Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Είσαι συνέχεια κουρασμένη; Υπάρχει λόγος (υπάρχει και λύση)

Αν νιώθεις συχνά κουρασμένη και την ενέργειά σου πεσμένη, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να επανεξετάσεις τις καθημερινές σου συνήθειες και να κάνεις μερικές προσαρμογές.

Πολλές φορές, κάνεις  πράγματα φαινομενικά αθώα μέσα στην καθημερινότητά σου, τα οποία αγνοείς ότι είναι επιβλαβή για την φυσική σου κατάσταση.

Σίγουρα οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι δύσκολες αλλά, αν θέλεις να νιώσεις πιο υγιής, θα πρέπει να ξεφορτωθείς άμεσα τις κακές διατροφικές σου προτιμήσεις. Δεν μιλάω φυσικά για αυστηρή και εξαντλητική δίαιτα αλλά για κάποιες μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου.

Κι επειδή το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να κοιμηθείς άνετα και γαλήνια, το ρεπορτάζ αγοράς που συνοδεύει το θέμα μας είναι πυτζάμες απαλές και σικάτες!  

Κοιμήσου καλά

Ακόμα και αν η διατροφή σου είναι τέλεια και εξασκείσαι κάθε μέρα, αν δεν κοιμάσαι αρκετές ώρες, δεν θα νιώθεις ποτέ καλά. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους, να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, καρδιακές παθήσεις, και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο καλός ύπνος αυξάνει την ικανότητα του σώματος να διαχειριστεί το στρες, αυξάνει την ενέργεια και τη διάθεση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Για περισσότερη ενέργεια και καλύτερη ποιότητα ζωής φρόντισε να κοιμάσαι επαρκείς και σωστές ώρες.

Μην αποφεύγεις τους υδατάνθρακες

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να περιλαμβάνεις σύνθετους υδατάνθρακες όπως τα λαχανικά, τα φρούτα, τα φασόλια και δημητριακά ολικής άλεσης στην καθημερινή διατροφή σου.

Τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες βοηθούν στη ρύθμιση της πέψης, στη διατροφή των καλών βακτηρίων στο έντερο, στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα, και στη διαχείριση της χοληστερόλης. Μην τα αποφεύγεις, αλλά βεβαιώσου ότι προέρχονται από φρέσκα τρόφιμα και όχι από μεταποιημένα.

Κατανάλωσε περισσότερα λαχανικά

Σίγουρα έχεις βαρεθεί να το ακούς από τότε που ήσουν μικρό παιδί αλλά τα λαχανικά κάνουν πολύ καλό στην υγεία σου και η κατανάλωσή τους πρέπει να ενταχθεί στις καθημερινές σου συνήθειες.

Όχι μόνο είναι χαμηλά σε θερμίδες, αλλά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, και. Τι περισσότερο θα μπορούσες να ζητήσεις;

Δώστε προτεραιότητα στα “καλά λίπη”

Ζεις στην κατάλληλη χώρα για να ακολουθήσεις τον μεσογειακό τρόπο διατροφής. Βάλε στη ζωή σου το ελαιόλαδο, το οποίο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και έχει συσχετιστεί με την μείωση των καρδιακών παθήσεων και της παχυσαρκίας. Άλλα υγιή λίπη θα βρεις στα ψάρια, στο αβοκάντο, στις ελιές, στους ξηρούς καρπούς ,τροφές οι οποίες επίσης προστατεύουν τον εγκέφαλο από την πρόωρη γήρανση.

Μείωσε δραστικά την κατανάλωση ζάχαρης

Η υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη διατροφή, αυξάνει τον κίνδυνό μας για διαβήτη, για καρδιαγγειακές παθήσεις, για καρκίνο και μια πληθώρα άλλων σοβαρών παθήσεων υγείας.

Αν νομίζεις ότι χρειάζεται να μειώσεις την ποσότητα της ζάχαρης που τρως, αλλά δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις, καλό είναι να επικεντρωθείς όχι τόσο στις ετικέτες και στις θερμίδες, αλλά στην ποσότητα της ζάχαρης και των συστατικών στο φαγητό σου. Ελέγξτε το σύνολο των σακχάρων στα διατροφικά στοιχεία στο πίσω μέρος του προϊόντος καθώς και τα ίδια τα συστατικά.

Να πίνεις περισσότερο νερό

Το νερό αποτελεί περίπου το 60% του σώματός μας, και πολλές από τις σωματικές μας λειτουργίες εξαρτώνται από την επαρκή ενυδάτωση, συμπεριλαμβανομένης της πέψης, τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, τη μεταφορά των θρεπτικών ουσιών, και την κυκλοφορία του αίματος. Πέρα από όλα, αυτά όταν πίνεις αρκετό νερό, μειώνεται το αίσθημα της υπερβολικής πείνας και τρως λιγότερο.

Πηγή: coverstory.gr

Φωτό από: Women Fitness Magazine

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates