Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η αξία της πρώτης εντύπωσης. (VIDEO)

Η Zayna Rose μας παρουσιάζει μια ομιλία για την πρώτη εντύπωση. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, η πρώτη εντύπωση παίζει σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία μας με τους ανθρώπους. Στο αν θα γίνουμε τελικά αρεστοί ή αντιπαθητικοί, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Πώς μπορούμε να κάνουμε καλή πρώτη εντύπωση χωρίς να υποκρινόμαστε κάτι που δεν είμαστε;

Αρχικά, η Rose μας λέει πως η βελτίωση της εικόνας μας (που οδηγέι στην καλύτερη δυνατή εντύπωση) μπορεί να διδαχτεί. Δεν είναι απαραίτητα ένα χάρισμα με το οποίο γεννιόμαστε. Επικαλούμενη έρευνα ενός ειδικού, η Rose μας λέει πως είμαστε εκτεθειμένοι σε πληροφορίες πέντε φορές παραπάνω από όσο ήμασταν πέντε έτη πριν.Αυτό σημαίνει πως για να κάνουμε καλή εντύπωση, πρέπει απλώς, να κάνουμε τη…διαφορά!

Πώς κάνουμε όμως σήμερα τη διαφορά; Σε έναν κόσμο γεμάτο ψεύτικες ειδήσεις, σε έναν κόσμο που ψηφιοποιείται όλο και περισσότερο, οι άνθρωποι «διψούν» για αυθεντικότητα. Αυτό σημαίνει πως είναι δευτερεύον το «τι» τελικά είμαστε και πρωτεύον είναι το «πώς» φερόμαστε και το «πώς» παρουσιάζουμε τον εαυτό μας. Χρειάζονται μόλις πέντε δευτερόλεπτα για να κρίνει ένας άνθρωπος μια ιστοσελίδα.

Η πρώτη εντύπωση έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς μέσα από όσα δείξουμε/πούμε θα μείνουμε αξέχαστοι. Τα ρούχα μας και η εμφάνισή μας, μαζί με τη γλώσσα του σώματος είναι τα πρώτα πράγματα που κοιτούν οι άνθρωποι πάνω μας. Αυτά, σε συνδυασμό με την καλή προετοιμασία των όσων θέλουμε να εκφράσουμε, οδηγούν στην εκπομπή μιας καλής πρώτης εντύπωσης.

Τρεις είναι όμως οι κύριοι παράγοντες που μας βοηθούν να βγάλουμε προς τα έξω τον αυθεντικό εαυτό μας και να κάνουμε καλή πρώτη εντύπωση:

  1. Να πούμε την αλήθεια στον εαυτό μας για το ποιοί είμαστε (ή να ζητήσουμε από φίλους να μας την πουν).
  2. Να αγνοούμε την «αστυνομία της μόδας».
  3. Να προσέχουμε την εικόνα μας στο διαδίκτυο (social media, sites κτλ).

Με άλλα λόγια, οφείλουμε να παραδεχτούμε την αλήθεια για τον εαυτό μας και έτσι να ξεκινήσουμε να βγάζουμε τον εαυτό μας προς τα έξω. Το να είμαστε στη μόδα είναι πολύ σημαντικό όμως το look μας είναι καλύτερο να ανταποκρίνεται στον εαυτό μας. Είπαμε, σκοπός είναι να κάνουμε τη διαφορά και όχι να ακολουθούμε το καθιερωμένο και πεπατημένο. Η εικόνα μας στο διαδίκτυο, είναι καλό να ακολουθεί την πραγματική μας εικόνα, έτσι ώστε να βγάζουμε μια συνολικά, αυθεντική εικόνα για τον εαυτό μας κατά την κρίσιμη πρώτη εντύπωση.

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates