Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η συμβολή των κατοικίδιων στην ανάπτυξη των παιδιών μας.

Τα κατοικίδια είναι διασκέδαση, χάδια και παιχνίδι για τα παιδιά. Τα περισσότερα παιδιά αγαπούν τα ζώα και επιθυμούν να έχουν ένα κατοικίδιο ζώο δικό τους. Υπάρχουν πραγματικά μερικά σημαντικά οφέλη από την απόκτηση ενός κατοικίδιου.

Γονείς ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε να πραγματοποιήσετε την επιθυμία του μπόμπιρά σας για ένα ζωάκι.

  • Μία καλή σχέση με το κατοικίδιο ζώο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη μη λεκτικής επικοινωνίας και συμπόνιας.
  • Τα κατοικίδια μπορεί να είναι ασφαλείς αποδέκτες μυστικών και σκέψεων των παιδιών καθώς και μη επικριτικοί σύντροφοι.
  • Έχοντας ένα ζώο στην οικογένεια παρέχεται μία σύνδεση με τη φύση, την αναπαραγωγή, τη γέννηση, την ασθένεια, τα ατυχήματα, το θάνατο και το πένθος.
  • Τα παιδιά με κατοικίδια ζώα έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση, αισθητή βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων τους και είναι πιο πιθανό να είναι ενεργά και δραστήρια και λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαρα, να νοσήσουν από καρδιαγγειακές παθήσεις και αρρωσταίνουν λιγότερο συχνά.
  • Η εμπειρία της συνύπαρξης με ένα ζώο μπορεί να διδάξει τα παιδιά μία σειρά από σημαντικά μαθήματα ζωής για την ευθύνη, τη συμπόνια, την ευγένεια, τη φιλία και την υπομονή.
  • Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα παιδιά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον στο να διαβάζουν παραμύθια στα κατοικίδιά τους, γεγονός που τα βοηθά πολύ στην ανάγνωση και τη γλώσσα. Θα τους είναι πολύ πιο εύκολο να διαβάσουν στο μικρό τους φίλο, το ζωάκι τους, ειδικά τα παιδιά που δυσκολεύονται με την ανάγνωση λόγω δυσλεξίας.
  • Τα κατοικίδια, επίσης, κάνουν καλό στα παιδιά με αυτισμό. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά με αυτισμό έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο που σχετίζεται με την κοινωνική αλληλεπίδραση, όταν περνούν το χρόνο τους με ένα κατοικίδιο ζώο.

Φωτό από: mixedpet.com

 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates