Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Κυριακή, γιορτή και της Αγίας Αικατερίνης να’ ταν η βδομάδα όλη

Κυριακή, γιορτή και της Αγίας Αικατερίνης να’ ταν η βδομάδα όλη

Μόνο εμείς οι Έλληνες έχουμε το προνόμιο να γιορτάζουμε 2 φορές το χρόνο!

Και την ονομαστική μας εορτή και τα γενέθλιά μας. Στο εξωτερικό το name day δεν λέει και τίποτα στον κόσμο.

Στην περίπτωσή μου είχα μοιρασμένες τις γιορτές, μία το Νοέμβριο και μία το Μάιο, οπότε κάθε έξι μήνες γιόρταζα! Το γλυκό της ημέρας της Αγίας Αικατερίνης ήταν το γαλακτομπούρεκο. Το σπίτι μας μοσχοβολούσε από την κρέμα που ψηνόταν στην κατσαρόλα. Η μητέρα μου, αφού άπλωνε την κρέμα στο ταψί, άφηνε κατά απαίτηση της εορτάζουσας, αρκετή κρέμα στα τοιχώματα της κατσαρόλας για να την καθαρίσω με το δάχτυλο και να την φάω ζεστή (ποτέ με το κουτάλι! Γιορτή μου δεν ήταν;)

Τα κορίτσια, οι φίλες μου που ερχόντουσαν στο σπίτι, μου έφερναν δώρα, τις κερνούσαμε γλυκό και γελάγαμε όλο το απόγευμα μιλώντας για μουσική και για το ποιο αγόρι γέλασε σε ποιο κορίτσι.

Άλλοτε πάλι ανήμερα τη γιορτή μου είχα πυρετό (μου έτυχε 2-3 χρονιές στη σειρά) και μου έλεγε η μητέρα μου: «Η γιορτή σου πλησιάζει. Κανόνισε πάλι να πάθεις πυρετό!» Εννοώντας το αντίθετο, φυσικά.

Στο σπίτι μας δεν συνηθίζαμε να κερνάμε όλη την τάξη, στο σχολείο. Μόνο όσες φίλες ερχόντουσαν για επίσκεψη. Ήμουν πολύ περήφανη για το όνομά μου, αφού το τιμούσαν φέροντάς το οι συνονόματες Αικατερίνη η Μεγάλη της Ρωσίας και η Ιταλίδα προστάτιδα των Τεχνών στην Γαλλία, συλλέκτρια Αικατερίνη των Μεδίκων.

Με το που μπήκα στο Γυμνάσιο, η γιορτή μου πέρασε σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τα γενέθλιά μου, γιατί ήμουν συνεχώς απασχολημένη με μαθήματα, φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και τους βαθμούς του Α’ διμήνου.

Όμως επανήλθε η σημασία της μόλις άρχισα να εργάζομαι και θεώρησα την ονομαστική μου εορτή ευκαιρία για γιορτή ή για πάρτι. Στο γραφείο, κάθε χρόνο, τη μέρα αυτή καταφθάνανε τουλάχιστον 30 ανθοδέσμες και συνθέσεις λουλουδιών. Γέμιζε όλη η εταιρία λουλούδια.

Και μια και ήμασταν 5 Κατερίνες, γα πολλά χρόνια κάναμε προ-συνεννόηση τι θα κεράσει η κάθε μία για να μην συμπέσουμε.

Σήμερα, ανήμερα τη γιορτή μου δύσκολα πλέον μπορώ να γιορτάσω. Απαντάω και τις 24 ώρες στα τηλέφωνα των φίλων μου (που αν δεν απαντήσω στενοχωριούνται) και στις γραπτές ευχές σας στο Facebook.

Γιατί τώρα έχω εσάς!

Σήμερα στέλνω τις ευχές μου σε όλες τις Κατερίνες που ξέρω. Να περάσουμε όλες καλά και, μαζί με εμάς, και όλοι οι φίλοι μας!
Από σήμερα ως και τις 7 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, μετράτε γιορτές και κεράσματα.

Φωτό από: www.freedigitalphotos.net
 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates