Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μέρη στον κόσμο που δεν σου επιτρέπεται να τα επισκεφτείς. (VIDEO)

Ήξερες ότι δε μπορείς να ταξιδέψεις ή να επισκεφθείς συγκεκριμένα μέρη του κόσμου; Κι όμως! Για λόγους ασφαλείας ή πεποιθήσεων, κυρίως θρησκευτικών, απαγορεύεται η επίσκεψη.

 

  1. Περιοχή 51, Νεβάδα

Η περιοχή 51 είναι μία μυστική βάση των ΗΠΑ βαθιά στην έρημο της Νεβάδα. Ο σκοπός της παραμένει άγνωστος στο ευρύ κοινό. Κάποιοι πιστεύουν ότι η περιοχή είναι βάση προσγείωσης εξωγήινων, άλλοι ότι εκεί γίνονται πειράματα αντιβαρύτητας κι άλλοι ότι εκεί δοκιμάζονται άκρως εξελιγμένα πολεμικά αεροπλάνα. Ποιός άραγε ξέρει;

 

  1. Βόρειο Σεντινέλ, Ινδία

Πρόκειται για ένα μικρό νησάκι στο σύμπλεγμα των νησιών Ανταμάν, που φιλοξενεί μία μικρή φυλή των 50 έως 400 ανθρώπων. Είναι εντελώς απομονωμένοι και ζουν πρωτόγονα.

Οι κάτοικοί του δεν είναι καθόλου φιλικοί και δείχνουν τη διάθεση να σκοτώσουν όποιον πλησιάσει το νησί.

 

  1. Άγιο Όρος

Περιλαμβάνει είκοσι Ιερές Μονές και πολλά μοναστικά ιδρύματα και πρόκειται για κράτος εν κράτει.

Από το 1988 συγκαταλέγεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αν είσαι γυναίκα, όμως, δε μπορείς να πας. Απαγορεύεται η επίσκεψη των γυναικών καθότι όλα τα μοναστήρια είναι ανδρικά και πρέπει να διασφαλιστεί η αγαμία. Επίσης, σύμφωνα με την παράδοση, επειδή η χερσόνησος είναι “ο κήπος της μητέρας του Θεού”, αφιερωμένος στη δόξα της Παναγίας, που είναι η μόνη αντιπρόσωπος του γυναικείου φύλου στο Άγιο Όρος.

 

  1. Haji Ali Dargah, Ινδία

Με 20.000 επισκέπτες κάθε μέρα, αυτός ο ναός που βρίσκεται στη Βομβάη έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά μέρη της χώρας. Το 2005, ο θρησκευτικός ηγέτης Noorjehan Safia Niaz αρνήθηκε την πρόσβαση των γυναικών στους ιερούς τάφους καθώς δεν είναι σωστά ντυμένες.

 

  1. Svalbard Παγκόσμια Αποθήκη Σπόρων, Νορβηγία.

Η παγκόσμια αποθήκη χτίστηκε από φόβο  ότι το τέλος του κόσμου θα μπορούσε πραγματικά να γίνει πραγματικότητα. Βρίσκεται σε ένα απομονωμένο νησί στη Βόρεια Θάλασσα, και φυλάσσει πάνω από 250 εκατομμύρια σπόρους. Μόνο ερευνητές έχουν πρόσβαση στην αποθήκη και κανείς άλλος.

 

Φωτό από: www.palo.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates