Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Το καλοκαίρι, τα τραγούδια παίζουν από μόνα τους”. William Williams

Αισιοδοξία και χαρά, μουσική της ψυχής είναι όσα μας χαρίζει η υπέροχη εποχή που λέγεται καλοκαίρι, σύμφωνα με την ποιητική φράση του Ουίλιαμς.

Μας κυριεύει το καλοκαίρι…

Περπατάμε σε πεζοδρόμια, κυρίως σε αυτά που είναι παραλιακά. Ακούμε το πάφλασμα των κυμάτων, κατά μήκος της πορείας μας, τα πουλιά, τις χαρούμενες φωνές των ανθρώπων. Είναι καλοκαιρινό απόγευμα, προς βράδυ. Στα ακουστικά μας ηχεί καλοκαιρινή μουσική! Από Summer Wine και Nancy Sinatra, μέχρι οτιδήποτε μας ανοίγει τις πόρτες της διάθεσής μας προκειμένου να μπει το καλοκαίρι. Η μουσική, έχει αρχίσει να γίνεται απαραίτητη συντροφιά. Αλλά και μουσική να μην ακούς, το μυαλό σου σίγουρα είναι γεμάτο με νότες!

Ευχάριστη κούραση

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που αντιλαμβανόμαστε πράγματα που δεν γίνεται να τα αντιληφθούμε άλλη εποχή. Όχι, μην τα ρίχνουμε όλα στο άγχος, δεν είναι μόνο αυτό που δε μας αφήνει να αντιληφθούμε τα του καλοκαιριού, σε άλλη εποχή. Είναι γιατί το καλοκαίρι προσφέρει τις συνθήκες για να τα αντιληφθούμε. Όταν νιώθουμε κόπωση, δυσανασχετούμε και ετοιμαζόμαστε για ύπνο. Το καλοκαίρι, συμβαίνουν όμως τα απίστευτα!

Μπάνιο και κολύμπι, μολονότι φέρνουν απίστευτη κούραση, (μαζί με τη ζέστη) δε στέκονται εμπόδια στο να βγούμε το απόγευμα και μετά, να το πάμε σερί μέχρι το βράδυ με ξενύχτι! Κατά παράδοξο τρόπο, ξεκουραζόμαστε με κούραση! Μάλιστα, κάποιοι προτιμούν και απογευματινό μπάνιο! Πότε άλλοτε τόσες δραστηριότητες μπορούν να γίνουν χωρίς να ξεμείνουμε από ενέργεια; Το καλοκαίρι, όλα είναι αυτόματα και ακόμη και τα τραγούδια, παίζουν μόνα τους!

Καθαρίζουμε το μυαλό και το γεμίζουμε χαρά

Οι παραπάνω, είναι μόνο λίγες εικόνες και καταστάσεις που μπορείς να ζήσεις το καλοκαίρι το οποίο σε καλεί και εσένα, να ακολουθήσεις τη ζωντάνια όλης της πλάσης. Μαζί με την εκτόνωση, έρχεται και η διάθεση να σκεφτείς πιο καθαρά, άλλα πράγματα, πολύ πιο σοβαρά, χωρίς να σε συντροφεύει το άγχος. Αυτόματα, μέσα σε λίγες καθαρές σκέψεις αντιλαμβάνεσαι λάθη της περασμένης σεζόν και θέτεις νέους στόχους, κάνεις νέα όνειρα. Σε ένα «καλοκαιρινό» μυαλό και σε μια καλοκαιρινή ψυχή, τα πάντα γίνονται πιο καθαρά! Εκτός από τα τραγούδια που μόνα τους παίζουν, χωρίς καν τη δική μας μουσική, συναισθήματα και σκέψεις ακολουθούν το καλοκαίρι! Ας αδράξουμε το καλοκαίρι!

Εικόνα με τέλεια σκηνοθεσία

Εκτός από τη μουσική, στο καλοκαίρι φαίνεται να «κολλάνε» όλες οι τέχνες. Ποίηση, ζωγραφική και βέβαια, σεναριογραφία! Η φύση είναι στα καλύτερά της και τα πάντα είναι όσο πιο ζωντανά μπορούν να είναι, καθώς το καλοκαίρι έχει πάρει φόρα από την άνοιξη! Ο ουρανός είναι πεντακάθαρος και νωρίς το πρωί αλλά και μετά το μεσημέρι, είναι για να τον απολαμβάνεις. Είναι απίστευτο το πόσες επιλογές μας δίνει το καλοκαίρι.

Από το να πίνεις έναν καφέ σε μια βεράντα και να παρακολουθείς το γαλάζιο του ουρανού να ενώνεται με το γαλάζιο της θάλασσας και το μόνο που… μεσολαβεί ναι είναι ο ήλιος, μέχρι και το να απολαμβάνεις την ώρα ηρεμίας στις ξαπλώστρες, είτε το πρωί, είτε αργά το απόγευμα παρατηρώντας τον ήλιο να εγκαταλείπει τον ουρανό και να «βουτάει» και αυτός, στη θάλασσα! Όλα αυτά; Ζωγραφίζονται και σκηνοθετούνται από τη φύση.

Φωτό από: Telva

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates