Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Marissa Mayer

Ποια είναι στα αλήθεια η Marissa Mayer, η νέα Γενική Διευθύντρια του Yahoo;

H Marissa Mayer, η πρώτη γυναίκα προγραμματίστρια του Google, είναι η επόμενη Γενική Διευθύντρια του Yahoo (η 5η κατά σειρά που αλλάζει το πολύπαθο Yahoo στα 5 τελευταία χρόνια).

Η Marissa Mayer μπορεί να είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό αλλά στη Silicon Valley είναι μία «superstar»! Ποια όμως είναι στα αλήθεια και τι έχει καταφέρει;

1. Είναι υπεύθυνη για την καθαρή, μινιμαλιστική άποψη της home page του Google.
Πάντα υποστήριζε ότι το Google είναι ένας πολύπλοκος ελβετικός σουγιάς αλλά στη home page πρέπει να είναι κλειστός, ώστε να είναι πιο φιλικός, οικείος και προσιτός στο χρήστη.

2. Έχει εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη.
Η Mayers είναι απόφοιτος του Stanford University, με ειδικότητα στην τεχνητή νοημοσύνη. Ένας τομέας που η Google έχει δείξει πολύ ενδιαφέρον αφού έχει εξελίξει ήδη ένα αυτόνομο αυτοκίνητο.

3. Λατρεύει τη Μόδα!
Κάποτε σε μία φιλανθρωπική δημοπρασία, πλήρωσε $60.000 για ένα δείπνο με το διάσημο σχεδιαστή μόδας Oscar de la Renta.

4. Κάνει ακόμα και τη δουλειά στο ταμείο του supermarket να δείχνει glamorous!
Στα φοιτητικά της χρόνια δούλευε ταμίας σε supermarket. Έμαθε να δουλεύει σκληρά και τίμια από υπαλλήλους που εργάζονταν εκεί για πάνω από 20 χρόνια. Όπως λέει, οι ταμίες μπορούσαν να χτυπήσουν 40 προϊόντα το λεπτό για 8 συνεχόμενες ώρες. Η ίδια χτυπούσε 38 με 41 γιατί είχε δυνατή μνήμη και ήταν καλή με τους αριθμούς.

5. Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Wal-Mart.
Επίσης είναι Μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια αρκετών μη-κερδοσκοπικών οργανώσεων όπως είναι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του San Francisco και τα Μπαλέτα του San Francisco και της Νέας Υόρκης.

6. Τα είχε με τον συνιδρυτή της Google, Larry Page.
Ακόμα και σήμερα αυτό το θέμα θεωρείται taboo στη Silicon Valley και κανείς δεν μιλάει ανοιχτά για αυτό.

7. Της αρέσουν τα Cupcakes και τα συνοδεύει με spreadsheets.
Πιστεύει ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να της κολλήσουν την ταμπέλα του χαζοχαρούμενου κοριτσιού που της αρέσουν τα ρούχα και τα cupcakes. Μόνο που αυτή ξοδεύει τα Σαββατοκύριακά της φτιάχνοντας αναλυτικούς πίνακες για να ανακαλύψει την τέλεια συνταγή για cupcakes!

8. Ακόμα και ο γάμος της ήταν Rock !
Το 2009 παντρεύτηκε τον επενδυτή ακινήτων Zachary Bogue φορώντας ένα ολόλευκο, χειροποίητο νυφικό του Naeem Khan. Στο πάρτι που έγινε μια μέρα πριν το γάμο έκαναν έκτακτη εμφάνιση οι Killers!

Όλα αυτά πόσο θα κοστίσουν στη Yahoo; Μισθός 1 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο συν bonus και stock option που μπορούν να ανεβάσουν τις αποδοχές της Mayers στα 60 εκατομμύρια μόνο για τον πρώτο χρόνο.

Εμείς της ευχόμαστε… καλή επιτυχία!

Φωτογραφία από: www.google.com
 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates