Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

48 ώρες στη Λιουμπλιάνα

Ταξίδι στη Λιουμπλιάνα!

Η λιλιπούτεια πρωτεύουσα της Σλοβενίας ακροβατεί με χάρη ανάμεσα στο παλιό και στο νέο, συνδυάζοντας μποέμ γοητεία με νεανική και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Τα βράδια μετατρέπεται σε μια γυναίκα που ξέρει να ζει γύρω από το ποτάμι.

Πρώτη Ημέρα

10:00 πμ

Περιηγηθείτε στην Παλιά Πόλη της Λιουμπλιάνα. Όλα ξεκινούν από εδώ. Θα απολαύσετε εντυπωσιακή ξεχωριστή ξεχωριστή αρχιτεκτονική, εντυπωσιακές πέτρινες γέφυρες που διασχίζουν τον ποταμό Ljubljanica, ένα μεσαιωνικό κάστρο στην κορυφή του λόφου και αρκετές κομψές και γεμάτες με καφέ πλατείες. Το ιστορικό κέντρο βρίθει από μπαρόκ, νεοκλασικά και art nouveau κτίρια, τα περισσότερα από τα οποία φέρουν την υπογραφή του Σλοβένου αρχιτέκτονα Joze Plecnik– ο οποίος είναι για τη Λιουμπλιάνα ό,τι είναι ο Gaudi για τη Βαρκελώνη. Αρχίστε το σεργιάνι σας από την κεντρική πλατεία Preseren, σημείο συνάντησης όλων. Είναι η καρδιά της πόλης, ο τόπος διεξαγωγής των σημαντικότερων εκδηλώσεων. Εδώ θα δείτε το άγαλμα του εθνικού ποιητή της Σλοβενίας, France Preseren, καθώς και την εκκλησία των Φραγκισκανών με τη ροδαλή πρόσοψη. Διασχίστε την περίτεχνη Tromostovje (Τριπλή Γέφυρα) για να περάσετε στην απέναντι όχθη όπου βρίσκεται το κάστρο (Ljubljanski Grad) με τον κατάφυτο λόφο του. Πρόκειται για το πιο εμβληματικό αξιοθέατο της Λουμπλιάνα, με τη σημερινή του μορφή να χρονολογείται από το 1511.

14:00 μμ

Το εστιατόριο Julija έχει πολύ καλό φαγητό και σε πολύ καλές τιμές. Εδώ, οι ντόπιοι έρχονται για σπιτικά ζυμαρικά, μαστιχωτό πουρέ. Δοκιμάστε το δικό τους χύμα κρασί και παραγγείλετε την σούπα Brokkoli με κλειστά τα μάτια, αλλά και τη σαλάτα με αστακό.

16:00 μμ

Ανακαλύψτε όλες τις γέφυρες της πόλης. Κάθε μια είναι διαφορετική και πανέμορφη, σαν ένα υπαίθριο έργο τέχνης. Η Τριπλή Γέφυρα (Tromostovje) είναι η πιο δημοφιλής, καθώς βρίσκεται δίπλα στην κεντρική πλατεία Preseren. Σχεδιασμένη από τον Joze Plecnik, αποτελείται από τρεις ξεχωριστές γέφυρες που βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη. Η πιο διάσημη, όμως, γέφυρα της Λουμπλιάνα είναι η Γέφυρα του Δράκου (Zmajski most)- εξαίσιο δείγμα art nouveau αρχιτεκτονικής- που κοσμείται από τέσσερα αγάλματα δράκων στα άκρα της. Γενικότερα οι δράκοι είναι αγαπημένο μοτίβο της πόλης- θα τους δείτε παντού και αυτό γιατί ένας μύθος λέει ότι την πόλη ίδρυσε ο Ιάσωνας με τους Αργοναύτες, στο σημείο ακριβώς όπου σκότωσε ένα φοβερό δράκο.

18:00μμ

Για πολύ καλή ποιότητα καφέ, αλλά και σωστό παγωτό αναζητήστε το Cacao Cafe. Φυσικά, και οι γεύσεις με σοκολάτα είναι οι καλύτερες, αλλά την άνοιξη δοκιμάστε το κεράσι, το καλοκαίρι το πεπόνι.
19:00μμ
Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί για τη Σλοβενία είναι πως η επαρχία της έχει πολύ καλούς αμπελώνες και από τα καλύτερα ντόπια προϊόντα είναι τα κρασιά της. Οπότε μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα από τα κρασιά της περιοχής σε κάποιο από τα πολλά wine bar του κέντρου. Από τα καλύτερα είναι το Dvorni Bar που στο κελάρι του υπάρχουν τα καλύτερα κρασιά από όλη την χώρα. Παράλληλα, μπορείτε να συνοδέψετε το λευκό savignon με μεζέδες θαλασσινών ή μπρουσκετάκια με διάφορα ντιπ.

20:00 μμ

Δείπνο στο  Restaurant As. Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης και σίγουρο το πιο ατμοσφαιρικό, φιλοξενείται σε ένα χώρο που μοιάζει με κελάρι. Στο χώρο του πρωταγωνιστεί το ξύλο, ενώ φωτισμός του είναι σαν να προέρχεται αποκλειστικά από κεριά. Εδώ το ψωμί ζυμώνεται καθημερινά και το λάδι έρχεται από τους οικογενειακούς ελαιώνες. Το καλοκαίρι, πιάστε οπωσδήποτε τραπέζι στη βεράντα. Από το μενού θα ζηλέψετε το ριζότο της Αδριατικής, τα χειροποίητα ζυμαρικά με γαρίδες και σος από κονιάκ. Από τα επιδόρπια, το strudel της ιδιοκτήτριας Άννας είναι φανταστικό, αλλά και η πανακότα είναι πολύ γευστική και έχει τη σωστή υφή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.arttravel.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates