Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι 40 καλύτερες εμπειρίες για να ζήσεις στην Ευρώπη

Κάθε γωνιά της Ευρώπης κρύβει και ένα μυστικό. Τοπία υπέροχα, από την ελληνική ακτογραμμή ως τα νορβηγικά φιόρδ και τις Άλπεις, αυτές είναι οι 40 εμπειρίες που πρέπει να έχετε ζήσει.

  1. Κάντε βόλτα με πλοίο στα κανάλια του Άμστερνταμ παρέα με μια μπύρα και τηγανητές ρέγγες, όπως οι ντόπιοι.

  1. Χαθείτε στο Grand Bazaar στην Κωνσταντινούπολη. Είναι μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες αγορές του κόσμου με πάνω από 5000 πάγκους.

  1. Κολυμπήστε τα χαράματα στη Στοκχόλμη. Το καλοκαίρι ο ήλιος ανατέλλει στις 3 το πρωί και μια βουτιά στα πεντακάθαρα νερά των κολπίσκων στα δυτικά της γέφυρας Västerbron είναι απαραίτητη μετά το clubbing ή απλώς για να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα σας.

  1. Περπατήστε στους Kensington Gardens, τους ειδυλλιακούς κήπους του παλατιού Kensington όπου έμενε η πριγκίπισσα Νταϊάνα από το 1984 ως το θάνατό της το 1997.

  1. Χαζέψτε από όλες τις οπτικές το άγαλμα του Δαβίδ, έργο του Μιχαήλ Άγγελου στη Φλωρεντία. Φιλοτεχνήθηκε από το 1501 ως το 1504, είναι ένα αριστούργημα της Αναγεννησιακής γλυπτικής και, μαζί με την Πιετά, ένα από τα δυο σημαντικότερα γλυπτά του Μιχαήλ Άγγελου.

  1. Γευτείτε στρείδια στην Κροατία. Αποτελούν διάσημη τοπική λιχουδιά ήδη από τη ρωμαϊκή εποχή και συνδυάζονται άψογα με το ντόπιο λευκό κρασί pošip.

  1. Κοιμηθείτε σε αυτοκίνητο στη Στουτγάρδη. Εννοούμε φυσικά το V8 Hotel αφιερωμένο στα διάσημα αυτοκίνητα και μπορείτε να κοιμηθείτε σε ειδικά τροποποιημένα Volkswagen Beetle και Mercedes-Benz.

  1. Απολαύστε παράσταση φλαμένκο στην Ανδαλουσία – ιδανικά στη Σεβίλλη, παρέα με ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί.

  1. Κάντε βόλτα με άμαξα στην πανέμορφη παλιά πόλη της Κρακοβίας. Μοιάζει με ταξίδι πίσω στο χρόνο.

  1. Νοικιάστε καραβάκι για να κάνετε το γύρο του Κάπρι. Θα δείτε τα κουκλίστικα σπιτάκια του από μακριά και θα βουτήξετε στις περίφημες γαλάζιες σπηλιές.

  1. Παρακολουθήστε μια παράσταση στη διάσημη όπερα της Βιέννης, της πόλης που άλλαξε για πάντα την έννοια της μουσικής με τους Χάυντν, Μότσαρτ, Στράους και Σούμπερτ.

  1. Μάθετε την ιστορία των Βίκινγκς στο Roskilde, τη δανέζικη πόλη λίγο έξω από την Κοπεγχάγη όπου κάποτε άκμασαν οι πολεμιστές του Βορρά. Θα δείτε μουσείο αφιερωμένο σε αυτούς και θα κάνετε βόλτα με πλοίο εποχής.

  1. Κάντε κρουαζιέρα στο Sognefjord. Με μήκος 204 χλμ. και 1038 μέτρα βάθος, δίκαια αποκαλείται “ο βασιλιάς” των νορβηγικών φιόρδ.

  1. Επισκεφτείτε το Λούβρο, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου για να δείτε σπουδαία έργα τέχνης, μεταξύ των οποίων τη Μόνα Λίζα και τη Νίκη της Σαμοθράκης.

  1. Χαλαρώστε στα διάσημα ιαματικά λουτρά της Βουδαπέστης. Άκρως εντυπωσιακά το αρ νουβό Gellert, το Kiraly και το πρόσφατα ανακαινισμένο Rudas, που είναι το αυθεντικότερο Τουρκικό λουτρό σε ολόκληρη την πόλη.

  1. Ζήστε το παραμύθι στο St. Moritz, το πιο αστραφτερό από τα χειμερινά resorts. Η ίδια η πόλη εξάλλου εδώ και 28 χρόνια αγόρασε και κατοχύρωσε για τον εαυτό της τον τίτλο “Top of the World”.

  1. Παρατηρήστε το Βόρειο Σέλας. Ή αλλιώς, Aurora Borealis, όπως είναι γνωστό, αποτελεί ένα από τα πιο φαντασμαγορικά σόου της φύσης. Για να το απολαύσετε θα πρέπει να φτάσετε στη βορειοδυτική ακτή της Γροιλανδίας, την Ισλανδία ή στη Φιλανδική Λαπωνία ενώ καταλληλότερη εποχή είναι από το τέλος του φθινοπώρου μέχρι τις αρχές της άνοιξης.

  1. Πιείτε απογευματινό τσάι στο λονδρέζικο ξενοδοχείο Claridge’s, που αποτελεί πλέον θεσμό. Το τελετουργικό περιλαμβάνει προσεκτικά επιλεγμένες ποικιλίες από την Κίνα, τη Σρι Λάνκα, την Ινδία και απίθανα γλυκά που σερβίρονται σε πανάκριβες πορσελάνες. Δεν είναι τυχαίο που χρειάζεται να κάνετε κράτηση τουλάχιστον 3 μήνες νωρίτερα.

  1. Διασχίστε με τρένο την κομψή γέφυρα Οresund που συνδέει τη σουηδική πόλη Μάλμε με την Κοπεγχάγη. Έτσι, όχι μόνο θα απολαύσετε υπέροχη θέα αλλά σε μισή ώρα θα έχετε ταξιδέψει σε δύο χώρες.

  1. Μαγευτείτε από μια παράσταση των Μπολσόι στη Μόσχα. Τα θρυλικά μπαλέτα ιδρύθηκαν το 1776 και από τον Οκτώβρη ως το Μάιο δίνουν παραστάσεις, για τις οποίες πρέπει φυσικά να κάνετε κράτηση από νωρίς.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.arttravel.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates