδαίας γιορτής, απολαμβάνουμε την αγάπη και τη θαλπωρή.

Η οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Ο χώρος στον οποίον κατοικούμε, είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Νιώθουμε ασφάλεια και γαλήνη. Μέσα σε αυτόν τον χώρο εμπιστοσύνης, έχουμε την πολυτέλεια είτε να χαρούμε μόνοι μας τη συντροφιά της μουσικής, ενός βιβλίου ή να προσκαλούμε εκείνους τους ανθρώπους που ταιριάζουν με αυτήν την εμπιστοσύνη που εκπέμπει ο χώρος μας. Είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας, οι σύντροφοί μας. Είναι αυτοί στους οποίους εμπιστευόμαστε τις λύπες μας και τα προβλήματά μας, όλα μας τα μυστικά. Σε αυτούς που ζητάμε τη συμβουλή και τη βοήθειά τους, όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Με αυτούς αξίζει να περνάμε και τις χαρές μας και κάθε γιορτή. Ειδικά η γιορτή των Χριστουγέννων όπου γιορτάζει η αγάπη, η οικογένεια. Γιορτάζουν επίσης οι άνθρωποι με τους οποίους μπορούμε με άνεση να μοιραστούμε τη θαλπωρή του σπιτιού μας. Και βέβαια, θα πάμε και εμείς στο δικό τους. Κάπως έτσι, καταλαβαίνουμε και νιώθουμε περισσότερο τα Χριστούγεννα, χωρίς να διασκορπίζουμε τον εαυτό μας, αναζητώντας το νόημα μιας γιορτής που είναι μέσα στο σπίτι μας.

Φωτό από: Peninsula

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates