Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ζώντας τη ζωή σου σαν να είναι απόλαυση!

Το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή μας είναι το…να τη ζήσουμε! Το να ζούμε τη ζωή μας σημαίνει κάτι απλό: Να τη βλέπουμε ως απόλαυση. Όσο άσχημα και αν πάνε κάποια πράγματα για συγκεκριμένες περιόδους, να νιώθουμε ευτυχισμένοι και το φόντο της να ταυτίζεται με την απόλαυση. Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό;

  1. Κάνουμε καλά τη δουλειά μας.

Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται κάποιες φορές η εργασία μας από εμάς τους ίδιους, είναι ο βασικός λόγος για τον οποίον φορτωνόμαστε άγχος! Τα ημιτελή πράγματα φέρνουν μια πρόσκαιρη ψευδαίσθηση ολοκληρωσης. Αμέσως μετά, διαπιστώνουμε πως κάθε ημιτελής δραστηριότητα μετατρέπεται σε εκκρεμότητα. Οι εκκρεμότητες φέρνουν άγχος. Εκτός του άγχους φέρνουν χάος στις υποχρεώσεις μας και έτσι ένας φαύλος κύκλος ανησυχίας και ατελείωτων υποχρεώσεων, γίνεται φόντο στην ψυχική μας διάθεση.

  1. Ξεκούραση και στιγμές ηρεμίας.

Χρειάζεται να το πάρουμε απόφαση: Όσο «πνιγμένοι» και αν είμαστε, πρέπει να βρούμε ελεύθερο χρόνο. Αυτό είναι μια κουβέντα, όμως χωρίς «καύσιμα» δεν λειτουργεί καμία «μηχανή». Η ξεκούραση είναι απαραίτητη. Ο καλός ύπνος καθαρίζει τον εγκέφαλό μας και τον προετοιμάζει ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόβλημα της καθημερινότητας. Υπάρχει βέβαια και ο δημιουργικός ελεύθερος χρόνος. Άλλοι γράφουν, άλλοι ζωγραφίζουν, άλλοι παίζουν μουσική, άλλοι βγάζουν φωτογραφίες. Είναι σπουδαίο να νιώθουμε άνθρωποι δημιουργικοί, να νιώθουμε σημαντικοί πέρα από τις διεκπεραιώσεις των υποχρεώσεων.

  1. Καλή παρέα!

Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή: Να περιστοιχιζόμαστε από ανθρώπους που αγαπάμε, που μας αγαπούν. Με ανθρώπους που έχουμε δεσμούς εμπιστοσύνης. Η αίσθηση ελευθερίας που έχουμε όταν βρισκόμαστε με ανθρώπους τέτοιους, είναι ζωτικής σημασίας για όλη μας τη ζωή. Δε μιλάμε απλά για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος όταν τους ζητήσουμε βοήθεια. Εννοούμε για ανθρώπους που χαίρονται με τις χαρές μας, λυπούνται με τις λύπες μας. Αναμφίβολα, όταν έχουμε επικοινωνία με ανθρώπους δημιουργικούς, η δική μας δημιουργικότητα πολλαπλασιάζεται! Δε γίνεται να θέλουμε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα στη ζωή μας και να κάνουμε παρέα με ανθρώπους που μας «ρίχνουν» ή με άτομα που είναι τοξικά.

  1. Διαβάζουμε!

Η γαλήνη μπορεί να γίνει κομμάτι του ψυχισμού μας, ακόμη και στην εποχή του άγχους! Το διάβασμα βιβλίων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να «καλέσουμε» την γαλήνη και την ηρεμία μέσα μας. Όταν διαβάζουμε, νιώθουμε μια ευχάριστη απορρόφηση. Είμαστε αφηρημένοι και ταυτόχρονα…συγκεντρωμένοι. Ταξιδεύουμε! Υπάρχει και κάτι άλλο: Ας σκεφτούμε το διάβασμα λογοτεχνίας. Είναι τόσες οι εικόνες που μας έρχονται στο μυαλό που από μόνες τους, αναζωογονούν το πνεύμα μας. Ιδέες, εμπνευστικές σκέψεις και όμορφοι ιδεασμοί, επηρεάζουν θετικά τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας.

  1. Προσφορά!

Το να δείχνουμε αλληλεγγύη, δεν είναι μόνο κάποιο «ηθικό καθήκον». Αν έχουμε την τύχη και τη χαρά να διατηρούμε έναν δοτικό εαυτό, τα οφέλη είναι πολλαπλά. Γιατί όταν δίνουμε και προσφέρουμε νιώθουμε χρήσιμοι; Είναι η αίσθηση δύναμης και θετικής ενέργειας που νιώθουμε όταν βλέπουμε πως γινόμαστε απαραίτητοι για συνανθρώπους μας. Η προσφορά εκ μέρους μας, σημαίνει οτι δίνουμε κομμάτι του εαυτού μας, σε άλλους ανθρώπους. Όταν «διαιρούμε» τον εαυτό μας, ουσιαστικά, τον «πολλαπλασιάζουμε». Η χαρά του να νιώθουμε γεμάτοι, μας κάνει να πιστεύουμε οτι η ύπαρξή μας έχει νόημα. Ας είμαστε δοτικοί λοιπόν για να νιώθουμε ευτυχισμένοι!

Φωτό από: Mamamia

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates