Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

15 διάσημες σούπες από όλο τον κόσμο για το φθινόπωρο

Food for the soul μπορούν να θεωρηθούν οι σούπες, αφού όχι μόνο σε χορταίνουν, αλλά σε γεμίζουν με ένα συναίσθημα ζεστασιάς και ασφάλειας. Από την κοτόσουπα αυγολέμονο που θεωρείται ένα από τα καλύτερα γιατροσόφια στην πεντανόστιμη γαλλική κρεατόσουπα, συγκεντρώσαμε 15 διάσημες σούπες από όλο τον κόσμο – ιδανικές για το φθινόπωρο.

1. Φασολάδα ( Ελλάδα )
Ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα, η φασολάδα φτιάχνεται με λευκά φασόλια, ελαιόλαδο, ντομάτα, κρεμμύδι και σέλινο.

2. Μπόρς (Borscht, Ανατολική Ευρώπη)
Αυτή η σούπα λαχανικών με το δυνατό κόκκινο χρώμα, έχει ως κύριο συστατικό της το παντζάρι και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, Ρωσίας, Πολωνίας.

3. Μπουγιαμπέσα (Bouillabaisse, Γαλλία)
HAPPY-OUTSIDE-PARASKEYOYDH-15-DIASHMES-SOYPES1

Η μπουγιαμπέσα προέρχεται από τη Μασσαλία και πρόκειται ουσιαστικά για μία ψαρόσουπα, μαγειρεμένη συνήθως με διαφορετικά είδη ψαριών και οστρακοειδών, σκόρδο, φλούδα πορτοκαλιού, βασιλικό, δάφνη, μάραθο και σαφράν.

4. Κλαμ τσάουντερ (Clam Chowder, Νέα Αγγλία, Μασαχουσέτη, ΗΠΑ)
Αυτή η χορταστική σούπα περιέχει μύδια με πατάτες, κρεμμύδια και μπέικον και συνήθως, σερβίρεται μέσα σε μια φωλιά από ψωμί. Όταν μαγειρεύεται σωστά, δίνει μία κρεμώδη υφή, χωρίς ενοχλητικά κομματάκια από τα συστατικά που περιέχει.

5. Γαλλική κρεμμυδόσουπα (Γαλλία)
Κρεμμύδια με ζωμό κρέατος και για topping τυρί και κρουτόν συνθέτουν μία από τις πιο νόστιμες σούπες της γαλλικής κουζίνας.

6. Γκούλας (Goulash, Ουγγαρία)
Πρόκειται για ένα πικάντικο πιάτο φτιαγμένο από βοδινό κρέας, με κρεμμύδια, κόκκινες πιπεριές και πάπρικα. Το γκούλας αντλεί το όνομά του από την ουγγρική λέξη για τον κτηνοτρόφο/βοσκό.

7. Μινεστρόνε ( Minestrone, Ιταλία )
Αυτή η χορτοφαγική σούπα φτιάχνεται με pasta ή ρύζι. Συνήθως προστίθενται φασόλια, κρεμμύδια, σέλινο, καρότα, ντομάτες και ζωμός.

8. Μίζο σούπ (Miso Soup, Ιαπωνία)
Η πιο διάσημη ιαπωνική σούπα, φτιάχνεται από ζωμό ψαριού, σόγια που έχει υποστεί ζύμωση και ‘dashi’.

9. Κοτόσουπα αυγολέμονο ( Ελλάδα )
Η σούπα – αντίδοτο σε κάθε κρυολόγημα και γρίπη αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

10. Τραχανάς (Ελλάδα, Τουρκία, Ιράκ, Αίγυπτος)
HAPPY-OUTSIDE-PARASKEYOYDH-15-DIASHMES-SOYPES2

Αν και η τραχανόσουπα διαφέρει από χώρα σε χώρα, στην Ελλάδα είναι ένα πιάτο συνυφασμένο με τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

11. Τοματόσουπα (Πολωνία, ΉΠΑ)
Comfort food, αρκετά δημοφιλές στην Πολωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η ντοματόσουπα γίνεται με ποικίλους τρόπους.

12. Νουντλ σουπ ( Noodle soup, Ασία)
Πρόκειται για μια ποικιλία από σούπες με ζυμαρικά και άλλα συστατικά που σερβίρονται σε έναν ελαφρύ ζωμό και αποτελούν σημείο αναφοράς στις κουζίνας τις ανατολικής και νοτιοανατολικής Ασίας. Χρησιμοποιούνται noodles ρυζιού ή αυγού.

13. Ράμεν (Ramen soup, Ιαπωνία)
Πρόκειται για ένα είδος ιαπωνικής noodle soup, που σερβίρεται σε έναν ζωμό κρέατος ή και ψαριού, με soy sauce ή miso και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συστατικών, ψιλοκομμένα κομμάτια χοιρινού, αποξηραμένα φύκια και πράσινα κρεμμύδια.

14. Κακαβιά (Ελλάδα)
Η «σούπα του ψαρά» όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν είναι απλή και πεντανόστιμη, ειδικά όταν έχει χρησιμοποιηθεί ζωμός σκορπίνας.

15. Ποτ-ο-φε (Pot-au-feu, Γαλλία )
Αυτή η κρεατόσουπα αποτελεί την πεμπτουσία της γαλλικής κουζίνας, σύμφωνα με τον σεφ Raymond Blanc. Το πιο διάσημο γαλλικό πιάτο συναντάται στις κουζίνες κάθε κοινωνικής τάξης.

Φωτό από: ohmydish.nl & www.decouvrirlagrece.com & all-sup.ru

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates