Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Σαμαράς, ο 4ος Έλληνας που σκοράρει στην Βαρκελώνη!

Σαμαράς, ο 4ος Έλληνας που σκοράρει στην Βαρκελώνη!

Είναι σίγουρα ένας από τους Ναούς του σύγχρονου ποδοσφαίρου και ένα από τα γήπεδα που κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνιστεί. Πόσο μάλλον να σκοράρει. Ο Γιώργος Σαμαράς, προ λίγων ημερών σκόραρε με περιπετειώδη τρόπο δίνοντας στην Σέλτικ το προβάδισμα. Ένα προβάδισμα που δεν ήταν μεν αρκετό, ωστόσο ό,τι γράφει δεν ξεγράφει και έτσι η ιστορία θα αναφέρει πως ο Σαμαράς έγινε ο τέταρτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που σκοράρει στην έδρα της Μπαρτσελόνα.

Οι Ελληνικές ομάδες στον Καμπ Νου φεύγουν συνήθως με άδεια χέρια και πολλά γκολ στην πλάτη. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Παναθηναϊκός το 2002 που παίζοντας εξαιρετικά έχασε με 3-1 και αποκλείστηκε από τους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ. Χάνοντας την πρόκριση κυριολεκτικά για χιλιοστά, μιας και όσοι από τους αναγνώστες του site είναι Παναθηναϊκοί, σίγουρα θυμούνται το σουτ του Γκόραν Βλάοβιτς στο 94’ που «έγλυψε» το δοκάρι. Τότε για τον Παναθηναϊκό, είχε σκοράρει ο Μιχάλης Κωνσταντίνου με εκπληκτικό σουτ από τα 35 μέτρα.

Το 2004, ο Ντέμης Νικολαϊδης αγωνιζόταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στην μόνη χρονιά που έπαιξε εκτός Ελλάδος. Συνθέτοντας ένα εξαιρετικό επιθετικό δίδυμο με τον Φερνάντο Τόρες, έγινε αμέσως αγαπητός στις τάξεις των οπαδών της ομάδας του και σκόραρε μάλιστα 10 γκολ στην Ισπανία. Ένα από τα γκολ του, επιτεύχθηκε στο Κάμπ Νου και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Ατλέτικο τον Φεβρουάριο του 2004.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης, πριν 29 χρόνια, παίζοντας στον πρωταθλητή του 1976 ΠΑΟΚ, είχε σκοράρει στην συντριβή του Δικεφάλου του Βορρά από την Μπαρτσελόνα με 6-1.

Αν απορείτε ποιος άλλος έχει σκοράρει, η απάντηση έχει ονοματεπώνυμο: Νίκος Ζαγκότσης! Έπαιξε στην ΑΕΚ, το 1962, Πειραιώτης στην καταγωγή και δεν πραγματοποίησε κάποια μεγάλη καριέρα.

Το 1962, η ΑΕΚ είχε προχωρήσει στην ανακατασκευή του Σταδίου της Νέας Φιλαδέλφειας και η τότε διοίκηση της ομάδας, προκειμένου να δώσει αίγλη στα εγκαίνια προσκάλεσε την Μπαρτσελόνα για φιλικό αγώνα. Στην Αθήνα, η Ένωση ηττήθηκε με 6-0 μπροστά σε 38 χιλιάδες θεατές και η άτυπη ρεβάνς στην Βαρκελώνη έληξε 6-1.

Το γκολ πέτυχε ο Ζαγκότσης μειώνοντας προσωρινά σε 3-1. Σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε στο περιστατικό λέγοντας: «Στο 50ο λεπτό μού έκανε μια σέντρα ο Γιώργος Πετρίδης. Η μπάλα ήρθε κάπου στη μέση μου και ήταν δύσκολο να πιάσω μονοκόμματο σουτ. Τα κατάφερα όμως και σημείωσα ένα ωραίο γκολ που ξάφνιασε την εξέδρα. Πενήντα χιλιάδες άνθρωποι χρειάστηκε να περάσουν μερικά δευτερόλεπτα για να καταλάβουν τι έγινε και να αρχίσουν να χειροκροτούν».
 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates