Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3 τρόποι για να χαλαρώσεις το μυαλό σου πριν κοιμηθείς

Όπως θα κάναμε ένα reset στον υπολογιστή μας για να ξεκολλήσει, έτσι και ο εγκέφαλος χρειάζεται την ευκαιρία να οργανωθεί και να αναζωογονηθεί για να λειτουργεί σωστά. Συχνά, ξαπλώνουμε στο κρεβάτι με χιλιάδες σκέψεις να μας ταλαιπωρούν, αφήνοντας έτσι τον εγκέφαλό μας να κάνει «υπερωρίες».

Αν νιώθεις πιεσμένη από τη δουλειά, την προσωπική σου ζωή και την καθημερινότητα γενικότερα, ίσως είναι ώρα να προσπαθήσεις συνειδητά για να κάνεις reboot στον εγκέφαλό σου ενώ κοιμάσαι. Μάθε πώς!

Εστίασε σε κάτι που έχεις πετύχει: Ακόμα κι αν η μέρα σου δεν έχει πάει όσο καλά υπολόγιζες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με κάποιο τρόπο έχεις φτάσει πιο κοντά σε έναν στόχο σου. Αντί να ανακαλείς όλα τα αρνητικά, εστίασε σε ό,τι πέτυχες και σε έκανε να νιώσεις όμορφα με τον εαυτό σου. Η αναγνώριση των θετικών ενεργειών και χαρακτηριστικών σου σε ωθεί προς την αυτο-βελτίωση. Άφησε λοιπόν, αυτές τις μνήμες να καταλάβουν τον πνευματικό σου χώρο, ειδικά πριν πας για ύπνο.

Νιώσε ευγνωμοσύνη: Στο τέλος της κάθε ημέρας, αφιέρωσε μερικά λεπτά για να κάνεις μία λίστα με τουλάχιστον 5 πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνώμων. Μπορεί να είναι ένας φίλος που είναι πάντα εκεί για σένα, μέλη της οικογένειας που αγαπάς και σου λείπουν ή η υγεία σου. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, υπάρχει πάντα κάτι που μπορείς να σκεφτείς για να νιώσεις ευγνωμοσύνη. Αντί να επιτρέπεις στην ανησυχία και το άγχος να γεμίζει το μυαλό σου, καθώς τελειώνει μία ακόμα μέρα, ώθησε τον εαυτό σου να σκεφτεί πώς όλα είναι καλά και πώς αξίζουν ακόμα και τα πιο μικρά πράγματα στη ζωή.

Κάνε σχέδια: Τέλος, αφού νιώσεις περηφάνια και αυτοπεποίθηση, προσπάθησε να μεταβολίσεις αυτά τα συναισθήματα σε θετικά σχέδια για το μέλλον. Άφησε την ευγνωμοσύνη που νιώθεις να σου δώσει ελπίδα και τη χαρά των επιτυχιών να σου δώσει δύναμη για να προχωρήσεις μπροστά.

 

Φωτό από: KeywordSuggest.org

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates